Lees nu: “Disney On Ice” presenteert Magisch IJsfestival [WINACTIE]

Hoe kun je uitslapen met kinderen?


3 maart 2017


H

Hoe kun je uitslapen met kinderen? How about, niet. Tja, goeie…. Als je de kinderen niet uit logeren hebt wordt het al een flinke uitdaging haha. Natuurlijk heb je het roulatiesysteem, de ene week je man, de ander week jij. Lees, 1 keer per 2 weken uitslapen. Zit je nog in de newborn, baby en peuterfase wordt het sowieso een iets lastiger verhaal. Maar nu die van mijn de leeftijd van 3,5 jaar en 6,5 jaar hebben bereikt, merk ik dat er toch wat uitslaaptijd terug komt voor ons als ouders. Al is uitslapen een groot woord. Lees maar eens mee met een zondagmorgen van ons, deels door de ogen van mijn kinderen….

Zondag uitslaapdag

6:30 Pfff, is mijn Nijntje wekker nu nog niet wakker….

Even kijken of het al licht is buiten -schuift de gordijnen open- Nog donker, nog niet uit bed dus. Ik kan wel vast even plassen, maar dan moet ik wel eerst even het grote licht aandoen. Maar daar kan ik alleen bij als ik mijn krukje pak. Zo, mijn leeslampje even op de grond, de boeken die erop liggen kunnen ook wel even midden in de kamer op grond…. En dan nu, oh ja, die kruk had ik nodig. -knalt de kruk tegen de deur aan- Jep, lights on! Deur open en vooral weer HARD dicht doen, bij de badkamer hetzelfde verhaal. Het licht in de badkamer en op de gang laat ik lekker aan, dat is wel fijn voor papa als hij moet plassen.

6:45 Pff, is mijn Nijntje wekker nu nog niet wakker…..

Even kijken of mijn zus al wakker is. “Julie? JUUUUULIE, BEN JIJ WAKKER?!” “Nu wel James”, mormelt er iemand… “Nee, James we mogen nog niet naar beneden als Nijntje nog niet wakker is”. Maar we kunnen wel even naar de badkamer gaan om wat drinken te pakken. BAM, weer drie deuren open en dicht, lichten aan en uit. Nog een deur, oh mama…. “JONGENS! Het is nog veel te vroeg. Nijntje is nog niet wakker! Terug naar jullie eigen kamer, ga nog maar een boekje lezen of nog beter.. slapen.” “Ja maar, James heeft mij wakker gemaakt! Wij kunnen niet meer slapen”.

07:00 Pff, schijt aan Nijntje……

We gaan gewoon naar de kamer van papa en mama! Oh nee, toch niet zo’n goed plan….Weer terug op onze kamer, ZUCHT, het duuuuuurt zoooo laaaang. “James, zal ik bij jou op de kamer?” “NEEEEEE je mag niet op mijn kamer!” KNAL, weer een deur. Nu komt papa, “Jongens is het nu afgelopen met die deuren?! Straks zitten er vingers tussen! Nog even en dan is Nijntje wakker, sttt..”

07:10 JAAAAA Nijntje is wakker!!

Kom, snel naar papa en mama die vinden het het heel leuk als wij met heel veel kabaal binnenkomen. “GOEDEMORGEN!!! Mogen we naar beneden??  Mogen we naar beneden?!!” Jaja sloffen aan, badjas aan. Grr, ik krijg mijn sokken niet aan, mama even roepen: “MAMAAAAAAA, MAMAAAAAA mijn sokken gaan niet….  Mogen we ook thee en een koekje?” Zo dat heeft mama even goed geregeld voor ons, daar kunnen we wel even op vooruit.

7:20 Eigenlijk wel honger nu

We maken zelf we vast eten, papa en mama slapen toch nog (die doen een poging ja, maar tot dusver….pff) We schuiven even lekker met luid kabaal de kruk over de keukenvloer, scheelt weer sjouwen en dan nu ehmmm, “Julie kan jij melk pakken?” “Ja, James maar dan doe ik ook de honeyloops in het bakje.” “NEEEEE, mamaaaaaaaaa?! Julie doet…..

Mama gaat nog even slapen

Dank je wel mama, zeggen 2 snoetjes met een bakje honeyloops voor hun neus en nog een refil van hun thee. De buikjes zijn gevuld en nu gaan ze weer even tv kijken, samen als lieve broer en zus. En mama?Mama gaat nog even slapen. Ik ga wederom terug naar boven en doe nog een laatste poging om tot een soort van uitslapen te komen. Als ik dan ruim een uur later weer wakker wordt en beneden niks hoor denk ik eerst, ooooh zal ik nog een keer omdraaien? Aan de andere kant hebben die twee draakjes beneden waarschijnlijk hun lieve broer en zus gedrag (wat zo ongeveer inhoudt, naast elkaar op de bank zitten zonder elkaar te vervelen) over 5 minuten wel tot een maximum gebracht. Toch maar opstaan dus en dan first things first…. goedemorgenknuffeltjes van Julie en James en een cappuccino.

Naar mate de kinderen ouder worden, wordt het beter

We moeten er om en om een paar keer uit ’s ochtends, maar als Julie en James hun eerst rondje plassen, wat drinken en eten gehad hebben kunnen ze tegenwoordig toch best goed een tijdje alleen beneden zijn. Als je dan zelf nog een uurtje kunt slapen is die zondagmorgen zo slecht nog niet. Het is dus echt waar… Naar mate de kinderen ouder worden, wordt het beter. Uitslapen wordt weer langzaam aan een optie. Over een paar jaar is het waarschijnlijk andersom…Zitten mijn man en ik al een uur beneden en liggen die twee nog te snurken haha

Hoe zit het met jullie uitslaapmomentjes?

Liefs Mathilde

Mathilde

Hi! Ik ben Mathilde, 33 jaar, trotse mama van Julie (5,5) en James (3). Ik werk parttime en daarnaast houd ik me bezig met het reilen en zeilen van alles wat er bij een kleuter- en peuterleven komt kijken. De dagen zitten vrij snel vol. Tijd over? Dan ben ik het liefste bezig met mijn (persoonlijke) mama-ervaringen + kidsproof hotspots te delen via coffeeandkids.nl . Verder ben ik een held in de strijk ontwijken, probeer ik wekelijks een rondje hard te lopen en ben ik een cappuccinolover. Ik neem jullie in mijn blogs mee met mijn ervaringen als mama, herinneringen, trotse momenten, inspiratie. Lees ze, liefs! Ps, je kunt ons dagelijks volgen op Instagram.

2 Reacties op “
Hoe kun je uitslapen met kinderen?

  1. Wij kunnen nog niet met nijntje werken of zelf z’n eten laten pakken. Wel kan hij zelf zn bed uit en kamer af. Gezelig tussen papa en mama inliggen en…… trappelen!
    Nu hij zelf zn bed uit kan wordt het steeds vroeger. 5u begint het hele verhaal. Hij laat zoch wel snel wegleggen, maareen half uur later is hij weer wakker. Dit gaat vaak net zolang door tot een van ons het opgeeft
    Rachel onlangs geplaatst…Een nieuw bedMy Profile

Deel je ideeën

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Insiders list

Sta jij al op onze mailinglijst? Meld je aan en blijf op de hoogte van alle MttM updates!