Lees nu: “Disney On Ice” presenteert Magisch IJsfestival [WINACTIE]

“Het gaat super goed met mij”


10 oktober 2016


A

Als ik mijn facebook account bekijk zie ik een prachtig en gelukkig gezinnetje, die alleen maar leuke dingen doet met elkaar en altijd mooi weer hebben. Ik plaats foto’s van onze vakanties, leuke activiteiten, mijn gelukte recepten of de festivals die we bezoeken. Natuurlijk plaats je geen foto’s van je huilende kinderen en zet ik mijn ellende niet op facebook.

het gaat super goed met me mama to the max schone schijn

Maar niet alleen op facebook vertoon ik dit gedrag, als mensen aan mijn vragen hoe het met mij is antwoord ik altijd met “goed”. Wanneer ik echt ergens mee zit maar er niks over kwijt wil antwoord ik met “super goed” om ze geen enkele twijfel te geven en zo verdere vragen te ontwijken.

Maar natuurlijk zoals bij iedereen gaat het hier niet altijd “super” goed en heb ook ik zo mijn problemen waar ik mee moet leren omgaan.

Zo vertelde ik al eerder in mijn blog dat ik bij mijn laatste bevalling last had van een te hoge bloeddruk door stress. Deze stress eindigde uiteindelijk in een zwangerschapsvergiftiging. De stress is er nog steeds alleen zijn de lichamelijke klachten nu minder duidelijk, kan ik er iets beter mee omgaan, of word ik gewoonweg minder gecontroleerd.

De oorzaak: familie problemen

Ik kom zelf uit een prachtig gezin van vier kinderen en heb de meest fantastische ouders. Mijn drie jongere broertjes heb ik altijd op mijn manier beschermd, ook al was dit niet altijd mijn taak als zus en vonden mijn broertjes dit ook niet altijd even leuk.

Je kunt mij omschrijven als de overbezorgde grote zus die iedereen bij elkaar wil houden ook als dit niet meer kan.

We waren een heel hecht gezin en ik had nooit verwacht dat daar ooit iets of iemand tussen kon komen, maar helaas. Als een zakelijk conflict opeens een familieprobleem wordt en er geen ruimte meer is voor een gesprek ontstaat er een probleem. Op dat moment wordt het conflict nog pijnlijker, omdat de hele familie hierin meegesleurd wordt zonder dat  ze dat willen.

Work Life Balance

Mensen die geen partij willen kiezen om niemand te kwetsen, terwijl ze niet beseffen dat geen partij kiezen soms net zo kwetsend kan zijn. Mensen die vreemde taferelen uit halen om beide partijen gelukkig te houden die totaal nergens op slaan en het juist nog duidelijker maken hoe ongelukkig de situatie is.

Een familie die op zijn kop staat en waarom?

Soms voel ik mij alleen, omdat mijn ouderlijk huis niet meer bestaat, of niet meer op de manier waarop het bestaan heeft.

Dat verjaardagen en feestdagen ineens een heel andere lading krijgen en dit niet eens mijn keuze is. Het is soms voor mij dan ook moeilijk om hier mee om te  gaan.

Ga ik het accepteren, zoek ik contact, word ik boos of  laat ik los?

Ik ben een prater en zal altijd open staan voor een gesprek, weglopen ontstaat uit angst en ik wil mijn leven hier niet door laten leiden. Helaas kan je nooit iemand dwingen te praten en worden sommige keuzes daarom voor je gemaakt.

Alles heeft zo een reden en dingen gebeuren om lessen uit te trekken, tenminste zo voelt dat voor mij.

Voor nu ga ik extra genieten van de tijd dat mijn kinderen nog klein zijn en gewoon (nou ja heel af en toe) doen wat ik van ze vraag.

Genieten van het feit dat ze nooit langer dan een paar minuten boos op me zijn en dat negeren over is zodra ik de snoeplade open trek.

Dat ze nooit ver weg kunnen weglopen en ze altijd weer in hun eigen bedje slapen.

Dat ik in hun ogen hun grote voorbeeld ben en ze van mij houden, ongeacht de fouten die ik maak.

Ik geniet van mijn kinderen en mijn gezin en dat is voor nu het allerbelangrijkste en misschien mijn grootse les.

Maar kijk naar mijn facebook account “het gaat super goed met mij”. Of lees mijn vorige blog: Bootcamp met kinderen.

Liefs,
Susanne

Baby- & kinderkleding
Susanne

Susanne

Dit ben ik Susanne en sinds kort behoor ik tot de club vrouwen die het gelukkigst in het leven staan, de dertigers. Mijn geluk mag ik delen met mijn man en onze 4 kinderen. Robine (9) dochter uit mijn man zijn eerste huwelijk, Jente (3) , Mats (2) en onze jongste dochter Floortje (6 maanden). Buiten mijn kinderverzameling ben ik ook verslaafd aan sporten, koken en fotograferen. Dit laatste gebruik ik voor de social media van bioopjebord. Zelf ben ik werkzaam als operatie assistente of zoals mijn familie het noemt pleister plakster.

7 Reacties op “
“Het gaat super goed met mij”

  1. Ik lees deze blog nu pas, dus een beetje een late reactie. Het gras lijkt altijd groener aan de overkant… Aan de buitenkant zie je misschien een goed verzorgde buurvrouw/ man die altijd vriendelijk gedag zegt.. Je weet niet wat er soms achter verschuild gaat..
    Mooi dat je dit deelt! Het is denk ik herkenbaar voor iedereen. En social media geeft soms echt een vertekend beeld! Weet dat je niet alleen bent… En ook al ga je door een enorm pittige tijd. Zie het als een spiegel voor jezelf/ een les waaruit je veel zult gaan leren en uiteindelijk sterker zult worden..

  2. Recht in het hart geschreven. Zo persoonlijk, voor u, en voor mij. Mijn familie, zo vertrouwd, dat er plots niet meer echt is .. we doen alsof, wat ik dan zo vreselijk vind met kerst in aantocht. Maar inderdaad, de keuzes worden soms voor u gemaakt. Ik geniet nu van mijn klein meisje, mijn grote meisjes, en kijk uit naar later ook. Mijn grote meisjes weten veel, we praten heel veel, en ik hoop dat ze later voor altijd één blijven. Als ik het even moeilijk heb, lees ik jouw artikel. Want ja, met mij gaat het ook heel goed eigenlijk! 🙂

  3. Ja super jammer als je eigen familie niet meer vanzelfsprekend gezellig met elkaar om wil gaan en dat er allerlei onderliggende spanningen een rol gaan spelen. Je verwoordt het supergoed; “het ouderlijk huis niet meer bestaat of in ieder geval niet meer op de manier zoals het bestaan heeft”. Dat is een stil verdriet. Ik ben ook oudste zus en helaas herken ik wel wat dingen in je verhaal, vandaar dat het me raakt. Goed dat je veel uit je eigen gezin haalt en dat je open blijft voor een gesprek. Het uiten geeft vast ook opluchting. Dank voor je blog

  4. Wat goed dat je dit persoonlijke verhaal deelt. Ik herken mezelf hier wel in. Ook ik zeg altijd ‘goed/super goed’ maar helaas werkt dat helaas niet altijd bij iedereen …

Deel je ideeën

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Insiders list

Sta jij al op onze mailinglijst? Meld je aan en blijf op de hoogte van alle MttM updates!