Lees nu: “Disney On Ice” presenteert Magisch IJsfestival [WINACTIE]

Een geboortelijst aanleggen: hoe werkt dat?


8 oktober 2016


geboortelijst MAMA to the max
T

Tijdens mijn zwangerschap van Maxime heb ik er eigenlijk nooit aan gedacht een geboortelijst aan te leggen. Ik geloof dat ik er wel eens heel vaag van gehoord had, maar het is nooit door mijn gedachten gegaan om er ook eentje aan te leggen. Wat ik wel heb ervaren tijdens de kraamvisite, dat het ingewikkeld was wat betreft de cadeautjes. We hebben ontzettend veel vragen gekregen wat we graag wilden hebben of konden gebruiken, we hebben best wel wat cadeautjes dubbel gekregen en ook een aantal dingen die we helemaal niet nodig hadden. Nu mag je een gegeven paard nooit in de bek kijken en vond ik het super leif dat mensen speciaal voor ons een cadeautje waren gaan kopen. Toch is het best jammer dat er dan geld besteed is dat niet optimaal benut is.
geboortelijst MAMA to the max
Wij waren onlangs bij Baby’s Corner in Nazareth (België) waar ik de eigenaresse Sonia Pypaert heb leren kennen. Ze vroeg aan ons of we al een geboortelijst ergens hadden laten aanleggen. Dat hadden we niet en daarom nam ze echt de tijd om ons uit te leggen wat de voordelen zijn van een geboortelijst. Ik moet zeggen dat ik er redelijk sceptisch in stond omdat ik eerder nog van mening was dat je je vrienden en familie niks moet opdringen. Maar naar haar duidelijke verhaal waren JP en ik allebei overtuigd. Vandaag deel ik graag waarom wij hebben gekozen voor een geboortelijst.

Wat is een geboortelijst precies?

Een geboortelijst is een wishlist, een verlanglijstje eigenlijk. Je zoekt zelf allemaal spulletjes uit die je graag nog zou willen hebben voor de baby. Omdat je al heel wat uitgaves hebt voordat de baby er is, kun je de geboortelijst zien als een lijstje met spullen die je graag nog zou willen aanschaffen.

De 3 grootste voordelen

 

  • Het eerste voordeel is dat je eigenlijk wel zelf cadeautjes kunt uitkiezen. Jij zet al jouw wensen op de lijst en vervolgens kunnen vrienden, familie en collega’s uit deze zelfgekozen lijst kiezen. Je zult hierdoor nooit een cadeautje ontvangen waar je niet blij mee bent.
  • Je biedt jouw kraamvisite de mogelijkheid online te bestellen. Ze hoeven niet te gaan zoeken in winkels naar een geschikt kraamcadeau. Ze loggen in via de computer, bestellen het cadeautje en that’s it.
  • Het bezoek heeft vaak een bedrag in hun hoofd wat het cadeautje mag kosten, welka artikel ze uiteindelijk daarvoor aanschaffen is vaak een uitdaging. Door de lijst maak je de keuze voor hen een stuk makkelijker en neem je de twijfel weg of ze wel een leuk cadeau hebben gekocht. Ze weten zeker dat je er erg blij mee bent.

 

Hoe gaat het aanleggen in z’n werk?

Om een geboortelijst aan te leggen volg je een aantal stappen.

Stap 1: Een geboortelijst openen

Je opent online of in de winkel een geboortelijst. Dit wordt ook wel de verlanglijst (of speellijst) genoemd. Alle producten die je graag zou willen krijgen van je kraamvisite kun je opslaan en in je lijst opnemen. Mocht je toch weer twijfelen over een product kun je het er even makkelijk weer afhalen.

Stap 2: De geboortelijst definitief maken

Je betaalt een waarborg aan de winkel zodat zij ergens een zekerheid hebben dat je de geboortelijst daadwerkelijk laat uitvoeren. Ze steken er natuurlijk veel werk in, doordat ze alle producten op jouw lijstje moeten verzamelen.

Wanneer je deze waarborg betaalt, maak je de lijst definitief. Dit kan online, maar je kunt er ook een afspraak voor maken in de winkel. Bij Baby’s Corner krijg je dan tijdens deze afspraak een personal shopper die ook nog eens een rondje met je door de winkel maakt en uitleg geeft over producten. Zo kun je altijd nog producten toevoegen omdat je ze nog niet kende of juist door de uitleg er enthousiast over bent geworden.

stap 3: Inloggegevens

Je krijgt als aanstaande ouders een inlogcode van jouw geboortelijst. Hierdoor kun je altijd in de oudermodule. Je kunt hier precies zien welke producten op je geboortelijst staan. Ook krijg je een code voor mensen die eventueel al voor de bevalling iets aan zouden willen schaffen voor jullie kleintje.
Op het geboortekaartje zet je de inloggegevens voor de kraamvisite. Dit is bij The Baby’s Corner de naam van het kindje als gebruikersnaam en de geboortedatum als paswoord.

Stap 4: spullen ophalen of laten verzenden

Alle spullen die gekocht zijn door familie, vrienden, collega’s en kennissen kunnen worden opgehaald in de winkel of je kunt ze laten opsturen.

Stap 5: sluiten van de geboortelijst

De geboortelijst wordt gesloten na twee maanden of in overleg na een langere periode, dat hangt ook af wanneer dat de eventuele babyborrel is.

Interview

Ik mocht Sonia ook nog kort interviewen. In onderstaand filmpje legt ze heel duidelijk uit waarom een geboortelijst zo praktisch en fijn is, voor zowel de ouders als de kraamvisite.

Wil je nu eens zien hoe zo’n online geboortelijst eruit ziet? Dan kun je hier klikken. Je ziet dan de geboortelijst van MAMA to the max. Je kunt inloggen met de volgende gegevens:
Naam kindje:  MAMATOTHEMAX

Geboortedatum: 04122016

 

Was jij al bekend met het aanleggen van een geboortelijst? Of ben je van plan er eentje aan te gaan leggen? Ik ben benieuwd welke voor- of nadelen jullie nog hebben. Laat je ze weten in de reacties?

 

Liefs,

 

MAMA to the max blog mama moeder baby kind opvoeding zwanger handtekening

 

 

 

Marjon

Volg MAMA to the max ook op Facebook, instagram, twitter en Youtube voor de laatste updates.

Deel je ideeën

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Insiders list

Sta jij al op onze mailinglijst? Meld je aan en blijf op de hoogte van alle MttM updates!