Lees nu: “Disney On Ice” presenteert Magisch IJsfestival [WINACTIE]

Tropenjaren, hilariteit op het gebied van fashion


3 juni 2016


fashion mama to the max
<

Picture this: een warme, zonnige ochtend op Curaçao. Een klein meisje van 3 maakt zich klaar om naar het kinderdagverblijf te worden gebracht. Met haar knuffel staat ze al bij de voordeur. Haar haar in twee eigenwijze staartjes, een schattig jurkje aan……met daaronder een rokje. Aan haar voetjes pronkt een paar witte sokjes inclusief ‘kamelentenen’ in haar Minnie Mouse Havaianas. Het fashion statement van mijn dochter. 30 graden, extra laagjes aan, want ze heeft het koud!

 

IMG_8179

 

Met twee dochters van 3 en 1, en wonend op Curaçao, beleven wij letterlijk onze tropenjaren. En nu de oudste haar eigen willetje begint te ontdekken, zorgt dat af en toe voor de nodige hilariteit op fashion gebied. De meest vreemde combinaties worden uit de kast getrokken. En dat terwijl er toch onwijs leuke kleding in haar kast hangt. Mijn dochtertje weet het zo te stylen dat zelfs Anna Wintour (American Vogue) haar wenkbrauwen zou optrekken.

Jurkjes, mét daaronder een rok! Of, als haar favoriete rokje in de was zit, een jurkje over haar short! ‘Prinses Elsa’, zoals ze zichzelf noemt, is geen echte prinses zonder dat afschuwelijke knalroze tutu ding van de goedkope winkel. De gaten vallen er inmiddels in van het vele dragen. Hij moet altijd én overal over aan! Nog een beetje mascara van mama om het af te maken op de wimpers (dat doen we dan natuurlijk een beetje nep) én een beetje lippenstift (for real), want er moet natuurlijk wel een afscheidszoen met een kleurtje worden gegeven. Zonder, gaat ze inmiddels niet meer de deur uit.

 

Misschien moet ik haar toch maar eens uitleggen wat ‘less is more’ betekent.

 

En waar ik ooit van mijn oude manager (ik werkte in Nederland voor een internationaal kledingconcern) leerde NOOIT rood/roze met groen te combineren, want je wil niet op een kerstbal lijken, heeft mijn kleine Doutzen Kroes daar maling aan. ‘Red’ is toch ook een mooie kleur mama? Ik moet lachen als ze ineens alle kleuren in het Engels benoemd. Lang leve Youtube! Misschien moet ik haar toch maar eens uitleggen wat ‘less is more’ betekent.

Tropenjaren dus. Ook qua kledingkeuze van mijn prinsesje. Sinds we een paar maanden geleden in Nederland zijn geweest, heeft mijn oudste dochter ook bedacht dat ze ’s avonds een lange pyjama en sokken aan moet in bed. Want dat deed ze bij opa en oma ook én hier is het ook ‘koud’. Persoonlijk vind ik dat dan weer een beetje overdreven, maar vooruit… ik kan me voorstellen dat ze het best ‘fris’ vindt om in de airco te slapen. Hoewel we die alleen gebruiken om de kamer voor te koelen. Als we zelf gaan slapen, gaat hij uit.

 

IMG_7574

 

Oh, en ze vindt het ook heerlijk om in haar dikke joggingbroek binnen voor de televisie te gaan zitten in 30 graden plus.  Okee, okee, ze heeft het niet van een vreemde! Ik ben ook een enorme koukleum. Emigreren naar Curaçao was voor mij zeker geen straf. Nooit meer koude voeten! Maar het klimaat went snel en zweet koelt af! Dus zit ik ook soms ’s avonds op de porch met een lange broek aan (maar dan wel een dun, goedkoop, synthetisch stofje). Overigens een prima oplossing tegen de muggen.

 

Ik ben blij dat mijn dochter géén witte strakke legging heeft 😉

 

Toen we hier net waren, verklaarde ik mensen die in hun lange spijkerbroek liepen voor gek. Veel te warm toch?! Inmiddels weet ik wel beter. De warmte went snel. En een bezoekje aan de supermarkt of werken op kantoor met de airco op standje vries is toch lekkerder met een lange broek aan. Ik ben blij dat mijn dochter géén witte strakke legging heeft 😉

 

Tropenjaren op Curaçao. Helaas heb ik het op dit moment zo druk met mijn gezin, De Kleine Etalage  waar ik mede-eigenaresse van ben en sinds kort ook mijn baan in een hotel, dat ik heb besloten om (voorlopig even) te stoppen met bloggen. Ik vond het erg leuk om voor MAMA to the max te schrijven en wil jullie bedanken voor alle lieve reacties. Wie weet…. Te aworó na Korsou!

 

Pampers

Marit

Marit, 32 jaar, is geboren in Arnhem en woonde en werkte na haar studie in Amsterdam, waar ze ook haar man leerde kennen. In 2012 trouwden ze en een jaar later werden ze trotse ouders van hun eerste dochter. Marit emigreerde in oktober 2014 met haar gezin naar Curaçao. Daar werd in april 2015 hun tweede dochter geboren, een echte ‘Yu di Korsou’. Marit houdt van zon en reizen, (baby)fashion en ‘design’. Vanaf het strand zal ze ons regelmatig voorzien van zonnige en herkenbare MAMAverhalen. Je kunt Marit en haar ‘beach life’ ook volgen op: www.mabeachlife.com

Deel je ideeën

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Insiders list

Sta jij al op onze mailinglijst? Meld je aan en blijf op de hoogte van alle MttM updates!