Lees nu: “Disney On Ice” presenteert Magisch IJsfestival [WINACTIE]

Hoe wij onze peuter lieten doorslapen


6 maart 2019


hemeltje peuterbed poetree kids mamatothemax
<

Je peuter laten doorslapen is niet voor elke ouder én peuter even makkelijk. Het is ook een grote stap voor zo’n kleintje, want hij of zij slaapt opeens in een écht peuterbedje. Voor Lilou was het ook even aanpassen, doorzetten en het voor haar zo prettig mogelijk te maken. Hoe wij dat precies gedaan hebben, lees je vandaag met de tips in deze blog!

Lees ook:
Hoe gaat het met de overgang naar peuterbed

wanneer van babybed naar peuterbed lilou poetree kids mamatothemax 2

Kamertje vertrouwd en veilig maken

Het begint allemaal met het aanpassen van de slaapkamer. Ik heb in mijn eerste blog verteld over de overgang van babybedje naar peuterbedje. Dat ik haar kamer zo heb veranderd dat alles overzichtelijk is. Het creëren van een eigen plekje is heel belangrijk. Zo hebben wij een eigen “holletje” gecreëerd door middel van een hemeltje boven haar bedje. Het hemeltje hebben wij versierd met kussens en is echt haar plekje. En ’s avonds voor dat ze gaat liggen, raakt ze ook even de maan, het sterretje en wolkje aan dat boven aan het hemeltje hangt. Daarna gaat ze dan zo heerlijk kruipen in dat nestje en wurmt ze zich zo fijntjes tussen haar knuffels en kussens. Dat ziet er zó lief uit! Het geeft haar een vertrouwd en veilig gevoel, net als de bescherming van de wiegje of een ledikantje. In de roomtour laat ik alles uit haar kamertje uitgebreid voorbij komen, mét linkjes uiteraard!

peuter laten doorslapen etherische olien mamatothemax

Gebruik van etherische oliën

Voordat Lilou gaat slapen doen we altijd een half uurtje Piece & Calming in de diffuser. Sinds ik dat gebruik bij ons naar bed ritueel, valt ze zo rustig in slaap. De geur van de etherische oliën maken haar rustig en maakt van haar kamertje een prettig omgeving. Ik vind het zo bijzonder dat dit zo’n mooie, positieve werking op haar heeft. Daarnaast doen we ook één keer in de zoveel tijd een druppeltje Piece & Calming op haar knuffeltje.

Verhaaltjes voorlezen

Een verhaaltje voorlezen hoort bij ons ritueel en maakt haar koppie helemaal leeg en rustig. Ze kan heel stilletjes zo tegen mij aankruipen, lekker met haar flesje en meelezen in het boekje. Laatst was ik haar kwijt en vond ik haar op bedje met haar lievelingsboekje BOE!. Daar zitten van die bladzijdes tussen dat je de vacht van een dier kan voelen. Dat vindt ze zo interessant. Een ander boekje die ze ook heel leuk vind en helemaal in weg kan dromen is Mijn Eerste 100 Woordjes van VTech. En dan gaat ze mama wel even vertellen wat ze allemaal al kent. Zo schattig en leerzaam!

peuter slaaptips vtech voorlezen mamatothemax

Doorzetten!

Ik blijf het zeggen, maar doorzetten en consequent blijven is een must. Je kunt van alles verzinnen maar als je al gauw aan iets toegeeft, dan werk het niet meer. Natuurlijk mogen ze nog wel eens lekker bij ons in bed kruipen, niet omdat ze niet wil slapen, tenzij ze ziekjes of bang is. Maar vooral omdat het heel gezellig is.

Heb jij nog aanvullende tips over het doorslapen voor een peuter? Hoe heb jij dit aangepakt. Ik ben benieuwd hoe lang jouw peuter erover deed tot hij of zij helemaal gewend was.

Veel liefs,

Baby- & kinderkleding

Marjon

Volg MAMA to the max ook op Facebook, instagram, twitter en Youtube voor de laatste updates.

Deel je ideeën

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Insiders list

Sta jij al op onze mailinglijst? Meld je aan en blijf op de hoogte van alle MttM updates!