griezelflap voor Halloween
Het is Halloween! Trick or treat? Treat natuurlijk! Om helemaal in de griezelige stijl van Halloween te blijven delen we vandaag een heerlijk recept om zelf te maken. Namelijk een griezelflap! Het is een variant op de appelflap, maar dan véél leuker én spannender. Eet smakelijk…
Lees ook:
DIY Lichtgevende Spookjes
GRIEZELFLAPPEN!
Super effect en net zo weinig werk als een normale appelflap. Het enige verschil zit ‘m in de vorm en die heb je ook zo gesneden (ingrediënten zijn voor 5 appelflappen)
- 10 bladerdeeg velletjes uit de vriezer
- 2 appels
- snufje kaneel
- snufje suiker
- 1 ei
- 50 gram rozijnen
Snijdt de appels in kleine blokjes en meng deze met de kaneel en de rozijnen. Dat is de vulling. Klaar.
Teken op een velletje bakpapier een silhouette van een pompoen en knip deze uit. Dit wordt je mal. Leg hem op een vel bladerdeeg en snijd de vorm uit met een schilmesje. Nu komt het allerleukste; de oogjes en de mond uitsnijden! Wanneer je kinderen wat ouder zijn, is het natuurlijk veel leuker om het uit te besteden aan de kinderen.
Laat het onderste velletje bladerdeeg helemaal dicht; daar leg je een flinke lepel vulling op. Bovenop de vulling komt het vel bladerdeeg dat je hebt uitgesneden. Druk de zijkanten voorzichtig dicht met een vork en bestrijk de flap met geklopt ei zodat hij mooi gekleurd uit de oven komt. een beetje suiker eroverheen strooien en hup 20 minuutjes in de oven op 200 graden
Eet smakelijk!
XO TEAM MTTM
Stay connected