Lees nu: “Disney On Ice” presenteert Magisch IJsfestival [WINACTIE]

Help: mijn baby krijgt tandjes! Wat nu?


20 april 2017


N

Niet kunnen slapen, óveral op bijten, rode wangen, veel vieze luiers… Als je baby tandjes krijgt, merk je dat vaak wel. Gelukkig kun je de pijn verzachten. Bijvoorbeeld met bijspeeltjes.  Ik mocht voor Jufrouw Koekoek een paar supervrolijke en schattige bijtspeeltjes testen. En ik ben enthousiast! 

Als gastouder heb ik natuurlijk veel kinderen over de vloer. En er zijn ook regelmatig kleintjes met doorkomende tandjes. Op dit moment zijn er vier kindjes (van 11 maanden tot ruim 1,5 jaar) die hier last van hebben. Het perfecte moment dus om de bijspeeltjes van Juffrouw Koekoek uit te proberen. Eens kijken of dat verlichting kan bieden bij die doorkomende tandjes.

Bijten maar!

Het ene kindje heeft meer last van doorkomende tandjes dan de ander. Eén ding is zeker, als je tandjes krijgt, stop je graag van alles in je mond. Dat verlicht de pijn namelijk even. Hoe harder je ergens op kunt bijten, hoe beter.

Webshop vol bijtspeeltjes

Juffrouw Koekkoek is gespecialiseerd in bijtspeelgoed. Allemaal vrij van BPA (en andere schadelijke stoffen). Daarnaast ziet het er heel cute uit. Ook is de webshop heel overzichtelijk en verloopt het bestellen supersnel. Ideaal dus!

Geen viezigheid

Ik mocht drie leuke speeltjes testen. Een schattig hertje, een stoere, groene bal en een rammelaar met houten ring. Wat me als eerste opvalt is dat er geen gaatje aan de onderkant zit.Dat vind ik een groot voordeel, want zo’n gaatje kan een bron voor viezigheid zijn. Ik vind het als gastouder namelijk heel belangrijk dat het speelgoed hygiënisch is.

Bijten en voetballen

Ik leg het bijtspeelgoed tussen het andere speelgoed. Ik had verwacht dat het schattige hertje populair zou zijn… Maar de rammelaar blijkt toch net meer in trek! De jongetjes zijn dol op de bal. Sven kruipt er de hele kamer mee door. Hij duwt de bal vooruit met zijn neus en kruipt er dan… achteraan. Maurice ging er zelfs mee voetballen. Geen probleem: het is een zachte bal en je kunt er dus veilig mee voetballen in de kamer. In de bal zitten allemaal kleine vormpjes, die je makkelijk in je mond kunt steken.

Bijtring

Merle kiest voor de rammelaar of het hertje. Bij de rammelaar gaat standaard de bijtring  in de mond. Dat is ook zo fijn als je doorkomende tandjes hebt! Ze geniet erg van het knuffeltje van de rammelaar. Dit speelgoed rammelt niet te hard en niet te zacht. Prima keus voor Merle dus!

Hoera een hertje

Saar vindt het hertje erg leuk. Ze prikt graag met haar vingers in de schattige oogjes. En je kunt zo lekker in de oren van het hertje bijten.

Bestellen

Mocht je nou ook kleine kinderen hebben die (bijna) tandjes krijgen, neem dan zeker even een kijkje op de website!

Heeft jouw kindje ook last van doorkomende tandjes? Wat is jouw gouden tip? 

Kids NL 140317 - 210617 300x250

Roelfien

Ik ben Roelfien, 34 jaar. Ik ben 12 jaar samen met Ton, waarvan 7 jaar getrouwd. We hebben 2 zoons, Thomas van 8 en Roan van 4 jaar. Ik denk, lees en schrijf graag. En ik doe geregeld een poging om creatief en verantwoord bezig te zijn. Ik werk sinds 6 jaar als gastouder thuis en beleef heel wat met zo veel kinderen over de vloer. En ik ben er trots op dat ik hier iedere maand een stukje over mag schrijven voor Mamatothemax!

Deel je ideeën

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Insiders list

Sta jij al op onze mailinglijst? Meld je aan en blijf op de hoogte van alle MttM updates!