Lees nu: “Disney On Ice” presenteert Magisch IJsfestival [WINACTIE]

Gezonde tussendoortjes voor mijn peuter


15 april 2016


<

Natuurlijk wil je het allerbeste voor je kind en daar hoort ook bij dat je uitkijkt naar gezonde tussendoortjes. Het is heel makkelijk om je kind iedere dag weer iets lekkers te geven, zonder dat het al te veel suiker of andere “troep” bevat. Ik ben helemaal niet zo’n moeder die super streng is, maar ik vind het wel belangrijk dat Maxime gezond eet. Een snoepje hier en daar vind ik helemaal niet zo erg, maar je kunt niet altijd als ze iets lekkers vraagt aankomen met snoep.

 

Naast de welbekende rozijntjes en rijstwafels (die ze ook nog vaker krijgt) probeer ik ook wat meer variatie te creëren. Ik kreeg vaker al de vraag wat ik voor tussendoortjes heb voor Maxime en daarom vandaag onze top 5 van gezonde en lekkere tussendoortjes:

top 5 gezonde tussendoortjes

Stukjes appel met kaneel

Met stip op 1 staan de appeltjes met kaneel en rozijntjes. Ik bak de vaak in de pan zodat ze wat smeuïg worden en lekker warm, maar ook koud vindt ze het heerlijk om te eten. En het is zoo makkelijk te maken. Appel schillen en in stukjes snijden, kaneelpoeder erover en een handjevol rozijntjes eroverheen strooien. Succes verzekerd!

 

gezonde tussendoortjes peuter kleuter kind gezond eten appel rozijntjes kaneel MAMA to the max

Soepstengel met stukje vlees

Ook dit is een favoriet hier. Ik koop meestal de stopstengel met sesamzaad, die hebben net een beetje meer smaak. Vervolgens wikkel ik dan een stukje vlees aan en kant eromheen. Dan krijgt het tussendoortje gelijk een hartig sfeertje. Maxime is er dol op!

 

Satéprikker met bevroren fruit

Deze gaan we vanaf nu weer vaker maken want het is echt een voorjaars- en zomer tussendoortje. Je kunt het ook wel een gezond ijsje noemen. We kregen deze tip van een vriendin en toen ik het probeerde bleek het gelijk een succes. Neem een grote satéprikker en prik er een aantal stukjes fruit in. Ik neem meestal druiven of frambozen. Laat ze een tijdje in de vriezer liggen zodat het fruit kan bevriezen. Wanner je het eruit neemt, heb je het lekkerste ijsje. Kinderen zien het ook echt als ijs dus ze hebben het idee dat ze enorm verwend worden.

 

Fruitreepje van Nestlé

Dit fruitreepje is bij ons al een hele poos een goed optie. Ik vind ze wel vrij prijzig dus ik heb er geen gewoonte van gemaakt om Maxime dit tussendoortje iedere dag te geven. Maar ik vind het ideaal om mee t nemen als we ergens naartoe gaan en ze onverwachts vraagt naar iets omdat ze meer trek heeft, dan alleen maar “zin iets lekkers”. Het vult denk ik best wel goed en het zit boordevol granen en fruit, maar geen koek en geen toegevoegde suikers. Ik vind het ook heel fijn dat het niet kruimelt en Maxime er geen plakhandjes van krijgt. Er zit namelijk een dun laagje ouwel (eetpapier) aan de buitenkant.

 

Pannenkoekjes van banaan

Deze maak ik vaker omdat ze best wel lang houdbaar blijven. Zo kan ik de pannenkoeken ook nog meegeven als ze naar de gastouder gaat. Ik schreef daar al eens eerder over hoe je die kunt bereiden, want ik maak ze ook vaker voor het ontbijt klaar. Lees het recept hier. Het enige dat je nodig hebt is een rijpe banaan en twee eieren.

 

gezond, kind, eten, mama, snacks, blog, voeding, MAMA to the max

 

Ik durf eerlijk toe te geven dat Maxime ook vaker een snoepje krijgt. Als ze het al niet van ons krijgt, dan wel van haar opa’s en oma’s of anderen die het aanbieden. Hiervoor ben ik absoluut niet allergisch. Ik heb altijd het principe gehad: alles met mate en die lijn voer ik ook door bij mijn kind. Ikzelf krijg er een beetje kriebels van als ik moeders hoor praten dat hun kind hélemaal geen suikers mogen of niet eens één snoepje. Ieder zijn eigen ding en zeker respect voor, maar zelf vond je het toch ook lekker om een snoepje te krijgen? Ik vind dat je als ouder de verantwoordelijkheid hebt om je kind niet teveel te laten snoepen, maar helemaal verbieden…ik denk dat zoiets zelfs averechts kan werken. Maar ik wil absoluut niemand veroordelen. Iedereen moet doen waar hij of zij zich goed bij voelt.

 

Hoe denken jullie hierover als moeders? En heb je nog lekkere gezonde tips? Laat ze weten in de comments, erg nieuwsgierig!

 

Liefs,

 

MAMA to the max blog mama moeder baby kind opvoeding zwanger handtekening

Marjon

Volg MAMA to the max ook op Facebook, instagram, twitter en Youtube voor de laatste updates.

9 Reacties op “
Gezonde tussendoortjes voor mijn peuter

 1. Ik denk zodra een kindje doorheeft wat snoep is dat je het zeker niet moet verbieden. En het met mate mag. Maar de tijd dat ze nog niet weten wat snoep of ander suikerrijk snoepgoed is vind ik het persoonlijk het best het ook niet aan te bieden. Als je kindje nog blij wordt van fruit, groente of een rijstwafel. Waarom het dan aanbieden. Maar wellicht spreek ik anders over een paar jaar.

  • Het is niet zo dat ik het aan bied, maar Maxime vraagt er soms zelf om. Als ze bij vriendinnetjes gaat spelen dan mag ze heus een snoepje pakken, dan zal ik zeker niet zeggen dat ze het niet mag hebben. Liefs Marjon

 2. Wij opteren ook voor gezonde tussendoortjes. Chocolade krijgt Vince (nog) niet en snoepjes ook niet. Een droge koek, speculaasje of krentenbol ofzo wel. Maar liever een variatie van fruit, noten, rozijnen… 🙂 Gezond begonnen is half gewonnen zeker?

 3. Hoi Marjon,
  Wij proberen dat ook. Maken veel tussendoortjes uit chickslovesfood.
  De havermoutmuffins met fruit erdoor gaan er hier goed in. Net als recepten uit het easy peasy boek.
  En dan hebben wij voor onderweg de koekjes van de kleine keuken!
  Net als het broodbeleg.
  Zeker de moeite waard.
  Hopelijk heb je er wat aan!

  Groetjes Marieke

 4. Goede tips! De appel had ik ook laatst op mijn blog staan. Ik geef de kinderen veel fruit tussendoor, en het snoepen kun je zelf nog in de hand houden inderdaad, maar vooral veel fruit of stukje komkommer, snoeptomaatjes, rozijntjes etc. Allemaal populair hier!
  Ik vind de pannenkoekjes wel meer een maaltijd, die zou ik niet zo snel tussendoor geven, maar als ontbijt oid, ze zien er heerlijk uit!

  • Dat is inderdaad het fijne er aan. Ik vind dat wij ouders namelijk verantwoordelijk zijn voor het eetpatroon van onze kindjes 🙂 Liefs Marjon

Deel je ideeën

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Insiders list

Sta jij al op onze mailinglijst? Meld je aan en blijf op de hoogte van alle MttM updates!