Lees nu: “Disney On Ice” presenteert Magisch IJsfestival [WINACTIE]

DIY: Gezond trakteren is leuk


14 november 2015


<

Het is een jaarlijks terugkerend dilemma voor een moeder: de verjaardagtraktatie. Vind je het lastig om een originele en gezonde traktatie te bedenken? Stop met piekeren en wees creatief met rijstwafels. Leuk, gezond, hip en ook nog eens goedkoop. Succes gegarandeerd. Waar wacht je nog op? Hup, aan de slag!

Ik dacht dat het trakteerdilemma pas op zou duiken zodra kinderen naar de basisschool gaan. Niets is minder waar. Al snel bleek dat op het kinderdagverblijf waar Feline elke vrijdag naar toe gaat, enthousiast getrakteerd wordt. En wel door alle kindjes vanaf de babygroep. Oké, ik moest er dus toch al aan geloven. Een maand voor haar eerste verjaardag kreeg ik een mooi briefje mee dat alleen gezonde traktaties gewenst zijn. Daarnaast wordt het ook op prijs gesteld om geen speelgoed mee te geven. Heel begrijpelijk, maar dan moet je net even iets meer out of the box denken om tot iets origineels te komen. Maar goed, ik ging er wel eens een paar nachtjes over slapen. Dan kwam het idee vast vanzelf.

Ik dacht dat het trakteerdilemma pas op zou duiken zodra kinderen naar de basisschool gaan.

Gelukkig kwam mijn zusje, creatief en juf van groep 4, met het leuke idee om rijstwafels om te toveren tot vrolijke diertjes. Dat zag ze voorbijkomen op Pinterest en wilde ze zelf ook wel eens uitproberen met haar klasje. Even zoeken op Pinterest en inderdaad, er doken meteen hele leuke voorbeelden op. Ik besloot om voor de schaapjes en uiltjes te gaan. Neem zelf ook eens een kijkje. Er staan nog veel meer leuke voorbeelden op Pinterest. Nadat ik genoeg inspiratie had opgedaan was het tijd voor het echte werk. Op naar de winkel met mijn checklist (lees: je hoeft niet verder te gaan dan de supermarkt om de hoek en de Action).

Checklist voor vrolijke rijstwafel diertjes

En toen was het knutselen geblazen. Ik startte een week van te voren, zodat ik lekker op mijn gemakje eraan kon werken in de vrije avonduurtjes. Ik moest toch zo’n 30 stuks maken. Met een voorbeeld op de iPad ging ik aan de slag, eerst met het schaapje. Als basis bedek je de rijstwafel met doorzichtige houdbaarheid folie. Perfect om het gekleurd papier op te plakken en de rijstwafel blijft vers. Daarnaast geeft het een leuk effect dat de rijstwafel deels zichtbaar is, dat is zelfs de bedoeling.

Of het lastig is? Nee, helemaal niet hoor. En ik ben zelf echt geen knutselwonder. Als je eenmaal een exemplaar klaar hebt, ga je over op de automatische piloot. Bovendien tekende ik een patroontje (erg handig) na het eerste schaapje, zodat ze allemaal ongeveer hetzelfde uit zouden zien. Zo deed ik het ook met het uiltje. Vergis je niet, dat je er toch even zoet mee bent. Nu ben ik wel een pietje-precies. Als ik eenmaal ergens mee start, wil ik het ook heel goed doen. Nu was Feline nog te klein, maar het is erg gezellig om de traktaties samen met je kleintje te maken. Kids zijn nu eenmaal dol op knutselen en willen graag een handje helpen. Dat kan heel goed met deze traktatie. Ik heb ze met veel plezier gemaakt en was erg tevreden met het eindresultaat. Wat vinden jullie ervan? Ik heb helaas geen voorbeeld van het uiltje, maar zoals gezegd: check het even op Pinterest!

Rijsftwafel schaapje

Een originele traktatie is één ding, maar denk ook aan een leuke presentatie. Ik vind het zelf altijd erg leuk om een rieten mandje te gebruiken om bedankjes/traktaties in te presenteren. Deze heb ik bijvoorbeeld ook gebruikt voor de geboorte- en doopbedankjes van Feline. Maak er een krijtbordje aan vast om een persoonlijke kreet toe te voegen. Knoop wat (tule) lint aan de greepjes voor een schattig effect. Ik ben dol op lint en al helemaal op tule. Dat geeft altijd dat beetje ‘extra’. En voilà, je stijlvolle presentatiemand is klaar voor de traktatieronde.

mandje

En toen werd mijn prinses 1 jaar. Een bijzonder moment en daar horen bijzondere traktaties bij. De vrolijke rijstwafel diertjes vielen in ieder geval in de smaak. Nu maar eens bedenken wat ik volgend jaar in juni ga creëren. Iemand nog tips?

Veel liefs,
Janine

 

Janine

Hallo lieve lezers! Ik ben Janine, 28 jaar en werk parttime als communicatieadviseur bij een technische groothandel in het mooie zuiden van het land. Tekstschrijven is absoluut mijn passie. Hoe leuk is het dat ik maandelijks een bijdrage mag leveren aan MAMA to the max! #trots Iets over mezelf? Ik ben een shoe addict, dol op (kids)fashion, verse bloemen, interieur & design en mijn bruine labrador Figo. Maar bovenal ben ik super trotse mama van Feline, nu 2 jaartjes jong. Ik vind het super leuk om mijn mama-verhalen en tips met jullie te delen.

Deel je ideeën

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Insiders list

Sta jij al op onze mailinglijst? Meld je aan en blijf op de hoogte van alle MttM updates!