Lees nu: “Disney On Ice” presenteert Magisch IJsfestival [WINACTIE]

Hiep hiep hoera, Maxime is alweer 3,5 jaar!


1 oktober 2016


maxime 3,5 jaar peuter kleuter meisje MAMA to the max
I

Ieder half jaar geef ik een iets grotere update over Maxime. Ergens tussen gisteren en vandaag (Maxime is namelijk geboren op de 31e (maart) en die valt deze maand niet) wordt ons kleine meisje alweer 3,5 jaar. Ik merk dat ik vaak twijfel wat ik tegen haar moet zeggen. Grote meid, kleine meid…ze zit er nu echt een beetje tussenin. Ook wetende dat ze over pakweg twee maanden voor altijd grote zus zal zijn. Ze is enorm gegroeid het afgelopen half jaar. Vandaag de hoogtepunten van het afgelopen half jaar. En ik heb weer een mooi foto overzichtje gemaakt. 
maxime 3,5 jaar peuter kleuter meisje MAMA to the max
Wow, is ze nu echt alweer 3,5 jaar oud? Ons meisje groeit als kool. Zowel geestelijk als fysiek maakt ze grote sprongen. Had ze in maart, met haar verjaardag, nog maatje 92, zo kopen we nu echt al maatje 104, omdat 98 steeds krapper begint te zitten. Ook haar schoenmaat ging het afgelopen halfjaar 2 maten omhoog. Ze ging van 25 naar 27 (en ik denk dat we snel naar 28 gaan). Ik constateerde een paar weken geleden dat onze kleine meid, nu echt een grote meid is. Erg? Tja….natuurlijk niet omdat we blij zijn dat ze zo goed groeit. Maar mijn moederhart huilt wel eens omdat ik best zou willen dat ze gewoon voor altijd mijn kleine meisje (letterlijk) blijft. Ik weet niet of iedereen dat heeft, maar voor mij zou ze altijd deze leeftijd ogen blijven hebben. Zelfstandig, maar toch nog lekker afhankelijk van en aanhankelijk bij mama.

Zindelijk

Het afgelopen jaar is Maxime zindelijk geworden. Een grote stap natuurlijk in haar ontwikkeling. Ik krijg vaker de vraag hoe we de zindelijkheidstraining hebben aangepakt. Nou, heel simpel eigenlijk….we hebben het helemaal aan haar overgelaten. We hadden met 2 jaar al een potje in de woonkamer staan, maar daar keek ze niet naar om. Ik heb het er met de gastouder vaker over gehad en ook zij is van mening dat kindjes zindelijk worden op het moment dat zij er klaar voor zijn (en niet wanneer de ouders willen dat het kind zindelijk moet worden). Op een gegeven moment merkten we dat ze wél ging omkijken naar het potje en dat ze vooral de grote boodschappen niet meer in de luier wilde doen. Ze ging vanzelf op het potje zitten en dat breidde zich toch al snel uit naar ook de plasjes. We hebben haar iedere keer gecomplimenteerd als ze op het potje was geweest, maar ik geloof dat dat niet eens nodig was geweest. Ze wilde het gewoon zelf niet meer in haar luier doen en op tijd van nog geen week bleef de luier voor altijd droog.

De nachten zijn een ander verhaal. Daar gaat het nog wel eens mis. Ik had moeite met een goede luier te vinden moet ik zeggen. Omdat er toch best wel wat uitkomt nu ze wat groter is, lekte ze wel eens door. Ik deed laatst de zelftest van de vernieuwde Pampers Baby dry en deze werkt echt heel goed. Meer hierover vind je in mijn artikel hierover.

 

De kleren zelf aandoen

In mei dacht ik nog: we hebben de commode echt nog wel nodig voor Maxime en ik zal een nieuwe moeten gaan kopen voor de babykamer. Maar dat blijkt nu helemaal niet meer nodig te zijn. Sinds een aantal maanden wilt ze zichzelf  (met wat hulp van mama) aankleden. “Op de commode zitten is voor baby’s, mama”. Nou, komt dat even goed uit! Maar wat een stap…ons meisje dat niet meer op het aankleedkussen ligt…

 

De grote stap naar de basisschool

We gaan nu het laatste half jaar in dat Maxime naar de opvang gaat. Vanaf 1 april 2017 gaat ze naar de basisschool.We zijn onlangs kennis gaan maken op haar toekomstige school en dat was een erg leuke ervaring. Maxime voelde zich er meteen op haar gemak. We ging alle klasjes af om een idee te krijgen van e groepen en in de kleuterklas wilde ze niet meer weg. Ze ging gelijk met de andere kindjes spelen in de poppenhoek. Terwijl JP met de kleuterjuffrouw sprak nam ik even een momentje voor mezelf. Of het nu aan de zwangerschap en mijn hormonen  ligt weet ik niet, maar ik kreeg (en nu weer terwijl ik het schrijf) waterige oogjes. Mijn meisje die ineens één van al die kindjes was en wederom niet meer ons kleine peutertje… ik moet er nog even aan wennen. Gelukkig deed het me wel goed te zien hoe fijn zij het vond. Ze wilde zelfs niet weg en JP moest haar echt optillen en de klas uitlopen, haha.

maxime 3,5 jaar peuter kleuter MAMA to the max

Vinden jullie het ook zo snel gaan? Wat vinden of vonden jullie het leukste aan de peutertijd?
Liefs,

 

MAMA to the max blog mama moeder baby kind opvoeding zwanger handtekening

 

 

Baby- & kinderkleding
Marjon

Marjon

Volg MAMA to the max ook op Facebook, instagram, twitter en Youtube voor de laatste updates.

2 Reacties op “
Hiep hiep hoera, Maxime is alweer 3,5 jaar!

  1. Wat leuk dat ze maar 10 dagen scheelt met mijn oudste meisje. Ik dacht dat ze een paar maanden ouder was. Djena is van 21 maart. Ideaal hé zelf aankleden afdrogen en naar het toilet gaan. Wat is maxim toch een mooi meisje en super leuke kleertjes dat blaauwe setje ! ? Djena heeft schoenmaat 23 ? mini voetjes van mama. Gaat zo snel hé nog een half jaar en dan naar de grote school ! Dat zal zo’n verandering zijn

  2. Leuk om te lezen dat de ontwikkeling van Maxime gelijk loopt met die van onze dochter (4 dagen later geboren). Hier de zindelijkheidstraining ook aan haarzelf overgelaten en gewacht tot ze er zelf klaar voor was. Is Maxime ook al druk bezig met tellen en letters?

Deel je ideeën

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Insiders list

Sta jij al op onze mailinglijst? Meld je aan en blijf op de hoogte van alle MttM updates!