Lees nu: “Disney On Ice” presenteert Magisch IJsfestival [WINACTIE]

Dit heerlijke vegetarische gerecht maakte ik zelf


7 december 2020


<

Marjon en koken? Degene die mij al wat langer volgen weten dat je mij niet snel in de keuken zal treffen. Ik kook namelijk nooit, dat doet Jean-Philippe altijd. Niet omdat ik niet van koken hou, maar omdat ik het stiekem toch wat lastig vind. En eerlijk is eerlijk; JP kookt gewoon heel lekker en goed! Tot ik een heerlijk recept voorbij zag komen en besloot mijn kookavontuur met jullie te delen. Of het mij gelukt is? Dat lees je in de blog.

Lees ook:
Throwback: Lekkerste zomerse recepten

Waarom ik niet graag kook

Bij ons thuis zijn de taken helemaal niet zo traditioneel verdeeld en dat vind ik helemaal prima. JP en ik houden allebei van lekker eten, maar hij staat toch het liefst in de keuken. De plek waar je mij eigenlijk alleen maar ontbijtjes, lunch en koffie ziet maken. Zoals ik al zei, ik vind koken best lastig. Met name van die recepten waarbij er een “handje amandelen” of een “scheutje room” bij staat, terwijl ik gewoon wil weten hoeveel gram of milliliter het moet zijn.

Je kunt je dan ook vast wel voorstellen dat ik niet vaak kies wat er thuis gegeten word. Maar, gelukkig ben ik geen moeilijke eter en is het gewoon wat de pot schaft. Dat geldt ook voor de meisjes en daar hebben we heel veel geluk mee! Natuurlijk ervaren wij ook wel eens lastige eetmomenten, maar over het algemeen gaat het gewoon heel erg goed.

Tijd om zelf aan de slag te gaan!

Vegetarisch eten doen we minstens één keer per week, de kunst is om elke week dan ook weer een verrassend recept te vinden. We kiezen daarnaast altijd voor biologische producten, omdat we het heel belangrijk vinden dat dieren goed hebben geleefd en groenten en fruit niet zijn bespoten. Toen ik wat rondsnuffelde op internet voor vegetarische kerstrecepten, viel mijn oog op “Naanpizza met buffelmozzarella” van HelloFresh. Toen ik verder klikte zag het er echt super easy en lekker uit. Maar, naanbrood als pizza beleggen was voor mij nog nieuw. En als ik iets leuk vind dan is het iets nieuws uitproberen!

Na het verzamelen van de ingrediënten kon ik aan de slag. Gewicht en afmetingen aanwezig? Check! Moeilijkheidsgraad? Makkelijk. Yes! Na het wat weeg en snijwerk was het tijd de pizza te beleggen. Voordat het wist kwam Maxime in de keuken spieken wat ik aan het doen was. Niet veel later had ik mijn eigen keukenassistente, haha. Ik wist niet dat samen koken zó gezellig kon zijn.

Het recept voor 4 personen

Natuurlijk wil ik dit recept ook met jullie delen zodat jullie zelf (of samen met de kids) het ook eens kunnen uitproberen.

Dit heb je nodig:

 • 2 aubergines
 • 2 teentjes knoflook
 • 1 pakje passata (500 ml)
 • 4 stuks naanbrood (Indiase platbrood)
 • 2 tomaten
 • 2 gele paprika’s
 • 2 stuks buffermozzarella
 • 4 tl gedroogde oregano
 • 20 gram verse basilicum
 • 80 gram ruccola
 • 2 el olijfolie
 • 2 el extra vierge olijfolie
 • 4 tl balsamicoazijn
 • Peper en zout (na smaak)

Zo maak je het:

 1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de aubergine in dunne plakken. Snijd de paprika in dunne reepjes. Pers de knoflook of snijd fijn.
 2. Verhit de olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de plakken aubergine 3 – 4 minuten. Scheur ondertussen de buffelmozzarella in grove stukken.
 3. Meng in een kom de passata met de knoflook en oregano. Leg de naanbroden op een bakplaat met bakpapier en verdeel de passata over de naanbroden. Beleg de naanbroden met de plakken aubergine, paprika en de buffelmozzarella. Breng op smaak met peper en zout. Bak de naanpizza 8 – 10 minuten in de oven.
 4. Ris ondertussen het basilicum van de takjes en snijd de basilicumblaadjes in reepjes. Snijd de tomaat in partjes.
 5. Maak in een saladekom een dressing van de witte balsamicoazijn en extra vierge olijfolie. Voeg de rucola, tomaat en helft van het basilicum hier aan toe en meng goed door. Breng op smaak met peper en zout.
 6. Verdeel de rest van het basilicum over de naanpizza. Serveer de naanpizza samen met de salade. Eet smakelijk!

Het resultaat

Het was echt heel erg leuk en makkelijk om te maken, zeker zo samen met Maxime. De pizza was een groot succes en door de lekkere ingrediënten misten we absoluut geen vlees of vis.

Hoe gaat het thuis bij jullie? Sta jij of je partner graag in de keuken? Ik ben benieuwd of iedereen net als ons van die vaste dagen heeft waarop je vegetarisch of niet eet en wat eet je dan? Deel je reactie op social media!

Veel liefs,

Kerstwinkel 2017

Marjon

Volg MAMA to the max ook op Facebook, instagram, twitter en Youtube voor de laatste updates.

Deel je ideeën

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Insiders list

Sta jij al op onze mailinglijst? Meld je aan en blijf op de hoogte van alle MttM updates!