Lees nu: “Disney On Ice” presenteert Magisch IJsfestival [WINACTIE]

Hoe ik simpel mijn eerste 5 kg kwijtraakte


4 augustus 2017


weight care MAMA to the max
<

Ik plaatste van het weekend een foto in de Insta Stories met daarbij de tekst dat ik de eerste 5 kg kwijt ben. Ik werd overstelpt met reacties maar vooral veel vragen hoe ik dat nu eigenlijk gedaan heb. Vandaag vertel ik jullie graag meer over mijn nieuwe levenswijze en welke geheimpjes ik heb om echt af te vallen.

Shocking

Ik deelde vorige maand een hele persoonlijke blog met jullie. Ik vertelde over de extra kilo’s en dat ik die er graag af wilde hebben. Waar ik het eerst nog wilde wijden aan de zwangerschapskilo’s, bleek dit dus echt niet waar. Ik ging naar Ladyline voor een compressietherapie sessie en daarna boden zij me aan nog een keertje te meten. Ik bleek gewoon op bijna alle plekken meer centimeters te hebben dan de meting die ik deed 6 weken na de zwangerschap [shocking].

De knop ging om

Ik had al een gevoel dat de implanon roet in het eten gooide, maar nu was ik er heilig van overtuigd dat dit anticonceptiemiddel de boosdoener was van de extra kilo’s. Ik maakte een afspraak bij de huisarts en twee weken geleden ging de implanon eruit. Helaas gingen de extra kilo’s niet mee en moet ik die nu op eigen kracht zien kwijt te raken.

De knop ging om en ik begon mijn eigen afvalrace. In een eerdere blog vertelde ik dat ik een perfecte combinatie heb gevonden in een goede balans tussen gezond bewegen en eten. Door de Fit Bit wandel ik iedere dag minimaal 7 kilometer. Ik moet en zal die 10.000 stappen halen en de fit bit is echt een mega goede stok achter de deur.

Met de vacuümblender maak ik iedere dag de lekkerste smoothies. Ik ben onlangs begonnen met een 21-dagen smoothieplan, waar ik jullie snel in een nieuwe blog alles over vertel. Het is namelijk super belangrijk gezonde smoothies te maken en dat is nog niet zo heel makkelijk. Wanneer je bijvoorbeeld teveel fruit gebruikt krijg je veel te veel suiker binnen.

Ook deelde ik al een dagje uit mijn eetdagboek en sindsdien heb ik regelmatig de vraag gekregen dit vaker te gaan doen. Super leuk! Dus ook vandaag deel ik weer eens een dagje en hoop ik zo wat inspiratie te geven. Zoals jullie eerder konden lezen heb ik een #summerproofpakket ontvangen van Weight Care en dat is niet onopgemerkt gebleven. Ik gebruik bijna dagelijks de havermout mix en de tussendoortjes.

Een dagje uit mijn eetdagboek

08.00 uur ontbijt:
Een heerlijke groene smoothie

weight care afvallen dieet gezond healthy #afvallentothemax MAMA to the max

Omdat ik echt een ontbijtmens ben en ik niet kan leven op bijvoorbeeld alleen een glas melk, maak ik de smoothie iets rijker, zodat ik zeker weet dat ik de lunch haal met alleen nog 1 tussendoortje. Havermout is een geweldige bron van langzame koolhydraten en daarom voeg ik dus een half zakje (paar eetlepels) van de Havermout mix van Weight Care toe. De smoothie wordt hierdoor dikker en kan ik er ook makkelijk een smoothiebowl van maken, zodat ik de smoothie met een lepel kan eten.

10.30 uur: een fruitreepje van Weight Care

weight care afvallen dieet gezond healthy #afvallentothemax MAMA to the max

Ik gebruik iedere dag de lekkere tussendoortjes van Weight Care, omdat ik dan zeker weet dat ik een calorie arme snack binnen krijg. Aan de fruitreepjes ben ik ondertussen verslaafd. Ze hebben een pure smaak en vullen ontzettend goed. Daarnaast zorgen de Weight Care producten ervoor dat ik veel minder snel een hongergevoel krijg. Wanneer ik een gewone snack neem dan is ie al snel ongezond, calorierijk en stijgt mijn bloedsuikerspiegel enorm waardoor ik merk dat ik veel sneller weer trek krijg.

12:00 uur: een Carrot Cake lunchsmoothie.
Die is meer gevuld dan een ontbijtsmoothie. Ik maakte deze met o.a. banaan, wortelen, dadels, een heel zakje havermout van Weight Care en amandelmelk.

13:30 uur: een chocolade tussendoortje van Weight Care

16:00 uur: een bouillonsoepje
Ik kookte warm water en voegde dat toe aan twee eetlepeltjes tuinkruidenbouillon.

17: 30 uur: diner
Ik maakte een verse broccolisoep en at daarbij een heerlijke zalmmoot.

20:00 uur: wijntje
De kinderen lagen op bed en ik trakteerde mezelf op een droge witte wijn die ik gezellig samen met JP dronk in de tuin.

Waar ik heel trots op ben is dat ik in de avond niks meer snoep. Hooguit neem ik nog een handjevol amandelen, maar sinds ik de smoothies met havermout en de tussendoortjes van Weight Care eet, heb ik bijna nooit meer een hongergevoel. Dat is eigenlijk best wel bijzonder, want ik was echt zo iemand die dat hongergevoel zowat de hele dag door had;)

Of ik het simpel vind de kilo’s kwijt te raken? JA! Ik eet op een dag genoeg en verheug me zelfs op de tussendoortjes die erg lekker zijn. Ook kun je zien dat ik absoluut niet streng ben en mezelf dan ook vaker een heerlijk wijntje gun of zelfs een handje vol chips. Zo duurt het misschien iets langer voordat ik mijn doel bereik, maar zo houd ik het zeker weten vol!

De super fijne en mooie jurk kocht ik bij De Bijenkorf en is van Ted Baker.

Mijn vooruitgang

Ik ben precies zes weken geleden begonnen en ik ben 5,1 kg kwijtgeraakt. Ik begon met 80,7 kg op de weegschaal en toen ik me de laatste keer ben gaan wegen stond de teller op 75,6 kg. Nu val ik altijd wel snel af, maar ik blijf altijd hangen op een punt. Ik hoop dat dat nu niet gaat gebeuren. Heeft iemand nog tips hiervoor? Zou ik super graag willen weten! Ik wil zo graag weer 70 kg wegen (of nog ietsje minder als ik echt hardop mag dromen).


Win win win


Doe jij al mee aan de Summerproof Weight Care challenge? We mogen 5 volgers verblijden met een bikinibon t.w.v. 50 euro

Wat moet je doen?

 • Volg MAMA to the max op Instagram
 • Deel een foto van jezelf waarmee je jouw vooruitgang laat zien en deel deze met de hashtag #summerproofweightcare
 • Tag @mamatothemax_nl in de foto, zodat we weten dat je meedoet aan de actie

Succes allemaal


Wie is er ook begonnen met afvallen? Heb je nog tips voor lekkere, gezonde smoothies tussendoortjes? Laat het me weten in de comments!

Veel liefs,Marjon transparant handt handtekening MAMA to the max

#MAMAtothemaxAD transparant MAMA to the max

 

Fashion_English11_300x250

Marjon

Volg MAMA to the max ook op Facebook, instagram, twitter en Youtube voor de laatste updates.

8 Reacties op “
Hoe ik simpel mijn eerste 5 kg kwijtraakte

 1. Ik vind zeker niet dat het aan de implanon ligt. Ik heb hem nu 3.5 jaar (dus al 1 keer laten vervangen) en weeg gewoon 60 kilo. Voor de zwangerschap woog ik 58 kilo en vlak erna oude gewicht terug en ja ik ben 27 (kreeg mijn dochter op mijn 24e) en gewoon nog op gewicht. Het werkt het zelfde als de pil volgens de artsen. Ik merk zelf echt niets. Misschien dat het per persoon verschilt, dat zou best. Maar dit is niet bij iedereen zoals je hoort hihi. Wel fijn dat je je nu beter voelt

 2. Ik volg nooit meer diëten van Sandra Bekkari! Je mag alles eten met mate.
  Alles is lekker vers en niets uit zakjes.
  Ik ben de diëten met valse suikers en chemische troep wat beu en hoop via haar blijvend en gezond af te vallen.
  Er zijn alvast heel veel mensen due heel positief zijn en mooie resultaten behaalden.

 3. Beste Marjon,
  Ten eerste super knap hoe je dat doet!
  Maar ik heb even een vraagje:
  Ik kan jou niet volgen en helemaal niet zien op Instagram ik weet zelf niet hoe dat kan maar misschien heeft u me geblokkeerd ofzoiets?
  Groetjes!

 4. Hoi,

  Allereerst goed bezig! Maar wilde iets heel anders vragen.. Ik vroeg me af waar je de leuke gestreepte jurk hebt gekocht.
  Groetjes Nicole

Deel je ideeën

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Insiders list

Sta jij al op onze mailinglijst? Meld je aan en blijf op de hoogte van alle MttM updates!