Lees nu: “Disney On Ice” presenteert Magisch IJsfestival [WINACTIE]

Hoe gaat het met de overgang naar peuterbed?


5 februari 2019


van babybed naar peuterbed poetree mamatothemax
<

Voordat we aan het hele peuterbed avontuur begonnen, zeiden JP en ik nog tegen elkaar: dit gaat nooit lukken! Ik zette me schrap voor de moeilijkste ’training’ ooit en nu zijn we een maand verder. Is het ons gelukt? Slaapt Lilou in haar peuterbedje?

Lees ook:
Van babybedje naar peuterbedje

Met knikkende knieën

In de vorige blog vertelde ik dat het slaapritme van Lilou écht een ramp was. Ze werd elke nacht huilend en boos wakker, er was niets wat we hier tegen konden doen. Daarom hebben we besloten dat het tijd was voor een peuterbedje, zodat ze zich minder opgesloten zou voelen in haar ledikantje.

van babybed naar peuterbed poetree valencia mamatothemax

Op 2 januari was het zover. De eerste nacht in haar peuterbedje, zó spannend, zou het ons lukken? Ik deed haar van tevoren lekker in bad, trok haar pyjamaatje aan en samen met JP liep ik met Louke naar haar kamertje. Na het boekje wilde ze niet in haar bedje. Oh oh, wat nu? “Mama moet weg,” zei ze. Papa moest blijven. Ik verbaasde me nogal, want dit gebeurt eigenlijk nooit. Op een gegeven moment kwam hij haar kamertje uit en het was muisstil! Met knikkende knieën en op onze tenen slopen we zachtjes weg; “als het maar niet misgaat…”

Het geheim

De eerste week schreeuwde ze ’s nachts “papa, papa!”. Na drie weken, was er een enorme verbetering. Ze werd tot drie weken nog wel wakker en was dan redelijk in paniek, maar al heel anders dan de afgelopen maanden. Lilou heeft nog niet helemaal door dat ze ook haar bedje uit kan, grappig en sneu tegelijk. Maar, na even troosten is het ook weer oké, gelukkig!

Ik vroeg JP naar zijn geheim. Normaal ben ik degene waar ze om vraagt, maar papa had toch iets magisch! “Eerst doe ik haar lampje aan en aai ik haar rustig over d’r bolletje. Dan vertel ik dat Nijntje en Olifantje (haar lievelingsknuffels) ook slapen en dat ze héél stil moet zijn, anders worden ze wakker. Dat begint ze op haar speentje te zuigen en zeg ik slaap lekker.”

wanneer van babybed naar peuterbed lilou poetree kids mamatothemax 2

Volhouden én doorzetten!

Ik geef toe, consequent zijn is zo makkelijk nog niet. Maar, in mijn goals zei ik ook al, ik móet dit doorzetten. Nu we een maand verder zijn hoeven we sinds 4 dagen gewoon niet meer naar haar toe! *Even afkloppen* Even een knuffel of een kus en het is prima, dus ik kan zeggen dat JP en ik het echt heel goed hebben gedaan. Samen waren we een team en zijn we deze uitdaging aangegaan.

Niet alleen wij, maar ook Lilou heeft het super goed haar best gedaan! Wij zijn zo enorm trots op haar en ik ben ook blij dat we hebben volgehouden. JP en ik willen niet dat één van de meisjes structureel bij ons in bed slaapt, een keertje is niet erg, maar het moet geen gewoonte worden. Het heeft ook heel erg geholpen dat ze zo’n fijn hoekje heeft. Dan pak ik haar nog even op en kijken we samen naar het maantje en sterretje op haar hemeltje. Die vind ze zo leuk en noemt ze ook “Louke tent”.

hemeltje peuterbed poetree kids mamatothemax 2

Nieuwe fase: dag babybedje!

Met de komst van het peuterbedje is er nu een nieuwe fase aangebroken. Het babybedje is opgeborgen, ons gezin is compleet. Wat het ook wel weer gek maakt, want het gaat al zo snel. In dit peuterbedje lijkt en voelt ze nog als een kleintje, gelukkig.

De plannen om de meisjes samen te laten slapen op één kamer gaat gebeuren in het voorjaar! We hebben dus nog even de tijd. In de volgende blog vertel ik al mijn tips hoe je je peuter kunt laten wennen aan een peuterbedje.

Hoe ging de overgang van jouw peuter in zijn of haar bedje? Vlekkeloos of met grote tegenslagen? Deel je ervaring en tips in de reacties of op social media!

Veel liefs,

 

Marjon

Volg MAMA to the max ook op Facebook, instagram, twitter en Youtube voor de laatste updates.

Deel je ideeën

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Insiders list

Sta jij al op onze mailinglijst? Meld je aan en blijf op de hoogte van alle MttM updates!