Lees nu: “Disney On Ice” presenteert Magisch IJsfestival [WINACTIE]

DIY

Mamatip: pimpen of weggooien?


5 oktober 2017


Strijkembleem DIY kinderkleding strijken applicatie
<

Kinderkleding in het eerste jaar blijft altijd zo lang mooi. Herkenbaar? Baby’s groeien als kool en blijven daardoor niet lang in een maat. Babykleding slijt daarom nauwelijks. Dat verandert zodra ze gaan kruipen en lopen maar eenmaal  op de basisschool wordt het erger. Basisschool-mama’s weten dat kleding sneuvelt aan de lopende band. Jongens-mama’s ervaren dit waarschijnlijk al op de peuterspeelzaal. Wekelijks (als het niet al dagelijks is) valt wel een gat in een broek of legging. Goed nieuws: het hoeft niet meteen de prullenbak in, er is hoop!

Strijkemblemen

strijken strijkembleem kinderkleding applicaties

Kleine gaten in een broek zijn zo weggewerkt wanneer je een strijkembleem eroverheen strijkt. Het blijft goed zitten ook na een wasbeurt en zo kan de broek nog even door. Maar ze zijn ook heel geschikt om kleding iets op te frissen. Wij kozen voor de strijkemblemen van Xenos om een spijkerjurkje wat op te leuken. Xenos heeft nu een uitgebreide collectie met strijkemblemen waar we genoeg keuze hadden. Bekijk de collectie online om al in de stemming te komen.

 

xenos strijkemblemen DIY kinderkleding

Verrassend snel en simpel

Het ging verrassend snel en simpel. Het duurde langer voordat we ein-de-lijk een keuze hadden gemaakt in de strijkemblemen dan het erop strijken zelf. Je legt het strijkembleem op de juiste plek en vervolgens zet je het strijkijzer erop. Om je strijkijzer te beschermen, hebben we hier een bakpapiertje ertussen gelegd. Serieus, een kind kan de was doen. Het dicht kleine gaatjes op alle mogelijke plekken in de kleding en zo kan het weer een ronde mee!

Wat natuurlijk ook heel leuk is voor de mama’s met oudere kinderen; Die saaie schooltas is uitermate geschikt om vol te strijken! Zo creëer je een eigen look voor pubers (alhoewel we hier op de redactie genoeg kleuter-pubertjes hebben die overal wel een hartje of cupcake op gestreken willen hebben).

Strijkembleem DIY kinderkleding strijken applicatie

Wat doe jij met jouw kapotte  kinderkleding? Heb je nog een gouden tip voor ons?

Veel liefs,

XO Team MTTM

 

Deze blog werd mogelijk gemaakt door 

 

Fashion_English11_300x250

Mandy

In het kort; Mandy, 35 jaar, 15 jaar samen met Bart en moeder van drie; meisje Tess van zes en een setje jongens, Mats & Raf van vier jaar oud. Met dit gezelschap woon ik in het zonnige zuiden des Lands bovenop een berg. Tijdens mijn laatste zwangerschap maakte ik noodgedwongen een carrière-switch van parttime apothekersassistente naar fulltime thuisblijfmoeder. In mijn vrije tijd kruip ik graag achter de naaimachine om mijn creativiteit los te laten. Behalve chaotisch ben ik o.a. huishoudmanager, chauffeur, kinder-haarstyliste en anti-sport.

Reactie op “
Mamatip: pimpen of weggooien?

  1. Deze kennen mijn tienerdochter en ik al ! Ze zijn heel makkelijk en leuk , die saaie roze rugzak werd in no time gepimp!
    Bij het panhuis in maastricht verkopen ze stukken jeans om te strijken! Voor aan de binnenkant te strijken, ideaal voor de gaten op de knieeen na het vallen op de speelplaats

Deel je ideeën

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Insiders list

Sta jij al op onze mailinglijst? Meld je aan en blijf op de hoogte van alle MttM updates!