Lees nu: AND THE WINNER IS… [VTECH MAART TREKKING + NIEUWE RONDE!]

Hoe werkt de Dewdrop Diffuser van Young Living?


9 maart 2019


werking diffuser etherische olie young living mamatothemax
<

Vorige week vertelde ik al dat Nataschja, aromatheurapeute, en ik hier iedere zaterdag van alles gaan delen over de etherische oliën van Young Living. Deze week vertellen we je alles over: de diffuser. Wat is een diffuser? Aan een diffuser, ook wel een vernevelaar genoemd, kun je water met etherische olie toevoegen, zodat dit in de ruimte verspreid wordt doormiddel van koeldamp. Dit kun je doen voor een heerlijke geur in huis of voor de therapeutische werking die de oliën kunnen hebben. Er zijn veel verschillende soorten en maten diffusers op de markt. Dus waarom zou je dan voor de Dewdrop diffuser kiezen van Young Living?

Lees ook:
De starter kit van Young Living unboxen

Allereerst is het belangrijk dat je voor de oliën van Young Living een diffuser van goede kwaliteit gebruikt. De diffuser van Young Living zijn gemaakt voor de oliën van Young Living en daarom een perfect match. Waarom zou je dan voor Young Living oliën kiezen? Dat lees je in de blog met de meest gestelde vragen over etherische olie. Ook is de Dewdrop diffuser van Young Living is zo ontwikkeld, ja nu wordt het wat technischer, dat je de volledige potentie van de etherische oliën kunt benutten door de juiste ultrasone trilling. En wat nog belangrijker is om te weten is dat de diffuser veilig is door het juiste soort plastic dat gebruikt is.

Video

Net als over de starter kit, hebben Nataschja en ik ook een video opgenomen over de diffuser. Hier leggen we uit hoe je de diffuser kunt gebruiken en vertellen we over onze favoriete blends.

Wil je nog meer weten over de technische werking van de diffuser, lees dan hieronder verder!

Het trillingsniveau

In het water reservoir van de diffuser zit een roestvrijstalen plaatje. Dit plaatje trilt zodra de diffuser aangezet wordt. Het zorgt ervoor dat de olie moleculen uit elkaar getrild worden en daardoor beter kunnen hechten aan het water dat verneveld wordt. Dit is belangrijk omdat water niet mengt met olie. Is de trilling niet hoog genoeg dan blijven de moleculen te groot waardoor het niet goed wordt opgenomen en je de etherische olie niet volledig kunt benutten. Waarschijnlijk krijg je dan ook neerslag waar je diffuser staat. Je olie slaat dan neer en komt niet in de lucht terecht. En zo worden dan waardevolle druppels olie weggegooid. Daarom is het zo belangrijk dat je diffuser van goede kwaliteit is! 

hoe werkt de dewdrop diffuser van young living mamatothemax

Koelwater damp

Als je de diffuser wilt gebruiken, doe je eerst de druppels olie in de diffuser en vul je hem vervolgens tot aan het rode puntje. Je zet de kapjes erop en zet de hem aan. De diffuser creëert vervolgens een damp middels ultrasone trillingen. Dit is koude waterdamp en ontstaat dus niet door verwarming van het water. Etherische oliën met een therapeutische ondersteuning mogen niet verhit worden omdat bij verhitting de ondersteunende werking verloren gaat. Gebruik daarom ook nooit etherische oliën in een brandertje. Je brand dan de olie kapot en dat is echt zo zonde! 

Het plastic

De oliën van Young Living zijn heel krachtig. De citrus oliën zijn zelfs zo sterk dat het slechtere kwaliteit plastic kan laten oplossen. Heel fijn dus om bijvoorbeeld Lemon olie te gebruiken als sticker verwijderbaar als je geen chemische troep wilt gebruiken. Maar niet fijn als je deze oliën gebruikt in een diffuser van goedkopere kwaliteit plastic, want de oliën lossen dan het plastic op en je ademt dit in. Dat willen we natuurlijk niet! 

De diffuser van Young Living is volledig gemaakt van PP plastic. Dit soort plastic is goed bestand tegen chemische inwerking van zuren, logen en oplosmiddelen, dus ook tegen de krachtige citrus oliën. En dit is dan ook meteen waarom deze diffuser duurder is dan de meeste reguliere diffusers. 

Maak je gebruik van de etherische oliën van Young Living gebruik dan ook de daarvoor bestemde diffusers. Niet alleen voor bovenstaande redenen maar ook voor de garantie. Gaat de diffuser van Young Living kapot binnen de garantie periode dan ontvang je van Young Living gewoon een nieuwe. 

etherische olien young living mamatothemax

De starter kit bestellen

Ben je enthousiast en wil je de starter kit bestellen? Dan kun je dit doen via Alles voor je olie! Als je hier bestelt, ontvang je een gratis MAMA to the max welkomstpakketje t.w.v. 25 euro met onder andere mijn oliebijbel en natuurlijk roze en gouden rollerflesjes! Ook kom je in de ‘Etherische oliën to the max’ Facebook groep waar je al je vragen kunt stellen en we iedere dag inspiratie delen over de oliën.

Het MTTM welkomstpakketje heb ik zelf samengesteld met productjes uit de webshop van Nataschja. Dit pakketje krijg je alleen wanneer je de starter kit besteld via Nataschja.

Belangrijk: het MTTM welkomstpakketje wordt los verzonden van de starter kit en ontvang je via Allesvoorjeolie.nl.

Heb je vragen, neem dan gerust contact op met Nataschja via: info@allesvoorjeolie.nl!

Heb je nog vragen over de diffuser die we niet beantwoord hebben hier of in de video? Stel ze gerust! Volgende week laten we zien hoe je zelf rollertjes kunnen maken. 

Veel liefs

Kerstwinkel 2017
Marjon

Marjon

Volg MAMA to the max ook op Facebook, instagram, twitter en Youtube voor de laatste updates.

Reactie op “
Hoe werkt de Dewdrop Diffuser van Young Living?

  1. Hoi Marjon,
    Vraagje. Kan een diffuser kwaad indien je een hamstertje in huis hebt? Ons appartement is niet zo groot, dus dampen verspreiden zich snel. Zijn die geuren gevaarlijk of schadelijk voor kleine huisdieren als een hamster?

Deel je ideeën

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Insiders list

Sta jij al op onze mailinglijst? Meld je aan en blijf op de hoogte van alle MttM updates!