Lees nu: “Disney On Ice” presenteert Magisch IJsfestival [WINACTIE]

Hoe ziet een dagje bloggen er uit


3 november 2015


<

foto1

Ik krijg steeds vaker de vraag via social media maar ook in privé mailtjes hoe ik het bloggen ervaar. Ik vond het daarom wel eens tijd om een keertje een blog te schrijven over een typische werkdag op kantoor. Lees je mee?

Ik heb mezelf de discipline opgelegd om echt drie dagen in de week van 09.00 tot 17.00 uur op kantoor te zitten. Als ik dat niet zou doen dan kwam er te weinig terecht van echt bloggen en zou ik thuis allemaal andere dingen tussendoor gaan doen.

Maar voordat ik op kantoor aankom heb ik al een aantal dingen gecheckt. Zo kijk ik, als ik wakker wordt, altijd als eerste of de blogpost goed online is gekomen. Soms zie ik kleine foutjes en die probeer ik dan al via mijn mobiel aan te passen. Mocht er iets mis zijn dat ik echt op de laptop moet doen dan zet ik dit in mijn notities zodat ik het niet vergeet. Daarna check ik even mijn instagram account of er nog leuke reacties zijn achtergelaten. Ook kijk en like ik even de foto’s die gepost zijn door mensen die ik volg en als ik genoeg tijd heb reageer ik ook vaker.

Als ik eenmaal Maxime naar de gastouder heb gebracht fiets ik door naar kantoor waar ik rond 9 uur aankom. Dan start ik als eerste mijn computer op en maak ik mezelf een heerlijk kopje Nespresso koffie. Ik spreek met Kim en de stagiaires Lotte en Gino door wat er moet gebeuren die dag. Dat is altijd vrij wisselend. Dat kan uiteenlopen van het maken van outfitposts, vlogs, nieuwe afbeeldingen voor blogs en ga zo maar door.

foto 2

Als we dat gedaan hebben ga ik verder met de mail. Ik lees natuurlijk op mijn iPhone al ’s avonds en ’s ochtends welke mails binnenkomen, reageren doe ik echter pas op kantoor. Ik probeer zoveel mogelijk mails te beantwoorden. Met name vergt de redactie van het bloggersteam veel werk. We krijgen iedere dag blogs aangeleverd of vragen die de bloggers stellen en waar ik antwoord op moet geven. Maar ook vragen van lezers beantwoord ik graag. Vragen over hoe je een blog succesvol kunt maken beantwoord ik helaas niet meer omdat dat er zoveel zijn dat ik daar geen tijd meer voor heb. Binnenkort zal ik er een blog aan wijden over hoe ik denk hoe je je blog succesvol kunt maken.

Verder ben ik altijd wel wat tijd kwijt aan het mailen met pr-bureaus en het bekijken van persberichten. Ik sorteer altijd de persberichten die ik interessant vind en kijk of ik er iets mee kan. Ook krijg ik dagelijks aanvragen van bedrijven die graag willen adverteren op MAMA to the max. Deze aanvragen kan ik allemaal doorsturen naar mijn mediabureau. Mijn mediabureau verzorgt namelijk al mijn zakelijke afspraken. Dat scheelt een hoop werk. Ik hoef aan de ene kant niet meer zelf op zoek te gaan naar samenwerkingen en aan de andere kant hoef ik ook geen afspraken meer te maken maar kan ik me volledig richten op het schrijven van blogs. Voor mij dus een ideale win-win situatie. Toch ben ik aan correspondentie met derden zeker 30% van mijn dag kwijt.

 

foto3

Mijn streven is iedere ochtend één blog te schrijven (dit lukt lang niet altijd !). Tijdens mijn lunch lees ik andere blogposts van collega-bloggers. Ik vind het interessant te lezen waar zij allemaal over bloggen. Ook heb ik zo mijn vaste pagina’s die ik graag volg en daar laat ik ook vaker een reactie achter. Gewoon omdat ik ze wil laten weten dat ik graag hun site bezoek. Ik vind het namelijk zelf ook heel leuk als mensen reacties achterlaten.

Na de lunch kijk ik ook naar een aantal internationale sites en probeer ik inspiratie op te doen voor nieuwe posts. Daar kan ik mezelf wel eens in verliezen haha. Dan doe ik zoveel inspiratie op doordat ik zoveel leuke posts of afbeeldingen tegenkom dat ik door blijf zoeken (note to myself: niet meer doen!)

Dan neem ik in de middag zeker anderhalf uur de tijd om nieuwe ideeën op papier te zetten. Dat kunnen onderwerpen voor nieuwe blogs zijn maar ook zoek ik naar nieuwe favorites voor de volgende maand, zoek ik naar nieuwe onderwerpen of mensen die ik kan interviewen.

Ook in de middag probeer ik nog een blog te schrijven. De middagblog lukt me sowieso altijd want dan zit er wat druk achter omdat deze er bijvoorbeeld de dag erna op moet. Zoals de weekly snaps….die kan ik pas donderdag in de namiddag maken dus die kan ik niet uitstellen.

Ik moet wel nog even eerlijk bekennen dat heel wat minuutjes door de dag verloren gaan aan het checken van mijn social mediaplannen. Ik vind het gewoon erg interessant komt te zien of mijn artikelen goed gelezen worden en op instagram vind ik de interactie met iedereen zo leuk. Ik check denk ik zeker een paar keer per uur mijn account (hoezo verslaafd…;))

Dit is dus wel zo een beetje een random dagje. Natuurlijk ziet iedere dag er weer heel anders uit. Zo haalden we vandaag even een extra bureau op bij Leenbakker, was het gisteren mooi weer en besloot ik een extra outfitshoot te doen en als er een pakketje binnenkomt ben ik soms ook weer heel wat tijd kwijt met foto’s maken of er zelfs een spontane shoplog van opnemen.

Ik hoop dat je het leuk vond om te lezen hoe mijn werkdagje eruit ziet. Ik ben zelf enorm blij dat ik de stap hebt gezet mijn passie en grote hobby om te zetten naar mijn werk. Je kunt me op dit moment niet gelukkiger maken, ook omdat ik zelf kan bepalen hoe ik een dag indeel. Wat een rijkdom!

Zou je zelf ook de discipline hebben als je zpp-er was om echt naar kantoor te gaan? Of heb jij tijdens je werk ook het liefste een vaste regelmaat? Let me know in the comments.

 

Liefs,

handtekening_blogs

Marjon

Volg MAMA to the max ook op Facebook, instagram, twitter en Youtube voor de laatste updates.

8 Reacties op “
Hoe ziet een dagje bloggen er uit

 1. Super leuke blog Marjon! Erg tof hoe snel je MAMAtothemax zo groot en professioneel hebt kunnen maken. Liefs, Marlijne!

 2. Hoi Marjon,
  wat een leuke blog, leuk om te lezen hoe je werkdag eruit ziet. Mag ik even zeg dat je een goed voorbeeld voor me bent! Ik word helemaal blij en enthousiast van je blogs! Op het moment zit ik met een burnout thuis en ik wil ook zo graag verder met bloggen en met mijn sieradenlijn maar het lukt gewoon niet, ik krijg niets uit m’n handen en als ik dit zo lees dan word ik wel weer gemotiveerd… haha. Ik zou, als het er ooit van mag komen, ook zeker vaste werkdagen aan houden als ik als zzp-er mocht gaan werken. Dan weet ik waar ik aan toe ben en wanneer ik tijd heb voor de kids.

  • Hoi Sandra,

   Leuk dat je gemotiveerd wordt van mijn blog!
   Ik hoop dat je in de toekomst weer verder kunt met bloggen en met je sieradenlijn 🙂

   Liefs xx

Deel je ideeën

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Insiders list

Sta jij al op onze mailinglijst? Meld je aan en blijf op de hoogte van alle MttM updates!