Lees nu: “Disney On Ice” presenteert Magisch IJsfestival [WINACTIE]

Hoe kies je het geboortekaartje: mijn tips!


19 oktober 2016


geboortekaartje lief leuk eigen kiezen tips MAMA to the max
Z

Zoals jullie misschien wel weten ben ik volop bezig met het ontwerpen van het geboortekaartje. Wat is dat leuk om te doen zeg! Ik heb zelf wel een aantal eisen en voorwaarden waar het kaartje aan moet voldoen. Omdat ik vaker van jullie privé de vraag heb gekregen waar ik op let bij het maken van het geboortekaartje, wijd ik er vandaag graag een artikel aan. Ik vertel waar je op kunt letten als je het geboortekaartje voor jullie wondertje gaat maken.

geboortekaartjes lief leuk eigen kiezen tips MAMA to the max

 

BIJ DE DRUKKER OF ONLINE

 

Voorheen was het zo dat je bij de drukker een aantal boeken in bruikleen mee naar huis mocht nemen en thuis op je gemak kon kiezen uit de geboortekaartjes die in de boeken voorhanden waren. Tegenwoordig gaat het er heel anders aan toe. Bij Maxime hebben we echter wel nog via de ‘oude stempel’ gedaan en uit een van de boeken een voorgedrukt kaartje gekozen.
Dit keer gaan we voor de nieuwe trend en hebben we besloten de kaartjes online te laten maken bij Lief, leuk en Eigen.

INSPIRATIE OPDOEN

Waar moet je vervolgens beginnen? Alles begint met een idee. Je hebt zelf al wel ergens in je hoofd een richting die je op wilt. Meer dan dat hoef je ook niet te hebben. Belangrijk is dat je jouw stijl en smaak gaat bundelen. Mijn grote tip is om op Pinterest op zoek te gaan naar voorbeelden. Maak een apart bord aan waar je alle kaartjes en stijlen “pint” die jij mooi vindt. Zo krijg je langzaam een idee welke richting je op wilt. Vervolgens kun je ook verschillende websites afgaan waar je vele voorbeelden ziet van online geboortekaartjes.

VERSCHILLENDE STIJLEN

Iedereen heeft zijn eigen smaak en stijl en dat is ook maar goed ook. Stel je voor dat we allemaal voor het zelfde kaartje zouden gaan… Ga op zoek naar jouw persoonlijke stijl. Wat vind je mooi? Let hierbij op de kleuren, de materialen, papiersoorten, de vormen en de lettertypes. Mijn stijl is een combinatie van schattig en luxe. Ik heb dat gecreëerd door te werken met roze (het schattige) en goudfolie (het luxe). Maar ook kun je letten op de “drukte” van een kaartje. Wil je een drukke tekening met vele toeters en bellen of ga je juist voor het simplistische en komt alleen de naam op de voorkant te staan?

ZELF ONTWERPEN OF VOORGEDRUKT

De grootste afweging die gemaakt moet worden is of je zelf het geboortekaartje wilt maken of dat je kiest voor een voorgedrukt format waar je alleen jouw tekst in hoeft te veranderen. Ben je erg creatief en kun je nergens het kaartje vinden dat jij voor ogen hebt? Dan zou ik zeker zelf aan de slag gaan. Maar als je al heel wat kaartjes bent tegengekomen die voldoen aan jouw wensen en eisen, dan zou ik de moeite besparen zelf aan het werk te gaan en te kiezen uit een van de kaartjes die je waarschijnlijk al ergens hebt opgeslagen in je favorieten. Dat kiezen vond ik de eerste keer zelfs nog een hele klus! Zoveel leuke geboortekaartjes overal!

BESTEL PROEFKAARTJES

Het is altijd goed een aantal favoriete kaartjes samen te stellen. Hieruit ga je dan een keuze maken. Bij de meeste bedrijven kun je gratis proefkaartjes aanvragen. Ik heb dat ook gedaan en daardoor kon ik een duidelijke afweging maken. Ik vond het bijvoorbeeld lastig online te moeten kiezen tussen karton of Oud-Hollands papier. Toen ik eenmaal thuis eraan kon voelen wist ik meteen welke keuze ik moest maken. Ook kan een kleur op het beeldscherm net iets anders uitpakken dan in het echt. Super handig dus die gratis proefkaartjes en zeker doen!

TRENDS

Voor jezelf moet je een keuze maken of je mee wilt gaan in de trends. Op dit moment zie je bijvoorbeeld veel scandinavische prints, zwart/wit kaartjes, silhouetten, handlettering en kraft voorbij komen. Ook is het niet meer standaard dat je voor een dubbele of vierkante kaart kiest. Een grote trend is een langwerpige, staande kaart. Heel leuk overigens, vind ik, maar JP vond dat bijvoorbeeld niet. Hij zei: “wat onhandig, dan kun je het kaartje toch nergens fatsoenlijk neerzetten.” Zo zie je maar hoe iedereen een eigen mening kan hebben. Gelukkig is niks goed of fout. Vooral doen waar jij je goed bij voelt.

 
 

Kortom, een geboortekaartje moet vooral ‘eigen’ zijn en een persoonlijke afspiegeling zijn van jullie. Ga daarom goed op zoek naar jouw wensen. Denk aan de illustraties, de kleuren, het formaat en de uitvoering. En wees ook niet te onzeker, als je er moeite in stopt wordt het altijd een mooi kaartje!
 
 
Liefs,

 

MAMA to the max blog mama moeder baby kind opvoeding zwanger handtekening

 

 

Dit artikel bevat gesponsorde links.

Marjon

Volg MAMA to the max ook op Facebook, instagram, twitter en Youtube voor de laatste updates.

3 Reacties op “
Hoe kies je het geboortekaartje: mijn tips!

  1. Pingback: Het geboortekaartje van Lilou ⋆ MAMA to the maxMAMA to the max

Deel je ideeën

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Insiders list

Sta jij al op onze mailinglijst? Meld je aan en blijf op de hoogte van alle MttM updates!