Lees nu: “Disney On Ice” presenteert Magisch IJsfestival [WINACTIE]

Hoe maak je het bed op als in een hotel?


9 maart 2020


bed opmaken zoals in een hotel mamatothemax uitgelicht
<

Je kent het vast wel: je komt in een prachtige hotelkamer en je bed is zó mooi en strak opgemaakt dat je het niet eens wil veranderen! Het ziet er sfeervol en comfy tegelijk uit. Om je bed net zo mooi op de maken als in een hotel of die je voorbij ziet komen in magazines, deel ik vandaag met Ruwette dé tips zodat je dit zelf ook voor elkaar kunt krijgen. Succes!

Lees ook:
Zo vonden wij ons perfecte bed!

Een opgemaakt bed is een fris begin van de dag!

Wij slapen sinds een tijdje in ons nieuwe bed van Ruwette en dat slaapt net zo lekker als hoe het eruit zien. Het bed opmaken hoort bij mijn dagelijkse routine en ik merk dat ik het heel fijn vind om te doen. Het is dan ook één van de eerste dingen die ik doe als ik wakker word. Om dan vervolgens ’s avonds weer te verlangen naar ons fijne, warme en mooi opgemaakte bed.

bed opmaken zoals in een hotel

Maak lagen

Wil je je bed een luxe uitstraling geven? Dan is het de kunst om te werken met lagen. Door het tonen van verschillende lagen beddengoed, krijg je een gezellige en warme uitstraling. Kies een dekbedovertrek die bij jullie slaapkamer past. Begin bij het hoeslaken en verstop het niet helemaal onder het beddengoed, maar laat een klein stukje zien door het dekbed aan de bovenkant om te vouwen en er dan pas de kussens op te leggen.

dekbedovertrek grand design aankleding slaapkamer mamatothemax 2

Aan het voeteneinde van het dekbedovertrek gebruik je een sprei of een plaid. Zo voeg je weer een extra laag toe. De sprei kun je recht over het dekbedovertrek heen leggen of je legt hem er los en speelt op. Zie hier een prachtige collectie van Ruwette en Grand Design aan kwalitatief goede en luxe uitstralende sprei’s en plaids. Ik koos voor een donkerblauwe dekbed met beige tinten. Dit combineerde ik met een beige sprei.

Gebruik veel kussens

Gebruik lekker veel kussens in verschillende grote en motieven. Dit kunnen sierkussens zijn, maar je kunt ook gewoon een los sloopje over een extra kussen heen doen wat bij het dekbedovertrek past. Plaats de kussens van groot naar klein tegen het hoofdeinde aan zodat alle sierkussens goed rechtop kunnen staan. In het midden één eyecatcher om het af te maken! Zie hier een selectie van prachtige sierkussens.

ruwette grand design aankleding bed opmaken mamatothemax

Wil je dat ook de functionele kussens gezien worden? Plaats dan een rolkussen tegen het hoofdeinde en bouw van daaruit een mooie, stevige rij kussens op. Om het op de klassieke manier af te maken, kun je in het midden van het bed nog een enkel, klein sierkussentje neerleggen.

ruwette grand design aankleding bed opmaken mamatothemax 3

Kreukvrij bed

Om alle lagen en kussens het beste tot zijn recht te laten komen is het belangrijk dat het bed kreukvrij is. Het kost wat extra tijd en moeite, maar je beddengoed strijken kan een wereld van verschil maken. Of je let bij de aanschaf van je dekbedovertrek dat dit strijkvriendelijk is. Stop alle gebruikte items tot slot goed in zodat de lagen ook strak en glad blijven.

Ook kreeg ik van Ruwette nog een leuke wastip! Was je beddengoed op 60 graden met extra water en vloeibaar wasmiddel, zodat de kleuren goed fixeren. En alleen dan was je alles van de transpiratie uit je beddengoed. Een goed opgemaakt en schoon bed is heerlijk om in te slapen en geeft je kamer overdag direct een opgeruimde uitstraling. Zo kun je uitgerust en met goede moed aan de dag kunt beginnen!

Wil je jouw bed ook zo mooi opgemaakt hebben? Hou dan zeker mijn Instagram voor een hele gave winactie. En dat is niet alles: Bij aankoop van een dekbedovertek van Grand Design (lits jumeaux of 2×1-persoons) ontvang je een bijpassend sierkussen van Grand Design cadeau bij Ruwette. Laat in de opmerkingen weten dat je via MAMA to the max komt!

Wat vinden jullie van ons mooie opgemaakte bedje? Waar ik altijd echt heel blij van word is na een lange werkdag mijn slaapkamer instappen en dan dat opgemaakte bed zien! Zó fijn! Een mooi en schoon opgemaakt bed slaapt ook veel lekkerder!

Veel liefs,

* Deze blog is geschreven in samenwerking met Ruwette & Grand Design

Marjon

Volg MAMA to the max ook op Facebook, instagram, twitter en Youtube voor de laatste updates.

Reactie op “
Hoe maak je het bed op als in een hotel?

  1. Veel kussens zorgen voor een leuke sfeer in de slaapkamer. Ook kan je elk seizoen de kleuren aanpassen, zodat deze past bij de tijd van het jaar. Toen wij een nieuw bed kochten, hebben we ook gelijk nieuwe dekbedovertrekken en kussenslopen gekocht om een nieuwe stijl te creëren.

Deel je ideeën

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Insiders list

Sta jij al op onze mailinglijst? Meld je aan en blijf op de hoogte van alle MttM updates!