Lees nu: “Disney On Ice” presenteert Magisch IJsfestival [WINACTIE]

Gezond trakteren: watermeloen ijsjes


14 augustus 2016


gezond trakteren watermeloen school kinderdagverblijf mama to the max
M

Misschien moet ik er een jaarlijks item van maken: de verjaardag traktatie die ook nog eens gezond is. Feline werd afgelopen juni twee en ik dacht: ‘Jeetje is het alweer zover’. We mogen weer gezond trakteren op het kinderdagverblijf. Maar een dilemma was het dit keer zeker niet. Zomers, fruitig én heel kleurrijk, dat moest het worden. Na wat speurwerk op Pinterest kwam ik al snel watermeloen ijsjes tegen. ‘Yes, dit is een top traktatie’, was mijn eerste gedachte! Vind je het lastig om een originele en gezonde traktatie te bedenken? Stop met piekeren. Dit is zó simpel te maken. Ik ben zeker geen crea Bea, maar met een eenvoudig voorbeeld kom ik altijd een heel eind. Ik leg het jullie ook even uit.

Wat heb je nodig om watermeloen ijsjes te maken?

* 1 watermeloen of 2 😉
* houten ijsstokjes (verkrijgbaar bij Xenos)
* aluminimum serveerschaal

IJs look a like

Ik noem de traktatie trouwens watermeloen ijs, maar ze zien er enkel uit als een ijsje en worden niet ingevroren. Snel en simpel dus. Ik moet ook eerlijk bekennen dat ik deze keer bewust voor de snelle traktatie koos.

 

Vorig jaar heb ik heel wat uurtjes zitten knutselen op de vrolijke rijstwafel diertjes, maar daar had ik nu simpelweg geen tijd voor

 

Dat kan niemand ons drukke mama’s kwalijk nemen, toch? Maar dat hoeft niet te betekenen dat snel en simpel niet leuk én hip kan zijn.

Aan de slag

Snijd de watermeloen in schijven, niet te dik. Doe alsof je een pizza gaat snijden en verdeel de schijf steeds in 8 pizzapunten, oftewel watermeloenpunten. Dat zorgt voor een leuk effect straks op de serveerschaal. Ik sneed uiteindelijk zo’n 30 stukken uit één watermeloen. Het ligt eraan hoe groot het gezelschap is voor wie je deze traktatie maakt of je een tweede watermeloen wilt aansnijden.

gezond trakteren watermeloen school kinderdagverblijf mama to the max

 

Waarom je wellicht een tweede watermeloen nodig hebt? Ik begreep van de leidster op het kinderdagverblijf dat de kids zó gesmuld hebben dat sommigen wel drie stukken aten. Hoe leuk!

 

Om de watermeloen traktatie op een ijsje te laten te lijken gebruik je de houten ijsstokjes. Maak een snee, niet te diep, in de schil van de watermeloenpunt en steek dan voorzichtig het ijsstokje erin. Dat ging een keer of twee mis, doordat ik te hard aanduwde. Een leermomentje voor jullie. Maar voilà, dan is je gezonde watermeloen traktatie ook klaar én wat is het een genot voor het oog. Je hebt niet meer nodig dan een aluminium serveerschaal voor een leuke presentatie. Succes gegarandeerd.

gezond trakteren watermeloen school kinderdagverblijf mama to the max

Gezond trakteren is hip

Zomers, fruitig én heel kleurrijk: op het kinderdagverblijf waren ze helemaal blij met de gezonde watermeloenpunten. Een heerlijke versnapering op een zomerse dag. Ik heb dan ook erg genoten van de enthousiaste koppies tijdens de uitdeelsessie van Feline. Daar mogen we als ouders trouwens niet bij aanwezig zijn, maar gelukkig worden er voldoende foto’s gemaakt. Blijkbaar houden trouwens niet alle ouders zich aan het gezond trakteren voorschrift op het kinderdagverblijf. Vandaar ze enthousiast waren over de gezonde traktatie van Feline. Ik geef er graag gehoor aan en ben helemaal voor gezond trakteren!

Overigens is het ook een hippe presentatie van fruit tijdens je zomerse BBQ. Kom maar op met het goede weer, dan komt deze mama de komkommertijd, met helaas geen vakantie meer in het vooruitzicht, net even wat vrolijker door. Laten we hopen dat die zomerse BBQ feestjes er snel weer gaan komen én natuurlijk inclusief kleurrijke watermeloenpuntjes.

Laat me weten of je dit een leuke  gezonde traktatie vindt om zelf mee aan de slag te gaan! Andere tips zijn ook altijd welkom natuurlijk.

Tot in mijn volgende blog. Wil je mij en Feline volgen via Instagram? Kijk dan mee via @mylittlefashiongirl_nl.

Liefs,

Janine

Janine

Hallo lieve lezers! Ik ben Janine, 28 jaar en werk parttime als communicatieadviseur bij een technische groothandel in het mooie zuiden van het land. Tekstschrijven is absoluut mijn passie. Hoe leuk is het dat ik maandelijks een bijdrage mag leveren aan MAMA to the max! #trots Iets over mezelf? Ik ben een shoe addict, dol op (kids)fashion, verse bloemen, interieur & design en mijn bruine labrador Figo. Maar bovenal ben ik super trotse mama van Feline, nu 2 jaartjes jong. Ik vind het super leuk om mijn mama-verhalen en tips met jullie te delen.

5 Reacties op “
Gezond trakteren: watermeloen ijsjes

    • Leuk dat je inspiratie opdoet Shirley. Dat is precies wat ik wil met deze blog :-). Jij nog andere leuke gezonde tips?

Deel je ideeën

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Insiders list

Sta jij al op onze mailinglijst? Meld je aan en blijf op de hoogte van alle MttM updates!