Lees nu: “Disney On Ice” presenteert Magisch IJsfestival [WINACTIE]

Geld besparen deze herfst? [ 5 simpele & snelle tips]


19 oktober 2017


<

Wisten jullie dat een kind tot 12 jaar gemiddeld 51.840 euro kost? Ik las daar laatst een artikel over en vond het echt wel een eyeopener. En dan te bedenken dat ze dan nog moeten gaan studeren. Ik moet eerlijk zeggen dat ik sinds de komst van Lilou daar wel bewuster mee bezig ben en het daar ook vaker met JP over heb. Ik wil slim met ons geld omgaan en aan de andere kant ervoor zorgen dat Maxime en Lilou nu en straks niets te kort komen. JP is altijd goed in dit soort dingen en zegt dat er altijd wel slimme manieren zijn om gemakkelijk geld te besparen. Deze passen we dan ook waar het kan toe in ons huishouden. Ik heb een aantal slimme tips voor jullie op een rijtje gezet. Het kan natuurlijk nooit kwaad als wij mama’s aan het eind van de maand eens wat geld extra over houden…

#1 Kies voor de douche

Jullie weten dat ik het heerlijk vind om samen met de meisjes te douchen. Zij vinden dat ook fijn, maar het is ook nog eens kostenbesparend. Een douchebeurt verbruikt gemiddeld 70 liter warm water, een bad 120 liter. Met vijf minuten douchen in plaats van de gemiddelde douchetijd van 9 minuten bespaar je op jaarbasis al ruim 80 euro. (https://www.nibud.nl/consumenten/wassen-douchen-en-bad/). Oké, die 5 minuten vind ik persoonlijk wel echt een uitdaging. Maar ik wilde hem niet onthouden.

#2 Hoe lager de temperatuur, hoe schoner je was

Nou…heb je dat niet ook dat je denkt dat je handdoeken en beddengoed toch minstens op 60°C moet wassen? Wat zitten we ernaast! De meeste wasmiddelen werken juist heel goed bij lage temperaturen. Het zijn juist de energiekosten die een wasbeurt duur maken, hoe hoger de temperatuur hoe hoger de energiekosten. Je snapt hem wel…Wat zijn jullie ervaringen hiermee?

 

#3 Vergelijk energieleveranciers

Kijk, dat soort dingen weet JP dan wel weer. Energie vergelijken op energieleveranciers.nl  is heel simpel. Je kunt alle energieleveranciers vergelijken en kijken waar je het goedkoopst uit bent. Zij helpen je met overstappen en dat kan op elk moment. Dit kan zomaar 350 euro besparing op jaarbasis zijn. Ik zeg, dat is weer een extra weekendje quality time met manlief en kinderen. Je ziet direct je besparing en je bent ook nog eens goedkoper uit dan wanneer je direct bij een energieleverancier aanklopt.

Besparen terwijl je online shopt

#4 Favorietenlijstje aanmaken

Ook zo’n online shopper? Ik ben nogal een actieve online shopper. Dat is jullie vast niet ontgaan. Maar ik pak het slim aan. Ik geef liever niet meer dan nodig uit aan kleding en wacht geduldig op korting…Tegenwoordig hebben veel (web)winkels ook buiten de uitverkoop extra sales of speciale acties. Het is altijd heel verleidelijk om dat winkelmandje te vullen en direct af te rekenen. Maar uit ervaring weet ik dat ik dan vaak te veel koop en soms misschien ook wel items die ik achteraf toch niet zo super leuk vind. Ik heb de oplossing gevonden! Bij verschillende webshops (b.v. Kleertjes.com) kun je ook een favorietenlijstje aan maken. Dat doe ik wel vaker voor de meisjes. Ik zie het dan echt als mijn wishlist. Het is ook zo leuk om zo’n lijstje samen te stellen. Ik let dan steeds op wanneer de artikelen afgeprijsd worden en als ik ze nog steeds super leuk vind, bestel ik ze direct. Daar kan ik dan van genieten, dat ik en dat leuke item scoor en ook nog eens minder betaal.

 

#5 Boodschappen doen zonder kinderen

Het is echt waar, boodschappen doen zonder Maxime bespaart me euro’s per week. Lilou heeft er nog geen invloed op, maar wanneer ik met Maxime door de winkel loop komt ze met allemaal extra items aanzetten die ze graag in het karretje wil leggen. Zeg dan maar eens nee tegen zo’n onschuldig lief koppie. Dat gaat toch niet? Maak daarom een boodschappenlijst en houd je daar ook aan. Je boodschappen laten bezorgen is natuurlijk ook een optie. Daarnaast vind ik het dan wel weer gezellig om met Maxime en Lilou naar de markt te gaan om groente en fruit te halen. Dit is goedkoper en vaak heeft het een betere kwaliteit dan in de supermarkt. Bovendien zijn er hier in Zuid-Limburg genoeg opties om langs de lokale boer te gaan. Wat vaak nog goedkoper is. En kijk eens, dan hebben we weer wat geld bespaard.

 

Zo zijn er vast honderden tips om simpel en snel geld te besparen. Wat doen jullie om een leuk extraatje over te houden? Ik ben zo benieuwd. Help je me mee door jouw super tip te delen?

Veel liefs,Marjon transparant handt handtekening MAMA to the max

 

 

Fashion_English11_300x250

mamatothemax.nl

We houden je graag op de hoogte van actuele nieuwtjes, tips & ideeën.

Deel je ideeën

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Insiders list

Sta jij al op onze mailinglijst? Meld je aan en blijf op de hoogte van alle MttM updates!