Lees nu: “Disney On Ice” presenteert Magisch IJsfestival [WINACTIE]

De gezelligste week van het jaar komt er weer aan!


27 december 2016


H

Het is bijna zover….. voor mij breekt de gezelligste week van het jaar aan. De week tussen kerst en Oud&Nieuw is eentje om me echt op te verheugen. Al sinds ik een tienermeisje was heeft deze week een speciaal plekje in mijn hart en kan ik er intens van genieten. Waarom? Omdat ik ieder jaar weer in zo’n heerlijke, feestelijke flow zit. De kerst is voorbij en daarvan kan ik zo nagenieten, de winkelstraten en de winkels zijn nog allemaal zo mooi versierd, buiten is het koud en daarom binnen extra gezellig en we maken ons langzaam op voor New Years Eve. 

Waarom de week tussen kerst en oud&nieuw de gezelligste week van het jaar is en wat ik allemaal doe in deze week? Vandaag vertel ik er uitgebreid over.

Advertisement

its-the-most-wonderful-time-of-the-year

1. Shoppen (Love de SALE)

 Na kerst valt er altijd wel een last van mijn schouders. In december zijn er heel wat dingen die gebeuren moeten en na kerst is dat lijstje eigenlijk wel klaar. Cadeautjes zijn gegeven, het kerstmenu was (hopelijk) heerlijk, de gezelligheid in huis die heb je allang gecreëerd en dus is het tijd om wat tijd aan jezelf te besteden. De sale is overal volop aan de gang en er is niks zo fijn om te kijken of je een paar items kunt scoren tegen een zacht prijsje. Ook al is het druk in de winkels, tussen kerst en Oud&Nieuw vind ik dat juist wel gezellig. Je voelt dat mensen allemaal in een feestelijke stemming zijn en die energie vind ik wel fijn.

 

2. Welness dagje

Of dit er dit jaar van gaat komen betwijfel ik, omdat ik nog niet een hele dag weg wil bij mijn kleine meisje. Maar al heel wat jaren hebben JP en ik er een traditie van gemaakt om een dagje naar een welnessresort te gaan. Lekker koud buiten, vroeg donker en dan binnen heerlijk warm in de sauna, wat een verwennerij.

 

3. Vriendinnen uitnodigen voor een heerlijke lunch

Ik vind het gezellig een paar vriendinnen uit te nodigen en ze een middagje goed te verwennen. Ik maak er altijd een soort high tea van met allemaal klein hartige gerechtjes en zoetigheden.

Grappig eigenlijk dat we het high tea noemen, want zowel ik, als mijn vriendinnen, drinken allemaal graag een heerlijke kop koffie. Alleen hoe krijg je net zo’n lekkere bijzonder kop als bij een hippe koffiebar, maar dan zonder zo’n professionele machine? Mijn oog viel in de supermarkt op de instant koffie van Douwe Egberts. Deze verwenkoffie is er in drie varianten: Cappuccino, Latte Macchiato en Latte Caramel. Ik wil natuurlijk geen flater slaan, dus probeerde hem toch van te voren al even uit 😉

 Benieuwd hoe je de perfecte schuimkraag op je D.E. verwenkoffie krijgt? Bekijk dan snel deze video:

4. Thuisblijven en films kijken

Ook dit is een absolute must in mijn favoriete week. Ik denk dat deze dag dit jaar onze favoriet gaat zijn. Een hele dag niet naar buiten, gezellig in de pyjama, lekker knus en gezellig thuisblijven, netflix aan en met een dekentje op de bank. Maxime drinkt graag warme chocomel waar ze dan haar koekjes in kan deppen en ik maak me zeker weten een rijkelijke Douwe Egberts Latte Macchiato  waar ik ook mijn koekjes in kan deppen;).

 

5. Nog een gezellige kerstmarkt bezoeken en schaatsen op de ijsbaan

Niet dat ik nou zo’n fan ben van drukke kerstmarkten, maar tussen kerst en Oud&Nieuw vind ik het altijd wel leuk om één middag de sfeer te proeven van een kerstmarkt. Hier in Maastricht hebben we “Winterland” en het hele Vrijthof is dan één grote kerstmarkt, inclusief reuzenrad en schaatsbaan. Dit jaar hoop ik er naartoe te kunnen gaan, want dit is het eerste jaar dat Maxime ook mag schaatsen. Ik denk dat ze dat echt heel leuk gaat vinden.

 

6. Oliebollen scoren

Op Oudjaarsdag heb ik ieder jaar maar 1 activiteit op mijn to-do lijstje staan en dat is: oliebollen halen. Voor mij mag Oudejaarsavond niet gevierd worden zonder oliebollen. Ik heb een goed adresje bij een lokale bakker en daar haal ik ze ieder jaar. Je moet er wel wat voor over hebben want soms sta je daar een uur in de rij (lees kou, want ze verkopen ze buiten aan een kraam).

 

Vind jij dit ook zo’n speciale week? Neem ja dan vrij of ga je liever werken? En als je vrij hebt, onderneem je dan dingen die je het liefst ieder jaar doet? Ik ben benieuwd!

Liefs,

 

handtekening MAMA to the max blog mama moeder baby kind opvoeding zwanger handtekening

 

mamatothemaxad sponsoring samenwerken sponsoring geld verdienen
Kerstwinkel 2017

Marjon

Volg MAMA to the max ook op Facebook, instagram, twitter en Youtube voor de laatste updates.

Reactie op “
De gezelligste week van het jaar komt er weer aan!

  1. Wat gezellig allemaal!! Ik doe volgend jaar weer vollop mee. Nu eerst herstellen. Wat ik me afvraag Marjon, de smaak van de D.E. koffies….? Meestal vind ik dit tegenvallen vanuit een zakje. Deze wel lekker?! Liefs

Deel je ideeën

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Insiders list

Sta jij al op onze mailinglijst? Meld je aan en blijf op de hoogte van alle MttM updates!