Lees nu: “Disney On Ice” presenteert Magisch IJsfestival [WINACTIE]

Hobby of uitlaatklep….


19 mei 2016


uitl
<

Hobby of uitlaatklep….                                                                           

Inmiddels zijn de vader van mijn kids en ik zo’n 2 jaar uit elkaar. Hoewel mijn meiden toen nog erg jong waren, ze waren nog maar 2, zag ik vrijwel meteen een verandering in hun gedrag.

 

Compleet zichzelf zijn

In het begin zag ik vooral het “onhandelbare”, toen wij nog samen waren, verdwijnen. Totdat, dat ruimte maakte voor gemis van hun papa, die niet meer bij ons woonde. En hoewel ik volledig achter mijn keuze sta om er een punt achter te zetten, omdat dat voor mij en ook voor de meiden de beste keus was, begon ik op dat moment erg te twijfelen.

Hoe leg je twee meisjes van ruim 2 jaar uit waarom hun papa en mama niet meer samen zijn. Zo ontzettend moeilijk.

Naar mate de tijd verstreek accepteerde ze de situatie zoals hij nu is. Wat ik vooral belangrijk vond en nog steeds vindt, is dat de meiden iets hebben naast thuis, waar ze compleet zichzelf kunnen zijn en het gaan gebruiken als een soort van uitlaatklep. Zo jong dat ze zijn hebben ze toch ook iets nodig waar zij zich in kunnen uiten. En hoewel ze nog jong zijn, denk ik dat het juist heel goed is voor hun ontwikkeling.

 

En dus ging ik op zoek naar een dansschool voor Nevaeh en Jaliyah.

 

In mijn zoektocht vond ik het heel erg belangrijk dat de meiden vooral op een speelse manier kennis zouden maken met dans. Ik had al eens gehoord van Beyond Basic, maar er zijn natuurlijk nog veel meer studio’s. Maar welke kies je?

 

Twee dansscholen

Ik schreef de meiden bij twee dansscholen in voor een proefles. We begonnen met Beyond Basic.We werden de eerste les al erg hartelijk en warm ontvangen. Een kleine knusse dansschool met een ruimte naast de zaal, waar alle mama’s/papa’s de kindjes op mogen wachten en stiekem mee kunnen spieken door een raam.

De allereerste les was natuurlijk erg spannend en ik moest natuurlijk blijven. Het duurde even voor ze ontdooit waren, maar uiteindelijk hebben ze beide even meegedaan. En na de les was afgelopen hadden ze dan ook een klein beetje last van krokodillentranen, omdat ze nog langer wilden door dansen. Goed teken dacht deze mama.

De week erna hebben ze een lesje meegedaan bij de andere dansschool in de stad. En wat een groot verschil met de andere les. Hoe de meiden in de les bij Beyond Basic door middel van een verhaaltje en een speelse manier van vertellen hun basis dans leren, moesten ze hier toch echt de dans juf nadoen.

Jaliyah was erg enthousiast en stond heftig mee te huppelen, terwijl ze eigenlijk niet echt meekwam met de rest, die veel ouder waren dan zij. Nevaeh daarentegen vond het helemaal niks aan en heeft de hele les naast mij zitten kijken hoe de andere kindjes aan het springen en rondjes aan het huppelen waren. Ook Jaliyah hield het na zo een 20 minuten voor gezien en kwam naast me zitten.

Na afloop even met de girls gezeten en ze heel duidelijk gevraagd wat ze ervan vonden. Duidelijk vonden ze de les van juffrouw Lotte bij de andere dansschool zoveel leuker en riepen ze dan ook beide in koor dat ze naar de andere dansschool wilden.

 

Ik was stiekem heel erg blij, omdat mijn voorkeur ook naar hen ging.

 

Inmiddels dansen de meiden alweer ruim 1,5 jaar. Ze vinden het heel erg leuk en het is, naast school, iets wat alleen van hen is. Waar ze zonder hun mama of papa even zichzelf kunnen zijn. In het begin hebben ze zo hun momenten gehad dat ze niet wilden of geen zin hadden. Maar nu vinden ze het zo leuk en kunnen  ze niet wachten op de eindejaarvoorstelling eind dit school jaar.

 

Eindejaarvoorstelling

In de tussentijd dat mijn meiden dansen bij Beyond Basic zijn ze verhuisd naar een nieuw pand. En in dit pand begonnen de voorbereidingen voor hun allereerste eindejaarvoorstelling. Super leuk, dat we dan ook een dagje mee mochten kijken hoe hun stukje eruit zou komen te zien. En vol spanning gingen ze op weg naar het Theater. Tijdens de voorbereidingen zijn alle kindjes super opgevangen. En mochten ze natuurlijk ook nog even een generale doen op het echte grote podium.

 

rilana1

 

Na de generale nog even wachten. En daar stonden ze, met hun ballerina knotjes, gekleurde tutu’s en opgemaakte snuutjes hebben ze vol zenuwen staan wachten tot ze dan eindelijk hun dansje mochten laten zien. Op het oh zo populaire liedje van Frozen, deden zij daar hun stukje choreo. Super trots heb ik van mijn meiden mogen genieten, die daar iets hebben neergezet, zonder hulp van papa of mama. Hun eigen wil en gedrevenheid heeft hen daar op dat podium neergezet.

En met hun 3 jaar deden ze het toch maar. Het publiek ging natuurlijk helemaal los en na afloop van de show kon ik ze dan eindelijk in mijn armen nemen en vertellen hoe trots iedereen wel niet was.

Glunderend van oor tot oor, moest ik hun backstage verhalen aanhoren. En niet alleen van mijn twee dansertjes, maar blijkbaar hadden zij daar een hoop harten veroverd en waren het twee engeltjes geweest die zich erg goed hebben gedragen.

 

Op naar het volgende seizoen.

Na een zomerstop stonden ze toch echt weer te trappelen om naar dansles te mogen. En kunnen ze een keertje niet, dan kijken ze al meteen weer uit naar de volgende les, dat ze alles weer mee mogen doen. De eerste helft van het nieuwe dansjaar zat vol met leuke activiteiten. Sinterklaas. Het kon natuurlijk niet anders dan dat het ook op de dansschool gevierd zou worden. Met een echte zwarte pietendans, knutselwerkjes en natuurlijk cadeautjes.

De sfeer is bij Beyond Basic zo ontzettend fijn! Het is gezellig, er wordt altijd leuk geklets onderling en met alle choreografen wordt altijd gek gedaan. De meiden zijn erg dol op hun juf en ook schooleigenaar Jarino moet het vaak vergelden. Klimpartijen, plagerijen en uitdagen doen ze graag.

 

Een kind moet het gevoel hebben zichzelf te kunnen zijn

 

Ze voelen zich er thuis en voor de kindjes is dat erg belangrijk. Dat zij zich goed voelen waar zij een sport uitoefenen. En of dat nu dansen is of Judo of wat voor een sport maar ook, een kind moet het gevoel hebben zichzelf te kunnen zijn en het moet lol hebben. En hoe graag je ze ook wilt sturen, als je kind zich niet fijn voelt of niet thuis voelt of echt geen zin heeft en het steeds een drama moet zijn om ergens heen te gaan, dan is dat op dat moment niet weggelegd voor je kind.

 

Kijkdagen

Wat ook erg leuk is, zijn de kijkdagen. En iedereen mag dan ook komen kijken wat er zoal gebeurd tijdens een les en hoe er les wordt gegeven. Zo werd er tijdens de les van Nevaeh en Jaliyah uitgelegd, dat de kindjes al kennis leren maken met verschillende soorten stijlen. Waaronder Jazz en Klassiek. Maar wordt hen geleerd om op de maat van de muziek te klappen. Terwijl zij het nog niet doorhebben, worden ze al klaargestoomd voor de verschillende stijlen en de basis dingetjes, die ze straks heel hard nodig hebben.

En hoe leuk wanneer de juf na de les naar je toekomt en zegt dat ze jouw twins uit elkaar kan houden. Want geloof mij, dat is niet altijd even makkelijk, vooral wanneer ze hetzelfde gekleed zijn.

Ze weet ze uit elkaar te houden door de manier van dansen. Zo bijzonder dat hun karaktertjes ook in dans zo verschillend naar buiten komen. Waar Jaliyah toch die stoere meid is, is Nevaeh het fijnere danseresje. Zo benieuwd welke kant zij zullen gaan kiezen.

Knalroze gips

Op dit moment zijn ze alweer bezig met het voorbereiden van hun tweede eindejaarsvoorstelling. Nevaeh wilt kost wat kost naar de dansles. In totaal oefenen ze 6 lessen om naar de voorstelling toe te werken. En tot overmaat van ramp, brak Nevaeh onlangs haar middenvoetsbeentje. Resultaat, een mooi knalroze gips om haar linker onderbeen en voetje. Zo ontzettend sneu.

 

uitlaatklep of hobby dansen mama to the max

 

Het eerste wat ze vroeg in de wachtkamer: ”Mama, maar kan ik dan nog wel op het podium dansen?” En op het moment dat ze het vroeg, wist ik nog niet wat voor een gips ze zou krijgen en hoe lang het erom moet. Gelukkig lijkt het mee te vallen. Het is een “mooie” en “schone” breuk. En helen kleintjes snel. Wordt mij verteld. Ze heeft voor 3 weken gips gekregen.

Eenmaal doorhebbende dat ze er “gewoon” op kan lopen is ze ook niet meer af te remmen. Dat ze nu haar zwemlessen niet meer kan volgen, vindt haar kleine zusje erger dan zij. Tenslotte is die dansles toch echt belangrijker. Gelukkig! En zo heeft ze dus ook vandaag gewoon haar les gevolgd. Wat minder makkelijk dan vorige week, maar ze deed het. En we mochten vandaag weer even meespieken naar de choreo die juf Lotte hen aan het aanleren is.

 

Te cute!!

 

Ja, ze waren jong met hun 3 jaar om te starten met dansen, maar nog nooit ben ik zo zeker geweest van een keuze, die ik in het belang van mijn meisjes heb gemaakt.

Uitlaatklep ja, maar zeker al een passie. Mooi om in hun rugzakje te stoppen, voor wanneer zij eigenhandig de wijde wereld in gaan trekken.

 

Liefs, Rilana

Fashion_English11_300x250

Rilana

Ik ben Rilana, 33 jaar, alleenstaande mama van tweeling Nevaeh en Jaliyah. Naast mijn 32-urige baan als assistent manager in een kledingwinkel, heb ik een super leuke en nooit vervelende tweede baan bij een all ladies night entertainment groep. In mijn blogs lees je vooral de belevenissen van de tweeling op school en hoe mijn leven eruit ziet naast het moederschap.

Reactie op “
Hobby of uitlaatklep….

  1. Super leuk weer om te lezen…
    Ontroerde me…juist omdat ik het zo mooi van kortbij mee mag maken..

Deel je ideeën

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Insiders list

Sta jij al op onze mailinglijst? Meld je aan en blijf op de hoogte van alle MttM updates!