Lees nu: “Disney On Ice” presenteert Magisch IJsfestival [WINACTIE]

Help, we krijgen een decemberbaby


14 november 2016


help decemberbaby bevallen zwanger MAMA to the max
H

Hier een berichtje van de perfectionist in mij. Soms levert me dat voordelen op maar soms ook nadelen. Vandaag een blog die heel persoonlijk is en een kijkje geeft in mijn gedachten. Ik hoop dat mijn eerlijkheid beloond wordt en dat ik mijn gevoelens en gedachten een keertje eerlijk en bloot op tafel kan leggen. Niemand is perfect, ik ook niet en ik geloof dat vandaag een niet zo’n perfecte gedachte aan bod komt.

Ik had het helemaal uitgerekend. In december (2015) zwanger worden en dan een septemberkindje krijgen. Maxime die in maart geboren is en dan precies een half jaar later ons tweede kindje. Ik zou dan genoeg tijd hebben om de verjaardagen voor te bereiden, het zou geen vakantietijd zijn en we hadden dan, met een beetje geluk, twee verjaardagen die in de tuin gevierd kunnen worden. Geen donkere dagen voor kerst, geen drukte in verband met feestdagen, familie en vrienden zouden het niet zelf al druk genoeg hebben. Ik had het helemaal uitgedacht.

Omdat zwanger raken de eerste keer gelijk lukte, ging ik daar (jaja, beetje dom) nu ook vanuit. Het was december 2015, de vruchtbaarheidsapp was geïnstalleerd en ik wist wanneer mijn vruchtbare dagen waren. We deden goed ons best en ik was ervan overtuigd dat ik zwanger was. Je kunt je voorstellen dat er een teleurstelling was toen ik gewoon ongesteld werd. Druk begon ik te rekenen….ok geen man over boord, in januari zou het lukken en zou ons tweede kindje een oktoberkindje worden. Je hoort me al denken: in oktober kan het ook nog heel mooi weer zijn, oktober is nog heel ver weg van de feestdagen, oktober is in de herfst, mijn lievelingsjaargetij. Ik had er al snel vrede mee en stelde me helemaal in op oktober.

Half januari….weer werd ik ongesteld… gelukkig ben ik vrij positief ingesteld en raakte ik er niet van in paniek. Ik merkte wel dat ik even een dag een teleurstelling moest verwerken, maar verbaasde me er tegelijkertijd ook weer over hoe snel ik weer mijn positieve gedachten kon opwekken. Een novemberbaby, zou het nog kunnen? Ja, zei ik tegen mezelf, dat zou nog wel moeten lukken, eigenlijk was alles goed, als het maar GEEN decemberbaby zou worden. Tegen JP vertelde ik dat we nog één maand zouden proberen, maar we het daarna even moesten laten rusten, want ook hem vertelde ik over mijn angst voor een decemberbaby. Of hij het met me eens was weet ik niet meer zo, maar hij kon mijn gedachtegang wel volgen.

Ok, we hadden dus nog een kans voordat we onze kinderwens even moesten staken. Het was half maart….ik voelde heel wat zwangerschapskwaaltjes en was er heilig van overtuigd dat ik zwanger was. Jeetje wat kwam dat even hard aan toen ik ’s ochtends wakker werd en al voelde dat ik ongesteld was geworden. Een paar traantjes moest ik er wel om laten. Gek genoeg dacht ik helemaal niet meer aan de tijd dat ons kindje geboren zou worden, maar ik twijfelde ineens enorm of het überhaupt wel zou gaan lukken. Ik voelde de dagen erna een angst die ik zo snel mogelijk weg wilde hebben. Zou het ons niet meer gegund zijn? Was Maxime ons grote (enige) wondertje? Als dat zo was hadden we enorm geluk gehad dat we Maxime hebben mogen krijgen….genoeg gedachtes dus die door mijn hoofd gingen. Ik besloot een afspraak te maken bij de gyneacoloog om er zeker van te weten dat mijn enige eierstok geen cystes bevatte of dat er iets anders aan de hand was.

In maart had ik het heel druk. Maximes verjaardag kwam eraan, ik had het erg druk met activiteiten voor de blog en ook privé hadden we onze weekenden goed vol staan. Ik wist dat dit niet de maand was om het te proberen, maar tegelijkertijd wist ik stiekem wel wanneer mijn ovulatie zou zijn. Ik merkte dat ik mijn perfectionisme wat betreft de geboortemaand van ons tweede kindje helemaal had laten varen. Mijn enige wens was nog om nog een keertje zwanger te mogen worden. Ik praatte er niet veel met JP over, want we hadden besloten om ons niet druk erom te maken en eerst de afspraak bij de gynaecoloog af te wachten begin april.

Ik wist dat ik nog een keer ongesteld moest gaan worden voordat ik op vakantie ging en vond het raar dat dit drie dagen ervoor nog niet gebeurd was. Ik uitte deze verontwaardiging bij JP, die meteen begon te glunderen. “Dan ben je zwanger”, was zijn antwoord. Ik giechelde wat…van nervositeit. We gaven er eigenlijk de hele dag geen aandacht meer aan, maar de volgende ochtend kon ik er niet meer van slapen. Ik deed de test vroeg in de ochtend en de rest is geschiedenis!

kinderwens zwanger zwangerschapsupdate gezinsuitbreiding fotoshoot MAMA to the max

Wat waren we blij en wat kon ons geluk niet meer op! Het was (is) ons gewoon nog een keer gegund en sinds die dag ben ik de gelukkigste mama ooit. Een decemberbaby? Een decemberbaby!, kun je beter zeggen. We zijn er sinds de dag dat ik zwanger ben ontzettend blij mee. De perfectionist in mij is helemaal verdwenen. Ons meisje is super gewenst en mag op de wereld komen wanneer zij er klaar voor is.

Mensen reageren nu wel eens: “oh dalijk wordt het met sinterklaas geboren” of “ohh dat is geen leuke tijd want dan krijgen ze al zoveel cadeautjes.” Ik kan er niet mee zitten! Ons meisje kiest de datum uit die bij haar past.

Wel ben ik heel benieuwd naar mama’s met al een decemberkindje. Hoe pakken jullie deze drukke maand aan in combinatie met de jarige en zijn of haar verjaardag? Heel benieuwd naar jullie tips!

Ondertussen geniet ik verder van mijn zwangerschap en sta ik er serieus nog iedere dag een keertje bij stil dat het ons nog een keertje gegund is.

 

december baby kerstkind MAMA to the max

Wie is er heel blij met een baby’tje in december? Wie heeft er een kindje dat in december geboren is? Ik ben zo benieuwd hoe jullie dit ervaren. En alle positieve berichten ent tips over een decemberkindje zijn erg welkom.

 

Liefs,

 

MAMA to the max blog mama moeder baby kind opvoeding zwanger handtekening

 

 

Fashion_English11_300x250

Marjon

Volg MAMA to the max ook op Facebook, instagram, twitter en Youtube voor de laatste updates.

35 Reacties op “
Help, we krijgen een decemberbaby

 1. Hier ook eem decemberbaby, 26 dec! Ik vier haar verjaardag altijd op een andere dag omdat ik vindt dat het haar feestje moet zijn! Het is niet ideaal, maar met goed plannen en nadenken over de kado’s lukt dat prima! Ik vraag voor haar verjaardag ook gewoons kado’s die we van de zomer pas kunnen gebruiken!

 2. Na jaren wachten en meerdere ivf-pogingen, verwachten wij onze eerste eind december. Ook niet wat ik jaren terug had gehoopt qua verjaardag;) Inmiddels zijn we allang blij dat het ons überhaupt gegeven is. Maar ik deel je zorgen over hoe dat aan te vliegen met zijn verjaardag de komende jaren. Ik ben dan ook heel blij met deze blog, en lees de reacties met veel plezier!

 3. Hier is onze dochter geboren op 19 december. Ze wordt volgende maand 5 jaar en heb haar verjaardag nooit als een probleem ervaren. Uiteraard is het druk met alle feestdagen, kerstdiners op school en thuis (en daarbij ook nog traktaties en verjaardagstaart), maar met een beetje goed plannen en niet al te hoge eisen ? komt dat meestal wel goed! Ik vind het verder ook een heel gezellige tijd met verjaardag rond de kerstboom!
  Geniet straks van jullie mooie dochter!

 4. Dag Marjon,
  Ons dochtertje is geboren op 29 december, midden tussen alle feestdagen. Een rotte datum, al zeg ik het zelf. Ze was 3 weken later uitgerekend, maar wou zo graag het nieuwe jaar meemaken ?. Organisatorisch is het een kleine ramp. Wij vieren voor de vrienden en mijn familie ALTIJD op haar dag zelf, zodat ze altijd zal weten dat haar dag ook een feest mag zijn. Met de schoonfamilie vieren we haar dagje samen met de jarigen in januari, doordat we daar een grote familie hebben en de kosten dan wat kunnen delen door het aantal jarigen. Laure heeft haar dag sowieso, dus dan maakt het niet meer zoveel uit. Veel succes!

 5. 2 december kinderen en niks wat me stoort.. Soms voor de kinderen dat ze in 1 maand alle kados krijgen maar ja is niet anders. Zie t nog niet als een probleem

 6. Dit klinkt echt heel herkenbaar! Ook wij hadden keurig ingepland om een kindje te krijgen in september, maar de eerste keer ging het niet gelijk goed. Daarna sloeg de twijfel in of het wel verstandig was, maar in alle drukte in maart was het wel raak en verwachten wij een kindje op 24 december! Uiteindelijk is onze dochter 29 december geboren en ze is nog maar een keer jarig geweest. We hebben het gewoon op de dag zelf gevierd en het was ook wel ontzettend handig dat de meesten gewoon vrij zijn en dus kunnen komen. Qua kado’s hebben we het zelf met kerst klein gehouden en met haar verjaardag groter. Wel hebben we genoeg kado’s gehad in december voor het hele jaar haha. Het komt zeker helemaal goed met jullie dame als ze in december geboren wordt!

 7. Ik snap je gedachtegang heel erg goed. Ik moet heel eerlijk bekennen dat ik dit ook wel een klein beetje heb. Wij hebben het ziekenhuis nodig om (hopelijk) eens zwanger te mogen worden. Wat jij beschrijft die perfectioniste gaat uiteindelijk wel weg, het kindje is hartstikke welkom en wat je zegt hij/zij kiest zelf een mooie datum uit.

 8. Ik kan je gedachtengang wat dit betreft best begrijpen, maar gelukkig dat het je achteraf in ieder geval allemaal niets meer uitmaakt! Verder heb ik geen ervaring met decemberbaby’s, maar het wordt vast gewoon één grote gezellige feestmaand! 🙂

 9. Decemberkinderen zijn de leukste hoor! 😉 Ook hier wilde ik die maand eigenlijk vermijden maar dat is niet gelukt, haha. En ik moet zeggen, al is zoon pas anderhalf; het gaat prima, zo tussen de feestdagen. Zoon is een week voor Kerst jarig dus we kunnen zijn verjaardag gewoon vieren zonder dat er een feestdag ‘in de weg’ zit. Een drukke maand is het toch wel, daar maakt die ene verjaardag ook niks meer bij uit. Het enige nadeel vind ik dat hij straks (we hebben nu nog geen Sinterklaas gevierd met hem) twee keer in dezelfde maand cadeaus krijgt ipv lekker verspreid over het jaar. Maar ach, als dat het ergste is…

 10. Als ik de titel vd blog lees, Help ik krijg een december baby, gaan mijn haren overeind staan… want Help is een heeeeeel verkeerd woord als je een kindje mag krijgen.
  Maar gelukkig lees ik in de blog dat jullie alleen maar blij en dankbaar zijn. Gelukkig want het is een groot wonder als je zwanger mag worden EN een gezond kindje mag krijgen. In welke maand dan ook en welk geslacht dan ook.

  Ik was half januari uitgerekend, maar ons mannetje kwam 28 december! precies tussen kerst en o&n in. Natuurlijk krijg je reacties. Maar ons mannetje weet niet beter en we maken er gewoon een leuke maand van! En echte vrienden en familie om je heen komen wel op zijn feestje hoor, ze houden van hem en ons, welke maand dan ook! En je hoeft je niet altijd uit te sloven met grote feesten. Mensen om je heen waar je van houd en een versierd huis met kadootjes is genoeg 🙂

 11. Wauw, ik ben een nieuweling op je blog maar heb met een glimlach je blog gelezen. Zelf heb ik een kindje van mei (Isa-Lynn is nu 14 maanden) dus geen idee hoe een decemberkindje is, maar het zal het allerfijnste decemberkindje zijn, want het is je eigen kindje. En de datum.. Ach.. Is ook maar een datum 🙂

 12. Ik was 26 december uitgerekend en onze dochter is geboren op 18 december. Zij weet zelf niet beter. Natuurlijk is het een drukke maand, maar het geeft ook wel wat extra’s zo met de kerstboom erbij :). Extra gezelligheid. Wij vieren haar verjaardag dus altijd 1 week voor Kerst.

 13. Hoi Marjon, alsof ik mijn verhaal lees: “nee laten we deze overslaan, dan hebben we geen december-baby” en bam, uitgerekend op 26 december! Ons kleine meisje is uiteindelijk geboren in de vroege ochtend van 1 januari, dus mijn oud&nieuw is nooit meer hetzelfde, maar misschien nog wel meer bijzonder. Geen idee hoe de komende feestdagen gaan zijn, maar dat zien we vanzelf. Goede zwangerschap!

 14. Mijn zoontje is geboren op eerste kerstdag !
  We vieren zijn verjaardag op 17 januari omdat hij anders geen echte verjaardagsfeestje heeft ivm kerst en kerstversiering

 15. Hier ook in verwachting van een december baby! 10 december uitgerekend. Wij laten alle feestdagen gaan, zodat we zelf tegen die tijd kunnen bepalen wat we doen. Normaal doen wij alle feestdagen met familie vieren, maar familie weet dat ze niet op ons kunnen rekenen dit jaar. En als we wel komen, dan zou dat met ons december kindje zijn.
  Maar genieten doen we elke seconde en de baby bepaald wanneer zijn geboorte dag wordt.

  Geniet van je zwangerschap!!!

 16. Mijn dochter is 17 december geboren. Het maakt helemaal niks uit in welke maand je kind geboren wordt. Waar het om draait is of je kindje gezond is en er alles op of aanzit. Met die verjaardagen loopt het wel los….ja het klopt dat er veel te vieren is in een maand sinterklaas ….verjaardag…kerst…nieuwjaar. Maar je kindje weet niet beter. Wij zelf de ouders maken die problemen. Dus ik zou zeggen laat je niet gek maken…. vier alles uitbundig en geniet van je kleine spruit.

 17. Zelf ben ik op 3 december uitgerekend van ons 2e meisje, ik vind het leuk! Waarschijnlijk word het bij mij wel 2 weken eerder gehaald ivm bekkeninstabiliteit.

  • Hier uitgerekend op 27 november. Zou dus ook zomaar een december kindje kunnen worden.

   Even een hele andere vraag, hoe heb je dat voor elkaar gekregen? Ik heb ook enorme last van bekkeninstabiliteit, maar de vk zei vorige week nog doodleuk dat ik er maar rekening mee moest houden dat een 1e kindje vaak rond of na de uitgerekende datum pas komt.

 18. Oh Marjon, heel begrijpelijk hoor! Zoals je zelf al schrijft zijn jullie onwijs dankbaar dat het jullie gegund is, maar ik snap ook je gedachte rondom de december maand. Het zal in ieder geval jullie grootste Sint of Kerst cadeau ooit worden! Wij zijn 10/01 uitgerekend van ons tweede kindje. Ook onwijs dankbaar, maar ook qua datum horen wij, oh, dat is voor later minder leuk, hebben ze al zo’n drukke maand achter de rug, en is hij/zij kort daarna jarig. Ach, dat is ook alleen de eerste 10 jaar…Nog een mooie zwangerschap gewenst!

 19. Hi! Van harte gefeliciteerd met je zwangerschap!
  Wij hebben ook een december kindje (22-12). Net zoals jij heb ik ook geteld hoe ik uit zou komen met de maanden maar na een aantal maanden proberen heb ik het laten varen en ja hoor, zwanger! De eigenlijke datum was 02-01 maar hij besloot wat eerder te komen.
  Het is een kwestie van goed plannen maar volgens mij kun je dat wel ? Onze zoon wordt dit jaar 2 en we denken erover om zelf cadeaus te kopen en geld te vragen ervoor. We zetten dan alles op tafel en pakken gezamenlijk uit. We vieren ook Sinterklaas en kerst en zijn nu al dingen aan het bedenken wat we kunnen geven.
  Geniet van de rest van je zwangerschap en laat het idee gaan. Kindjes komen op hun eigen tempo en wie weet, wellicht beval je wel al in november!

 20. Wij hebben ons 2de meisje mogen verwelkomen op jawel, 30 december 2015. Hoe we het gaan doen en ervaren met alle feestjes zullen we nog zien maar we nemen het zoals onze oudste altijd roept, de baby krijgt bijna vuurwerk voor haar verjaardag!!

 21. Ohh Marjon,
  Ik kan me de angst om niet zwanger te worden goed voorstellen. Hier was het alleen precies andersom. We hebben een tijdje moeten wachten op ons mannetje en hebben met zijn eerste verjaardag besloten om maar te kijken wat er zou gebeuren. Toen gelijk zwanger!!! Dolgelukkig! Maar later het besef dat het precies rond de feestdagen in de winter geboren zal gaan worden. En dus ook een decemberbaby ? 6 december uitgerekend…
  Ik lees graag mee met alle comments van mama’s die al een kindje hebben in december. Want ook ik krijg het wel een beetje warm bij het idee ‘decemberbaby!’

 22. Zo leuk om je te volgen aangezien ik 7 december ben uitgerekend 🙂 ook van een dochtertje. Ook wij hebben al een kindje (zoontje), hij is in mei jarig dus ik vind het juist wel leuk dat wij dalijk 2x een verjaardag kunnen vieren in andere jaargetijden :). Maar idd ook hier al een aantal keer gehoord als het maar niet op 5 december geboren wordt. Een vriendin van mij is al jaren bezig om überhaupt zwanger te mogen raken dus ik ben super dankbaar en blij dat het ons gegund is. Dat het een ‘decemberkindje’ is, vind ik dan ook helemaal niet erg. Liefs

 23. Hoi, wij hebben afgelopen december ons december-meisje mogen verwelkomen. 8 December was ik uitgerekend en op 3 December was ze al daar:). We hebben een heerlijke lange tijd samen gehad, door de feestmaand en wat extra vrije dagen van de Papa. Komende December voor het eerst de verjaardag, Sinterklaas en Kerst vieren. We zijn erg benieuwd, dit jaar nog onervaren de feestmaand in! Maar feestjes zijn altijd leuk toch, al helemaal voor zo’n klein meisje!

 24. Ik ben zelf een decemberbaby (geboren op 3 december) en heb daar eigenlijk nooit een probleem mee gehad. Ik wist gewoon dat december de cadeautjesmaand was, voor mij leek het wel heel de maand kerstmis ?. Soms werd mijn verjaardag met de familie samen op kerstmis gevierd (gezien de examens in het secundair) maar ook dat vond ik op zich geen probleem.
  Geniet van je zwangerschap en daarna van je supertoffe decemberbaby ?.

Deel je ideeën

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Insiders list

Sta jij al op onze mailinglijst? Meld je aan en blijf op de hoogte van alle MttM updates!