Lees nu: “Disney On Ice” presenteert Magisch IJsfestival [WINACTIE]

Griepgolf: lerarentekort en lege klassen


13 februari 2018


griepgold primair onderwijs lerarentekort ziek staking
<

Er is in Nederland een heuse griepgolf gaande. Niet alleen in klaslokalen staan lege stoelen, ook veel leraren zijn geveild door de griep en genoodzaakt een invaller te zoeken. Maar, vanwege het lerarentekort en de griepepidemie is er zelfs een tekort aan invallers. Dat betekent dat er zelfs kinderen thuis moeten blijven. 

Lees ook: Een basischool kiezen.. Help! Waar moet je op letten?

Tekort aan leerkrachten

Volgens de website “Lerarentekort is nu” is het huidige lerarentekort in het Primair Onderwijs momenteel een groot probleem. Gister stond de teller maar liefst op minimaal 3772 leerlingen. Zij kregen niet de goede leerkracht of zelfs geen tot minimaal onderwijs! Daarvan zaten 653 kinderen onnodig thuis en werden er 641 kinderen verdeeld over andere klassen.

Oplossing?

“Het vak van leraar moet aantrekkelijker worden gemaakt en beloond worden met een salaris dat gelijk staat aan dat van leerkrachten van het voortgezet onderwijs”, zegt Jeroen Goes, initiatiefnemer van de website, namens duizenden anderen leraren, directeuren en16bestuurders.

In het Noorden van het land is er aanstaande woensdag weer een staking gepland. Er zijn bestuurders in het basisonderwijs die niet langer meer moeite doen om vervanging te zoeken voor een zieke leerkracht. Dit omdat de overheid niet structureel geld beschikbaar stelt. Als de juf of meester ziek is, dan wordt de klas door de directeur direct naar huis gestuurd. Dat betekent dus dat veel kinderen passend onderwijs missen.

Heb jij het al meegemaakt dat er door de griep en/of het tekort aan invallers of andere leerkrachten? Wat doet de school van jouw kind hieraan en ben je het ermee eens of niet?

Xoxo,
Team MTTM.

Kids NL 140317 - 210617 300x250

mamatothemax.nl

We houden je graag op de hoogte van actuele nieuwtjes, tips & ideeën.

Reactie op “
Griepgolf: lerarentekort en lege klassen

  1. wat goed dat je hier aandacht aan besteed en ook aan de website. Het probleem is momenteel echt groot (niet alleen in de griepgolf,maar dan wordt het probleem extra duidelijk)

Deel je ideeën

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Insiders list

Sta jij al op onze mailinglijst? Meld je aan en blijf op de hoogte van alle MttM updates!