Lees nu: “Disney On Ice” presenteert Magisch IJsfestival [WINACTIE]

Hoe bevalt de Batavus EGO Diva fiets?


3 september 2015


<

Inmiddels is het alweer een aantal weken geleden dat mijn diva en ik kennis maakten met elkaar. De hevige verliefdheid is inmiddels omgeslagen in houden-van. De ergste kriebels als ik haar zie staan ’s ochtends zijn er niet meer maar ik kan wel nog steeds intens genieten van onze dagelijkse ritjes samen. Waar ik voorheen erg verknocht was aan mijn roze Vespa ben ik nu helemaal into de fiets. Trots rijd ik erop rond en voel me ook een stuk sportiever.

 

Op Batavus met Maxime

 

Normaal bracht ik Maxime ‘s ochtends altijd met de auto naar de opvang maar nu gaan we (behalve wanneer het regent)  samen op de fiets. Omdat het in Maastricht nogal heuvelachtig is heb ik gekozen voor een elektrische fiets. Op de een of andere manier is fietsen niet zo aan mij besteedt. Voordat ik Maxime had kon ik twee keer per week 10 kilometer hardlopen maar een heuveltje op fietsen heb ik altijd moeite mee gehad. Toen ik zag dat er ook hippe fietsen op de markt kwamen met trapondersteuning kreeg ik het niet meer uit mijn hoofd en wilde ik ook zo’n fiets. Batavus is een oer-Hollands merk en omdat mijn ouders al zolang ik leef Batavusfietsen rijden ben ik me ook gaan oriënteren bij dit merk. Toen ik de witte diva fiets zag met de beige banden was ik verkocht. Wat een mooi design. Ook de details zijn zo mooi met de beige lederen handvaten en de mooie voordrager waar ik mijn rieten mand op kon plaatsen.

Batavus Fiets
 

De zeven versnellingen zijn erg praktisch alhoewel ik zelf bijna altijd op nummer 4, 5 of 6 fiets. De rest heb ik bijna niet nodig. Door de trapondersteuning kan ik vanuit stilstand gelijk goed vooruit komen en hoef ik niet helemaal terug te schakelen naar 1.

 

Er zijn ook vijf ondersteuningsstanden mogelijk. Deze gebruik ik natuurlijk hele intensief. Soms heb ik echt helemaal geen zin om moeite te doen of mezelf moe te maken haha en dan zet ik de vierde of zelfs de vijfde stand aan. Heerlijk is dat! Fietsen en lachen tegelijk, ik geniet er echt van! Voor al wanneer mensen je zo relax langs zien fietsen. Omdat ik het zitje achterop heb zie je de accu al helemaal niet zo goed. Hij is heel goed weg gewerkt onder de bagagedrager en door het zitje wordt het nog eens extra gecamoufleerd.

 

Foto bedieningspaneel en foto accu

accu bedieningspaneel

Wat ik ook belangrijk vind is dat ik het een zeer veilige fiets vind. Hij is stevig en de banden zijn lekker breed. Door de stuurvergrendeling kan ik de fiets amkkelijk parkeren en daarna pas Maxime veilig uit haar stoeltje halen zonder dat de fiets mogelijk zou kunnen omvallen. Echt een must dus die stuurvergrendeling voor moeder en kind!

 

Ik weet zeker dat we nog jaren heel veel plezier gaan hebben van haar. Ik ben er heel zuinig op en zet de fiets iedere dag droog en veilig in de garage. Ook laat ik de fiets niet zomaar ergens staan op straat maar zoek ik altijd de beveiligde fietsenstallingen op in de stad. Ben geloof ik nog nooit zo zuinig op iets geweest haha.

 

Maxime op Batavus

 

Morgen in de VLOG komt de fiets ook nog even aan bod dus als je benieuwd bent naar de fiets in beeld check it out tomorrow!

 

Liefs,

 

handtekening_blogs

 

 

 

 

 

 

Marjon

Volg MAMA to the max ook op Facebook, instagram, twitter en Youtube voor de laatste updates.

2 Reacties op “
Hoe bevalt de Batavus EGO Diva fiets?

  1. Hey,
    I have the same bike and am looking for a baby seat. What type of baby seat is yours?
    Thanks a lot!
    Marieke

Deel je ideeën

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Insiders list

Sta jij al op onze mailinglijst? Meld je aan en blijf op de hoogte van alle MttM updates!