Lees nu: “Disney On Ice” presenteert Magisch IJsfestival [WINACTIE]

Gezinsuitbreiding; onze wens


23 mei 2016


kinderwens zwanger zwangerschapsupdate gezinsuitbreiding fotoshoot MAMA to the max
<
Zo bijzonder,
dat dit grote wonder,
ons nogmaals overkomen mag.

kinderwens zwanger zwangerschapsupdate gezinsuitbreiding fotoshoot MAMA to the max

Bron: Esther Hameleers Fotografie

Kinderwens

Al toen ik zelf nog een klein meisje was wist ik dat ik (later) moeder wilde worden. Ik heb aan mijn eigen moeder altijd het perfecte voorbeeld gehad. Mijn moeder is lief, zorgzaam en had altijd het beste met ons voor. Als je die liefde van je eigen moeder voelt heb jezelf ook een sterke drang om dit door te geven aan je eigen kindje(s).

Jp en ik zijn bijna 12 jaar samen en we wisten eigenlijk al toen we nog in onze tienerjaren zaten dat we ooit papa en mama wilden worden. Ik had alleen nog zoveel plannen dat we eerst nog even hebben gewacht. Ik reisde in 2005 naar Mexico en Guatemala en later in 2008 nog eens voor drie maanden naar Australië. Toen eenmaal mijn wilde haren en mijn  reisdrang over was, wilde ik de grootste uitdaging van mijn leven aanvaar: mama worden. Ik heb altijd de wens gehad om een gezin te vormen met twee kinderen. JP en ik zijn beiden ook uit een gezin met twee kinderen en iedere keer als we het erover hadden dan bleek dat we ook allebei de wens hebben twee kinderen te mogen krijgen.

 

Maxime kwam drie jaar geleden ter wereld en ik schreef al eerder een blog erover dat die keuze niet helemaal gepland was. We zijn de afgelopen drie jaren ontzettend gelukkig geweest met haar en kunnen ons een leven zonder haar absoluut niet meer voorstellen. Ik heb altijd gezegd dat ik graag de wens had om niet heel gauw achter elkaar kinderen te krijgen.

De eerste twee levensjaren van Maxime moest ik er niet aan denken om opnieuw zwanger te worden. Ik weet niet echt helemaal waarom, maar steeds als ik eraan dacht, dan gingen al mijn haren rechtop staan. Ik denk dat het deels te maken heeft gehad met mijn zware bevalling en ook de impact die Maxime had op ons leven de eerste tijd. Ik had het me toch allemaal iets makkelijker voorgesteld (begrijp me niet verkeerd, ik genoot als een malle van haar), maar toch voelde zorg en de verantwoordelijkheid die we ineens hadden best wel zwaar en moesten we daar even goed onze weg in vinden. Ik was 17 kilo te zwaar en heb ook enorm mijn best gedaan om weer op mijn oude gewicht te komen. Gewoon omdat ik wist dat ik dan fysiek en psychisch beter in mijn vel zou zitten. Toen dat eenmaal gelukt was wilde ik er ook volop van genieten.

Ook wilde ik ultiem genieten van alle kleine en grote fases van Maxime. Ik wilde naast mijn werk van 24 uur per week al mijn aandacht kunnen geven aan haar. Ik was er nog niet echt aan toe deze aandacht te gaan verdelen over twee kinderen. Ik heb er enorm van genoten dat ze steeds mentaal en fysiek groeide. Ik genoot ervan toen ze zelf kon lopen, ik genoot ervan dat ze zichzelf kon amuseren en ik een tijdschrift kon lezen of rustig een kop koffie kon drinken. Ik genoot ervan dat we met z’n tweetjes of drietjes erop uit gingen en we eigenlijk geen kind aan haar hadden. We kregen beetje bij beetje onze vrijheid weer wat terug en dat voelde goed. Ik weet zeker dat heel veel mama’s hier heel anders over denken en dit helemaal niet zo ervaren, maar dit is nu eenmaal hoe ik de afgelopen drie jaar heb ervaren en vandaar ook onze keuze om niet al eerder onze wens voor een tweede kindje in vervulling te laten gaan.

Gezinsuitbreiding

We merkten afgelopen jaar dat we er wel steeds meer aan gingen denken, een tweede kindje. We wilden het allebei toch wel heel graag en ik stelde me steeds vaker voor hoe het weer zou zijn om zo’n klein hummeltje vast te houden. Ik heb altijd gezegd dat het me ideaal lijkt dat Maxime naar de basisschool gaat, een nieuwe fase bereikt, ze alle aandacht van de wereld heeft gehad in haar baby- en peuterjaren, er nu ruimte komt voor een nieuw gezinslid en dat ik weer alle aandacht van de wereld kan geven aan deze spruit. Ook verheug ik me erop dat Maxime het heel bewust allemaal gaat meemaken. Ondanks dat ze steeds mijn borsten aanraakt als ze zegt: “mama, heeft baby in de buik”, denk ik toch wel dat ze goed meekrijgt en beseft wat er komen gaat. We bereiden haar hier wel natuurlijk goed op voor de komende maanden.

kinderwens zwanger nummer 2 zwangerschap peuter zwangerschapsupdate zwangerschapsdagboek buikfoto MAMA to the max

Bron: Esther Hameleers Fotografie

Hoe leuk is het dat ze bewust mee gaat maken dat er een broertje of zusje komt, dat ze het flesje kan geven aan de baby, dat ze mij mee kan helpen met het badje en de luier verschonen. Ik kan daar nu al zo over wegdromen als ik eraan denk dat ze grote zus wordt.

 

Wie heeft er ook een leeftijdsverschil tussen de kinderen van meer dan 3 jaar? Of wie ging er juist voor om de leeftijden van de kindjes dicht bij elkaar te houden? Ik ben benieuwd naar jullie reacties!

 

Liefs,

 

MAMA to the max blog mama moeder baby kind opvoeding zwanger handtekening

 

 

 

Marjon

Volg MAMA to the max ook op Facebook, instagram, twitter en Youtube voor de laatste updates.

14 Reacties op “
Gezinsuitbreiding; onze wens

 1. Pingback: Maxime wordt grote zus ⋆ MAMA to the maxMAMA to the max

 2. Super leuk dat Maxime het zo bewust meemaakt ! Dan kan ze er ook echt naartoe groeien en leven dat er een kleintje bijkomt ! Geniet van je zwangerschap !

  • Dankjewel!! ❤ We proberen haar inderdaad overal bij te betrekken en ze vindt het al net zo spannend als ons hihi ? xxx Marjon

 3. Gefeliciteerd! Ik heb erg getwijfeld tussen een kleiner of groter leeftijdsverschil want ik zie van beide de voordelen. Ik denk dat we er, als het ins gegeven is uiteraard, een beetje tussenin gaan zitten. Niet weer helemaal opnieuw moeten beginnen met de luier- en gebroken nachten tijd en zelf nog wat jonger zijn wegen voor mij uiteindelijk zwaarder dan een zelfstandige en oudere oudste.

 4. Wij hebben er 2.5 jaar tussen zitten, maar de insteek was 3jr(2ex ging idd iets sneller qua ‘raak zijn’. Het leek me fijn als Julie al zou kunnen lopen, praten en bewust zou zijn van de komst van een broertje of zusje. Nu vind ik het perfect zo! Liefs en lekker genieten van weer zo’n wondertje x

 5. Onze oudste zoon is 6.5 en onze jongste zoon is pas 2 geworden. Ze schelen 4.5 jaar en ondanks dat ik wel eens gedacht heb, hadden we er maar eerder voor gegaan, omdat ik in het begin het gevoel had alles vergeten te zijn en echt ‘opnieuw’ moest beginnen. Toch vond ik het fijn dat de oudste al best heel zelfstandig was geworden tijdens mijn zwangerschap, waardoor hij veel zelf kon en dat voor mij vaak makkelijker maakte en we dus ook meer samen nog tijd hadden. Ook vind ik de twee fases van een basisschool kind en een eigenwijze peuter heel leuk bij elkaar passen. Fijne zwangerschap gewenst! Gr Shanna

 6. Ik heb zelf nu een zoontje van 13 maanden en ik heb ook altijd geroepen dat ik er minimaal 3-4 jaar tussen zou willen hebben. Ook om Steff alle aandacht te kunnen geven de eerste belangrijke jaren van zijn leven en zo ook bij de tweede dat te kunnen doen. Ik kan mij heel goed vinden in jou verhaal. Ik zou er nu zeker nog niet aan moeten denken om zo’n hummeltje er bij te hebben ? Hoe een heerlijk kind Steff nu ook is en hoe verlieft ik nu al wel weer kan worden als ik zo’n hummeltje zie.

 7. Van harte gefeliciteerd.
  Onze oudste dochter is nu 5 jaar en nu na 3 jaar proberen en hulp vanuit het ziekenhuis 12 weken zwanger van onze tweede.
  We vinden het erg leuk dat onze oudste het zo bewust mee kan maken nu.

 8. Hallo Marjon, ondanks dat ik niet meer een moeder met kleine kindertjes ben, mijn kanjers zijn inmidels 21, 17 en 13 lees ik toch regelmatig met veel plezier mamatothemax.
  Ik heb mijn 3 jongens steeds met een tussenpoos van 4 jaar gekregen. Na de eerste moest ik echt niet aan een tweede denken (zware zwangerschap,zware bevalling en een depressie erachteraan) en na de tweede was het leven best wel druk en studeerde mijn man in de avonduren. Ik vondt het heerlijk dat leeftijdsverschil, sommigen zullen dat niet met mij eens zijn, maar voor mij persoonlijk werkte het goed. De oudste(n) zaten op school, dus veel knuffeltijd voor de jongste. Oudste(n) uit school, tijd voor hun. En ondanks het leeftijdsverschil hebben ze een hele goede band samen. Ik heb genoten van alledrie, de babytijd, de peutertijd en geniet nu van hun belevenissen en ze zien opgroeien.

 9. Hier was de oudste bijna 4 toen de jongste geboren werd, en het is precies zoals jij zegt je hebt met de jongste lekker veel tijd samen omdat de oudste ook naar school gaat.
  Vroeger wilde wilde ik het altijd sneller na elkaar, maar de zwangerschap van de oudste kwam iets eerder dan gepland, daarom een tweede uitgesteld maar absoluut geen spijt van dus

 10. Hier verschillen de kindjes ruim 4 jaar en ik vind het wel heel fijn. Aron snapt alles al en snapt ook dat ik soms eerst met Sofie bezig moet en dat hij daarna alle aandacht krijgt.

 11. Het leeftijdsverschil wat Maxim nou gaat krijgen met haar broertje of zusje is zooo leuk! Maxime en Floris zijn ongeveer even oud denk ik en als ik zie hoe goed Floris al meehelpt met alles en hoe leuk hij het vind! Echt heeeel lief!

 12. Allerwerst; gefeliciteerd!
  En ik ben nu nog mama van 1 van 10 maanden, maar zoals jij het hebt gedaan, zou ik het ook willen. Als dat wonder ons gegund is… Dus ik begrijp het leeftijdsverschil helemaal!

Deel je ideeën

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Insiders list

Sta jij al op onze mailinglijst? Meld je aan en blijf op de hoogte van alle MttM updates!