Lees nu: “Disney On Ice” presenteert Magisch IJsfestival [WINACTIE]

Help, we krijgen een decemberbaby


14 november 2016


help decemberbaby bevallen zwanger MAMA to the max
H

Hier een berichtje van de perfectionist in mij. Soms levert me dat voordelen op maar soms ook nadelen. Vandaag een blog die heel persoonlijk is en een kijkje geeft in mijn gedachten. Ik hoop dat mijn eerlijkheid beloond wordt en dat ik mijn gevoelens en gedachten een keertje eerlijk en bloot op tafel kan leggen. Niemand is perfect, ik ook niet en ik geloof dat vandaag een niet zo’n perfecte gedachte aan bod komt.

Ik had het helemaal uitgerekend. In december (2015) zwanger worden en dan een septemberkindje krijgen. Maxime die in maart geboren is en dan precies een half jaar later ons tweede kindje. Ik zou dan genoeg tijd hebben om de verjaardagen voor te bereiden, het zou geen vakantietijd zijn en we hadden dan, met een beetje geluk, twee verjaardagen die in de tuin gevierd kunnen worden. Geen donkere dagen voor kerst, geen drukte in verband met feestdagen, familie en vrienden zouden het niet zelf al druk genoeg hebben. Ik had het helemaal uitgedacht.

Omdat zwanger raken de eerste keer gelijk lukte, ging ik daar (jaja, beetje dom) nu ook vanuit. Het was december 2015, de vruchtbaarheidsapp was geïnstalleerd en ik wist wanneer mijn vruchtbare dagen waren. We deden goed ons best en ik was ervan overtuigd dat ik zwanger was. Je kunt je voorstellen dat er een teleurstelling was toen ik gewoon ongesteld werd. Druk begon ik te rekenen….ok geen man over boord, in januari zou het lukken en zou ons tweede kindje een oktoberkindje worden. Je hoort me al denken: in oktober kan het ook nog heel mooi weer zijn, oktober is nog heel ver weg van de feestdagen, oktober is in de herfst, mijn lievelingsjaargetij. Ik had er al snel vrede mee en stelde me helemaal in op oktober.

Half januari….weer werd ik ongesteld… gelukkig ben ik vrij positief ingesteld en raakte ik er niet van in paniek. Ik merkte wel dat ik even een dag een teleurstelling moest verwerken, maar verbaasde me er tegelijkertijd ook weer over hoe snel ik weer mijn positieve gedachten kon opwekken. Een novemberbaby, zou het nog kunnen? Ja, zei ik tegen mezelf, dat zou nog wel moeten lukken, eigenlijk was alles goed, als het maar GEEN decemberbaby zou worden. Tegen JP vertelde ik dat we nog één maand zouden proberen, maar we het daarna even moesten laten rusten, want ook hem vertelde ik over mijn angst voor een decemberbaby. Of hij het met me eens was weet ik niet meer zo, maar hij kon mijn gedachtegang wel volgen.

Ok, we hadden dus nog een kans voordat we onze kinderwens even moesten staken. Het was half maart….ik voelde heel wat zwangerschapskwaaltjes en was er heilig van overtuigd dat ik zwanger was. Jeetje wat kwam dat even hard aan toen ik ’s ochtends wakker werd en al voelde dat ik ongesteld was geworden. Een paar traantjes moest ik er wel om laten. Gek genoeg dacht ik helemaal niet meer aan de tijd dat ons kindje geboren zou worden, maar ik twijfelde ineens enorm of het überhaupt wel zou gaan lukken. Ik voelde de dagen erna een angst die ik zo snel mogelijk weg wilde hebben. Zou het ons niet meer gegund zijn? Was Maxime ons grote (enige) wondertje? Als dat zo was hadden we enorm geluk gehad dat we Maxime hebben mogen krijgen….genoeg gedachtes dus die door mijn hoofd gingen. Ik besloot een afspraak te maken bij de gyneacoloog om er zeker van te weten dat mijn enige eierstok geen cystes bevatte of dat er iets anders aan de hand was.

In maart had ik het heel druk. Maximes verjaardag kwam eraan, ik had het erg druk met activiteiten voor de blog en ook privé hadden we onze weekenden goed vol staan. Ik wist dat dit niet de maand was om het te proberen, maar tegelijkertijd wist ik stiekem wel wanneer mijn ovulatie zou zijn. Ik merkte dat ik mijn perfectionisme wat betreft de geboortemaand van ons tweede kindje helemaal had laten varen. Mijn enige wens was nog om nog een keertje zwanger te mogen worden. Ik praatte er niet veel met JP over, want we hadden besloten om ons niet druk erom te maken en eerst de afspraak bij de gynaecoloog af te wachten begin april.

Ik wist dat ik nog een keer ongesteld moest gaan worden voordat ik op vakantie ging en vond het raar dat dit drie dagen ervoor nog niet gebeurd was. Ik uitte deze verontwaardiging bij JP, die meteen begon te glunderen. “Dan ben je zwanger”, was zijn antwoord. Ik giechelde wat…van nervositeit. We gaven er eigenlijk de hele dag geen aandacht meer aan, maar de volgende ochtend kon ik er niet meer van slapen. Ik deed de test vroeg in de ochtend en de rest is geschiedenis!

kinderwens zwanger zwangerschapsupdate gezinsuitbreiding fotoshoot MAMA to the max

Wat waren we blij en wat kon ons geluk niet meer op! Het was (is) ons gewoon nog een keer gegund en sinds die dag ben ik de gelukkigste mama ooit. Een decemberbaby? Een decemberbaby!, kun je beter zeggen. We zijn er sinds de dag dat ik zwanger ben ontzettend blij mee. De perfectionist in mij is helemaal verdwenen. Ons meisje is super gewenst en mag op de wereld komen wanneer zij er klaar voor is.

Mensen reageren nu wel eens: “oh dalijk wordt het met sinterklaas geboren” of “ohh dat is geen leuke tijd want dan krijgen ze al zoveel cadeautjes.” Ik kan er niet mee zitten! Ons meisje kiest de datum uit die bij haar past.

Wel ben ik heel benieuwd naar mama’s met al een decemberkindje. Hoe pakken jullie deze drukke maand aan in combinatie met de jarige en zijn of haar verjaardag? Heel benieuwd naar jullie tips!

Ondertussen geniet ik verder van mijn zwangerschap en sta ik er serieus nog iedere dag een keertje bij stil dat het ons nog een keertje gegund is.

 

december baby kerstkind MAMA to the max

Wie is er heel blij met een baby’tje in december? Wie heeft er een kindje dat in december geboren is? Ik ben zo benieuwd hoe jullie dit ervaren. En alle positieve berichten ent tips over een decemberkindje zijn erg welkom.

 

Liefs,

 

MAMA to the max blog mama moeder baby kind opvoeding zwanger handtekening

 

 

300 x 600 IMU Half Page Ad

Marjon

Volg MAMA to the max ook op Facebook, instagram, twitter en Youtube voor de laatste updates.

35 Reacties op “
Help, we krijgen een decemberbaby

 1. Hallo!
  Zo grappig om te lezen dat ik een jaar later exact hetzelfde doormaakte.. we zijn in december gestart in de hoop een septemberkindje te hebben maar net hetzelfde verhaal als bij jou. Wij zijn nu ik blijde verwachting van ons eerste kindje en het is uitgerekend op 15 december en omdat ik net met dezelfde vraag als jou zat ben ik onmiddellijk op jouw blog gebotst! Om eerlijk te zijn vind ik het nog een mooie maand om jarig te zijn. Al ben ikzelf van juni en is die zomer ook wel heel leuk. Ik ben nu al ideetjes aan het bedenken over hoe we zijn/haar verjaardagen gaan aanpakken want ik wil niet dat het zo wordt van ‘hier jouw sinterklaas en verjaardag samen’ of ‘jouw verjaardag en kerst/nieuwjaar samen’. Geniet nog van je kleintje!

 2. Mijn zoontje is geboren op 14 december 2013, nu ben ik opnieuw zwanger en uitgerekend op 14 december. Hoe heb je dat zo kunnen plannen vragen mensen, nou niet, gewoon lekker de natuur zijn gang laten gaan en volop genieten van de feestmaand december.

 3. Wij verwachten 20 december ons eerste kindje, ook een lief klein meisje. Ik hoop dat ze kiest voor december en niet voor januari haha. Met de maand december heb ik opzich niet zo’n probleem, ik hoop alleen niet dat ze 1ste kerstdag of 2de kerstdag komt dan heeft iedereen het te druk.

 4. Ik ben zelf jarig in december (8)
  Mijn zoon wordt 10 in december (15)
  Mijn dochter wordt 8 in december (16)
  Beiden iets te vroeg geboren…
  Heb er eerder moeite mee gehad maar nu niet meer zo.

 5. Ik vind het zo grappig om te lezen dat jou verhalen zo overeenkomen met mijn situatie! Ook ik heb nog maar 1 eierstok.. En nu in december uitgerekend van de 2e meid! Ook ik dacht.. liever geen December baby! (Dochter 1 is van eind november) maarrrr niet ermee bezig zijnde toch heel spontaan zwanger geworden. En nu vind ik het een heerlijke tijd om zwanger te zijn en kan ik me er ook niet meer druk om maken! Het is al een wonder opzich.. Dan maar in de gezelligste tijd van het jaar!

 6. Ik ben een december kindje! 4 december. Thuis sloegen we sinterklaas eigenlijk een beetje over (wel wat snoep) het enige vervelende vond ik altijd dat veel kindjes niet konden komen spelen omdat ze thuis sinterklaas vierde rond die datum en tegenwoordig veel surprises. December is wel echt mijn favoriete maand en dat ik jarig bent telt daarin zeker mee

Deel je ideeën

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Insiders list

Sta jij al op onze mailinglijst? Meld je aan en blijf op de hoogte van alle MttM updates!