Lees nu: “Disney On Ice” presenteert Magisch IJsfestival [WINACTIE]

Hoe zorg je voor een opgeruimd huis?


1 april 2017


K

Kennen jullie dat? Een schoon en opgeruimd huis?
Nee, ik eigenlijk ook niet…

Met één kind lukte het me prima om mijn huishouden op orde te houden. Ik werkte daarnaast nog in een verpleeghuis (drie dagen in de week). Pluspunt: op die dagen was er geen rommel. En zelfs toen ik vanuit huis als gastouder ging werken, had ik het allemaal goed voor elkaar. De bedden keurig om de week verschoond, de was altijd op tijd aan de kant en een glimmende en schone badkamer.

Twee kinderen en het huishouden…

Toen werd ik zwanger van Roan. Die zwangerschap verliep niet heel soepel en daar ging het al mis met het huishouden. Maar ook nadat Roan werd geboren, bleef ik achter de feiten aanlopen. Natuurlijk wist ik best dat dit mijn eigen schuld was! Dat ik gewoon met mijn luie derrière van de bank moest en de boel moest aanpakken.

Maar ik was telkens zo blij als Roan eindelijk sliep en ik even niet op scherp hoefde te staan…

Jan Steen

Dat ik daarnaast helemaal niet lekker in mijn vel zat, daar kwam ik pas vier jaar later achter. Maar toen had ik ondertussen al een huishouden van ‘Jan Steen’ ontwikkeld…

Op het oog lijkt het hier redelijk netjes. Zo slim ben ik dan weer wel!

Maar trek hier alsjeblieft geen kastje open! Want dan valt alle rommel die ik erin heb gestopt, er zo weer uit! En ook mijn kinderen helpen daar niet echt bij… Die doen mij lekker na en proppen alles letterlijk in de la of kast. Want: zo doet mama dat ook!

Niet over nadenken

Het is dan ook echt zo dat ik trots op mezelf ben als ik de spullen op de trap al binnen 48 uur heb meegenomen naar boven! Dat het daar eerst weer een week in een hoekje ligt… daar denk ik verder liever niet over na!

Aanpakken!

Nu ik ondertussen dus weet waarom ik zo ontzettend weinig energie had, de afgelopen jaren, kan ik daar ook aan werken. Zo heb ik nu ineens een heleboel vitamine-supplementen in de kast staan. En: ik merk dat het werkt. Ik krijg dan ook langzaam weer grip krijg op mijn huishouden. Ik pak de dingen aan als ik een dag vrij ben, in plaats dat ik de hele dag lamlendig op de bank hang en het liefst meteen weer mijn bed in kruip.

Samen tuinieren

Ik probeer de grote dingen te doen als ik geen kinderen over de vloer heb. Zoals bijvoorbeeld mijn ramen wassen of de zolder op te ruimen. Maar ook de hele bovenverdieping schoonmaken doe ik het liefst alleen. Als de kinderen in huis zijn, heb ik tijd voor de kleinere klusjes. Dan haal ik even een stofdoek over de kastjes, bijvoorbeeld. Of we ruimen lekker samen de tuin op.

Hoe ziet jouw huis eruit? Keurig opgeruimd, of… toch net iets anders. Hoe zorg je dat je kasten er aan de binnenkant keurig uitzien? 


Pampers 30% maandbox

300 x 600 IMU Half Page Ad

Roelfien

Ik ben Roelfien, 34 jaar. Ik ben 12 jaar samen met Ton, waarvan 7 jaar getrouwd. We hebben 2 zoons, Thomas van 8 en Roan van 4 jaar. Ik denk, lees en schrijf graag. En ik doe geregeld een poging om creatief en verantwoord bezig te zijn. Ik werk sinds 6 jaar als gastouder thuis en beleef heel wat met zo veel kinderen over de vloer. En ik ben er trots op dat ik hier iedere maand een stukje over mag schrijven voor Mamatothemax!

4 Reacties op “
Hoe zorg je voor een opgeruimd huis?

 1. Mijn huis is ook niet spic en span!
  Ik heb liever wat meer quality-time met de kindjes. Ik heb er 3. 2 jongens, 8 jaar en 6 jaar en een dochter van bijna 4 jaar)

  Van kleins af heb ik ze geleerd dat ze hun eigen bordje mieten afruimen van tafel als we gegeten hebben, dat spaart al veel over en weer geloop. Hun vuile kleertjes moeten ze ook zelf in de wasmand leggen.
  Zo’n kleine dingen zijn een grote hulp in het huishouden.

  De binnenkant van de kasten, ik probeer minstens 1 kast per week mee vanbinnen uit te kuisen met de wekelijkse poets.

  En dingen om weg te leggen, voor ik me in de sofa zet verplicht ik mij om 10 minuten dingetjes op te ruimen en op de juiste plaats te leggen. Daarna een lekkere beloning.

  Maar hoe hard ik ook poets en werk, er is te weinig tijd en ben ik nooit klaar.

  • Heel herkenbaar! Mijn kinderen helpen ook mee door hun eigen bord op te ruimen, hun eigen speelgoed en ook hun eigen kleren in de was te doen! Maar inderdaad, het huishouden is nooit klaar… Wel goed dat je elke week 1 kast mee neemt!

 2. ik denk dat mijn huis te vergelijken is met hoe jij het beschrijft. Op het oog heel netjes, maar de kasten en de zolder zijn een bende. De ramen gaan met een snel doekje glassex en de was is altijd een blok aan mn been. Gelukkig zit ik tegenwoordig wel goed in mn vel. Kan me niet voorstellen hoe je je kinderen verzorgt met een dipje/depressie, laat staan het huishouden. Wel heel fijn dat jij de oorzaak hebt gevonden en nu dus weer goed in je vel zit.
  Rachel onlangs geplaatst…Wat is gelukMy Profile

Deel je ideeën

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Insiders list

Sta jij al op onze mailinglijst? Meld je aan en blijf op de hoogte van alle MttM updates!