Lees nu: “Disney On Ice” presenteert Magisch IJsfestival [WINACTIE]

Gastblog: datingsite voor single ouders


20 april 2015


<

Henriette Lohman (45 jaar) is getrouwd met Paolo, moeder van twee dochters van 15 en 21 jaar. Zij is freelance fotograaf en oprichtster van de datingsite www.kndrngeenbzwr.nl voor single ouders. Ze is dit gestart vanuit 10 jaar ervaring als alleenstaande moeder. Uiteindelijk heeft ze haar liefde gevonden en is ze in 2012 hertrouwd en wil met haar site deze groep alleenstaande ouders op een leuke manier bedienen.

 

wij

 

Als je gescheiden of weduwe bent, heb je vroeg of laat toch weer behoefte aan iemand waar je het leuk mee hebt. Wanneer je kinderen hebt, is deze zoektocht niet eenvoudig. Je brengt niet alleen een nieuw persoon in je eigen leven, maar ook in dat van je kinderen. Toch zie je vaak op datingsites dat kinderen een bezwaar zijn. Ik heb mijn man via internet ontmoet op een gewone datingsite maar daar is dus wel een hele zoektocht aan vooraf gegaan! Toen ik mijn man leerde kennen hebben we eerst samen afgesproken om elkaar beter te leren kennen, zonder de kinderen erbij. Pas toen ik dacht ‘dit is de moeite waard’, heb ik de kinderen erbij betrokken.

 

Hoe fijn is het als je niet alles meer hoeft uit te leggen. Als je met iemand gaat daten die net als jij kan afbellen omdat zijn dochtertje net hoge koorts heeft of omdat de oppas op het laatste moment afbelt. Dat je weet dat iedereen die je treft voor een aftastend kopje koffie wel openstaat voor een relatie met kinderen die niet van hem zijn. Met dat gevoel ben ik dit initiatief voor deze site gestart.

 

Er zijn in Nederland een half miljoen single ouders. Een jaar ben ik bezig geweest met vooronderzoek, interviews met de doelgroep om hun wensen te inventariseren en vanuit mijn eigen gevoel zijn we gaan bouwen. Zo is het een website geworden met meer dan alleen dating. We hebben een actuele uitagenda voor ideetjes om uit te gaan, een filmclub waarmee je mensen kan uitnodigen om gezellig mee naar de film te gaan en leuke columns en artikelen in ons magazine. Daarnaast hebben we een prikbord waar iedereen vragen/opmerkingen of tips kunnen plaatsen. Het kan dus gebeuren dat je een opmerking op het prikbord zo leuk vindt dat je misschien wel verliefd wordt op iemand die niet door je matchprofiel geselecteerd zou worden. Dit kan verrassende wendingen opleveren.

 

kndrngeenbzwr

 

Begin januari zijn we online gegaan en de site vult zich met leuke alleenstaande singles of mensen die zelf geen kinderen hebben maar kinderen dus geen bezwaar vinden. Onze naam zegt het al. Wanneer je je als single ouder inschrijft op kndrngeenbzwr betekent dat natuurlijk niet dat je de volgende dag gelijk moet gaan trouwen. Uiteraard begint alles met een leuke date! Nieuwsgierig? Neem een kijkje op mijn site! Veel dateplezier!

Henriette

 

 

 

 

 

Marjon

Volg MAMA to the max ook op Facebook, instagram, twitter en Youtube voor de laatste updates.

2 Reacties op “
Gastblog: datingsite voor single ouders

  1. Ben je enkel maar een “echte” single moeder als je gescheiden of weduwe bent?? De vader van mijn kind liet ons in de steek toen ik besloot het kind te houden. Ik krijg geen steun van hem, geen geld en mijn kind is 24/7 bij mij. Dat is moeilijk voor al die “single” vaders op datingsites die vaak niet durven zeggen waarom ze gescheiden zijn….

  2. Fantastisch idee Henriette! En super leuk dat ook deze kant van het ouderschap aandacht krijgt hier. Ik ben gelukkig getrouwd (geen second love grapjes maken nu;) ) maar het lijkt me enorm lastig als je inderdaad niet weet of je date open staat voor (jouw) kinderen. Super cool! Ik hoop dat veel single papa’s en mama’s elkaar vinden.
    – X Marloes

Deel je ideeën

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

CommentLuv badge

Insiders list

Sta jij al op onze mailinglijst? Meld je aan en blijf op de hoogte van alle MttM updates!