Lees nu: “Disney On Ice” presenteert Magisch IJsfestival [WINACTIE]

Hoe ik dit kastje binnen een half uur opknapte


4 maart 2018


before and after kastje make-over rust oleum mama to the max opknappen
<

Onlangs heb ik een ontzettend leuk kastje heel gemakkelijk zelf opgeknapt. Het kastje hebben jullie vast wel voorbij zien komen in de Weekly Snaps of de Weekvlog van vorige week! Ik kreeg er zoveel leuke reacties op dat ik vandaag maar de hele klus met jullie deel!

Lees ook: DIY project voor Lilou [hobbelpaard]

before and after kastje make-over rust oleum mama to the max opknappen

Van oud naar nieuw

Dit prachtige kastje heb ik via via voor 40 euro op de kop getikt. Toen ik hem zag, was ik opslag verliefd en wist meteen wat ik ermee wilde doen; opknappen! Na mijn eerdere succesvolle projectjes met de verf van Rust-Oleum, besloot ik ook dit kastje aan te pakken met dit keer de kleur Wintergrijs en een potje kost maar € 4,95!

before and after kastje make-over rust oleum mama to the max opknappen

De verf is overigens te koop bij Karwei, Hornbach en diverse webwinkels. De “Chalky Finish” zorgt voor een krijtachtige structuur en dat vond ik juist zo mooi. Ik heb een lakroller gebruikt om het kastje te beschilderen, dit geeft het mooiste effect zonder strepen.

Let’s start it!

Dankzij deze goede meubelverf wordt dit opeens een hele leuke klus. Ik ben er namelijk maar een half uurtje mee bezig geweest! En dat zónder voorbereiding. Ja, zonder voorbereiding want dankzij deze verf is een eventuele voorbehandeling – zoals schuren of grondverf – totaal overbodig.

before and after kastje make-over rust oleum mama to the max opknappen

Wel is het aan te raden het kastje goed vet- en stofvrij te maken voordat je begint en een stuk plastic of iets vergelijkbaars neer te leggen. Dat voorkomt vervelende verfspetters! Na 30 minuten was ik al klaar met verven en binnen een uur was het al droog. Toch heb ik het nog een nachtje extra laten drogen, puur voor de zekerheid.

Nog even een ‘geheimpje’ tussendoor…

Eén van de voornaamste redenen van de aanschaf van dit kastje, was de opbergruimte. Je denkt namelijk twee laden te zien, maar het is in werkelijkheid één grote ruimte! Genoeg om in op te bergen dus! Handig hè?

before and after kastje make-over rust oleum mama to the max opknappen

Zoals je ziet heb ik de binnenkant van het kastje niet meegenomen. Dat leek mij overbodig, aangezien ik er toch alleen maar spulletjes instop.

Tadaaa…! Het eindresultaat!

Ik ben toch best trots op mezelf na dit leuke projectje. Ik heb een oud tweedehands kastje een geheel nieuw leven ingeblazen! En nu is het dan ook tijd voor het eindresultaat…

before and after kastje make-over rust oleum mama to the max opknappen

Wat is ie leuk geworden zo he? Ik heb er al gezellig wat spulletjes op gezet, dat brengt voor mij wat sfeer. Benieuwd naar de items? Ik heb ze even op een rijtje gezet:

  • Kruiklamp – Leenbakker
  • De grijze bloempot – Kwantum
  • Voor nu een leuke hortensia – plaatselijke bloemist
  • Etos cover boek waar ik zo trots op ben – eigen bezit
  • Etagère – Rivera Maison

before and after kastje make-over rust oleum mama to the max opknappen

En als laatst nog even een close-up before

before and after kastje make-over rust oleum mama to the max opknappen

Onvoorstelbaar toch? Van een beukenkleuring oud meubeltje, naar een ‘nieuwe’ eyecatcher voor op het kantoor. Ik ben hartstikke tevreden met het resultaat.

Mocht je de smaak nu ook te pakken hebben dan raad ik de Rust-Oleum meubelverf zeker aan. Ze hebben allerlei leuke kleurtjes en je kan met gemak oude meubels opknappen, zelfs als je niet zo handig denkt te zijn.

En… Wat vind jij van het eindresultaat? Heb je zelf onlangs een leuk opknapprojectje gedaan? Dan ben ik erg benieuwd naar jouw before and after foto’s!

Veel liefs,Marjon transparant handt handtekening MAMA to the max

Marjon

Volg MAMA to the max ook op Facebook, instagram, twitter en Youtube voor de laatste updates.

Deel je ideeën

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Insiders list

Sta jij al op onze mailinglijst? Meld je aan en blijf op de hoogte van alle MttM updates!