Lees nu: “Disney On Ice” presenteert Magisch IJsfestival [WINACTIE]

Het geboortekaartje van Lilou


6 februari 2017


A

Al maanden voor de geboorte had ik het ontwerp voor het geboortekaartje van Lilou klaar. Ik postte al eens een foto van de voorkant van het kaartje en ik heb daar enorm veel (privé) reacties op gekregen. Vooral veel vragen, omdat velen toch wel nieuwsgierig zijn naar de ins en outs van kaartje. Vandaag vertel ik wat meer over Lief, Leuk en Eigen waar het kaartje gedrukt is en hoe het kaartje er precies uitziet.

HOE BEN IK BEGONNEN?

Bij Maxime heb ik het geboortekaartje laten maken bij een lokale drukkerij. Dit keer ben ik begonnen met het oriënteren op de online aanbieders van geboortekaartjes. Instagram heeft mij enorm op weg geholpen. Ik kwam daar al heel wat leuke en creatieve webshops tegen. Ik besloot een top 5 te maken van de webshops die mij erg aanspraken. In een eerdere blog liet ik jullie al weten dat we uiteindelijke zijn gegaan voor de creatieve webshop Lief, Leuk en Eigen. Deze webshop sprak me gelijk aan, vooral omdat ik iets met de kleuren van MAMA to the max wilde doen, roze en goud. Maar om echt goud te creëren moet je werken met een goudfolie en dat doen niet veel bedrijven. Lief, Leuk en eigen is erin gespecialiseerd, kijk maar eens op hun instagram dan zie je prachtige voorbeelden.

Ik wilde natuurlijk net iets anders voor Lilou dan de standaard kaartjes die er al via de website te krijgen waren. Daarom hebben we samen een nieuw ontwerp gemaakt met elementen uit de standaard kaartjes. Ik koos voor een leeg kaartje met goudfolie stempelhartjes op Oud Hollands geschept papier. Jullie kennen mijn voorliefde voor roze en ik wilde dan ook een mooie kleur voor het kaartje van Lilou. Het is een paar tintjes donkerder dan het MAMA to the max roze. De goudfolie en het speelse ontwerp geeft een mooi en luxe contrast met het ambachtelijke papier. Ik werd er in ieder geval verliefd op en het ging ook niet meer uit mijn hoofd.

geboortekaartje lilou baby newborn babyborrel MAMA to the max

 

de VOORKANT

Ik wilde een hip, maar toch tijdsloos kaartje. Ik viel gelijk voor het oud Hollands papier, want dit heeft mooie gescherpte randen. Verder wilde ik geen afbeeldingen op de voorkant, maar wel dat de naam groot geschreven stond. Een sierlijk lettertype had ik voor ogen en daarom koos ik voor Beauty Love  Lief, Leuk en Eigen kwam met het idee rondom de naam hartjes te drukken in goudfolie. Ze maakten een ontwerp en ik was er meteen verliefd op.

 

DE BINNENKANT

geboortekaartje lilou baby newborn babyborrel MAMA to the max

Wat heb ik vermeld op het geboortekaartje?

  • voornaam & achternaam
  • doopnamen
  • geboortedatum
  • lengte, gewicht en tijd
  • namen papa en mama en zusje Maxime

Het lettertype aan de binnenkant is Jungle Cat.

Aan de linkerbinnenkant hadden we een mooi versje neergezet dat we ook bij Maxime hebben gebruikt. Het is (helaas) in het Maastrichts, maar ik zal het even vertalen:

Dag lief klein meisje,

zo kwetsbaar en fijn

Weet dat pappa en mamma

er altijd voor je zijn

geboortekaartje lilou MAMA to the max

DE ACHTERKANT

Op de achterkant hebben we alleen de inlog gegevens voor onze geboortelijst geschreven. Deze lijst hebben we laten maken bij Baby’s Corner in België.

EEN APART BABYBORREL KAARTJE

We maakten een apart kaartje voor de babyborrel met precies hetzelfde lettertype en dezelfde kleur, maar verder iets simpeler en zonder goudfolie, anders zou het allemaal erg druk worden.

geboortekaartje lilou baby newborn babyborrel MAMA to the max

geboortekaartje lilou baby newborn babyborrel MAMA to the max

 

HET ZIJN DE EXTRA’S DIE HET DOEN

geboortekaartje lilou baby newborn babyborrel MAMA to the max

Juist door ook op de details te focussen krijg je een prachtig geheel. Wij hadden net als het kaartje, een envelop van ambachtelijk papier. De sluitsticker met Lilou erop maakte het zo uniek. En door niet zomaar het adres op de envelop te schrijven, maar te drukken op een speciaal ontworpen adresetiket, werd het geheel juist bijzonder. Ik kreeg van mensen te horen dat het aanvoelde als een klein cadeautje toen ze het met de post kregen. Een mooi complimentje;).

POSTER

In het verlengde van het kaartje konden we ook een poster van 50 x 70 cm laten drukken, die we konden gebruiken om achter het raam aan de voorkant van het huis te plakken. Zo leuk de voorkant van het kaartje hier terug te zien komen. Ik nam de poster ook mee naar de babyborrel om bij de ingang te hangen.

geboortekaartje lilou baby newborn babyborrel MAMA to the max

 

Ik was (en ben) ontzettend blij met het eindresultaat! Het geboortekaartje viel een paar dagen later op de deurmat en ik was helemaal in de wolken toen ik het helemaal kant-en-klaar zag voor de eerste keer.

geboortekaartje babyborrel lief leuk en eigen MAMA to the max

geboortekaartje lilou babyborrel lief leuk en eigen MAMA to the max

Als je zelf er nog niet helemaal uit bent wat je er allemaal op wilt hebben dan kun je deze video eens bekijken. Daar geeft Lief, leuk en Eigen een aantal tips.

 

Heel benieuwd wat jullie van het geboortekaartje vinden! Laat je het me weten in de comments? En waar heb jij vooral op gelet? Misschien nog goede tips voor andere mama’s to be?

 

 

Liefs,

 

handtekening MAMA to the max blog mama moeder baby kind opvoeding zwanger handtekening

 

 

 

Het geboortekaartje is volledig gesponsord door Lief, Leuk en Eigen. Ik ben ze daar erg dankbaar voor en bedank ze dan ook namens ons alle vier voor het prachtige resultaat!

 

 

Marjon

Volg MAMA to the max ook op Facebook, instagram, twitter en Youtube voor de laatste updates.

Deel je ideeën

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Insiders list

Sta jij al op onze mailinglijst? Meld je aan en blijf op de hoogte van alle MttM updates!