Lees nu: “Disney On Ice” presenteert Magisch IJsfestival [WINACTIE]

Gaan wij nu verhuizen?


13 maart 2017


huizenzoektocht
<

Wie weet er nog als de dag van gisteren dat we ons huis verkochten en zijn verhuisd naar mijn schoonouders? Dat is alweer bijna anderhalf jaar geleden! Omdat ik de afgelopen maanden vaker de vraag heb gekregen hoe het staat met onze zoektocht naar een nieuw huis of nieuwe volgers die niet snappen waarom we bij mijn schoonouders wonen, leek het me een goed idee vandaag weer eens een update te geven. De laatste update is namelijk alweer van een jaar geleden.

4.-tuinhuisje

 

HET BLEEF RUSTIG

De reden waarom ik niet eerder een update plaatste, is dat er ook niet veel gebeurd is. We kijken goed om ons heen, maar er is nog geen huis voorbij gekomen waarbij we de neiging hadden een kijkafspraak te maken. En toen ik afgelopen april zwanger bleek te zijn, ging de focus eigenlijk meer naar de zwangerschap. Al snel besloten we dan ook niet meer te gaan verhuizen voor de bevalling. Dat gaf vooral mij heel wat rust. Ik wist vanaf toen waar het baby’tje geboren zou gaan worden en kon me bezig gaan houden met de inrichting van de babykamer. Ik werd eerder namelijk erg zenuwachtig als ik eraan dacht dat we nog voor de bevalling een huis zouden vinden. Hoogstwaarschijnlijk gaan wij een oud herenhuis kopen, waar nog alles aan verbouwd moet worden. Als we dat dus hadden gevonden, dan zag ik het al voor me dat we dat nog niet klaar zouden hebben terwijl de baby ieder moment kon komen. Die verhalen dat zwangere vrouwen tot op het laatste moment staan te klussen, zijn echt een ver-van-mijn-bed-show. Daar zou ik niks van willen weten.

WE HEBBEN OOK GEEN HAAST

Het fijne aan de hele situatie is dat we ook helemaal geen haast hebben. Nog steeds hebben we het reuze fijn bij mijn schoonouders. We genieten van deze fase, die waarschijnlijk nooit meer terug zal komen. Maxime heeft de tijd van haar leven. Er is altijd wel iemand die met haar wil spelen of wil oppassen. Iedere ochtend gaat ze even bij haar opa en oma buurten in bed, voordat we gaan douchen en dat vinden mijn schoonouders net zo gezellig als dat zij dat vindt. Ook nu Lilou er is kan ik niet ontkennen dat met mijn schoonouders in de buurt, de eerste moeilijke, zware babytijd voor mij enorm is meegevallen. Nooit zijn ze te beroerd even te helpen en dat is zo ontzettend lief en fijn. We proberen iedere avond samen te eten en omdat JP ook vaak in de avond weg is voor werk, vind ik het wel gezellig dat ik niet alleen thuis ben. Ik besef me heel goed dat dit een unieke situatie is hoor, want ik krijg vaak te horen dat mensen er niet aan moeten denken samen met hun schoonmoeder/schoonouders te wonen.

De vrijheid die JP en ik nu hebben zullen we nooit meer krijgen. Iedere avond kunnen wij in principe gewoon weg. Nu ben ik graag thuis, dus dat doen we niet zo vaak, maar het kan wel. Soms vind ik het fijn nog een paar uurtjes te werken in de avond en dan kan ik zonder pardon naar kantoor als de meisjes in bed liggen. Nooit gedoe met oppassen regelen!

ONZE EIGEN VERDIEPING

“Maar hebben jullie dan wel genoeg privacy?”, is een vraag die ik regelmatig gesteld krijg. Ik kan niet anders zeggen dan volmondig “JA”. Wij hebben de luxe dat we een hele verdieping tot onze beschikking hebben en allemaal een eigen kamer en een aparte badkamer. Hoeveel privacy moet je hebben? Voor ons is dat meer dan genoeg. De keuken delen we en dat vinden we juist enorm gezellig. Verder zijn we zo vertrouwd met elkaar (anders kun je denk ik ook niet samenwonen) dat we gewoon bij elkaar op de verdieping lopen in de pyjama’s.

DE TOEKOMST

Regelmatig horen we vrienden of familie zeggen dat we nooit meer weg gaan bij mijn schoonouders. Mijn antwoord: zeg nooit,nooit, maar ik denk het wel. Jp en ik hebben wel de wens naar een eigen huis te gaan. Als je mij al volgde toen we nog in ons oude huis woonden, dan weet je dat ik ook heel erg bezig kan zijn met interieurinrichting. Het is een van mijn grootste hobby’s. Gelukkig heb ik me goed kunnen uitleven in de peuterkamer van Maxime en de babykamer van Lilou en verander ik mijn kantoor ook nog wel eens, gewoon omdat ik dat leuk vind. Mijn handen jeuken als ik eraan denk dat we naar een nieuw huis gaan en ik helemaal los kan gaan met de keuken, de badkamer of de woonkamer…daar kan ik zo over dagdromen!

Gelukkig hebben JP en ik dezelfde instelling….het loopt zoals het loopt. Situaties forceren heeft geen zin. Vertrouwen hebben dat er een mooi huis voor ons komt echter wel. En dat doen we dus ook. Ik voel van binnen dat er iets moois op ons staat te wachten en geduld is een schone zaak. Misschien is het wel morgen!

 

Zou jij het aandurven bij je ouders of schoonouders te gaan wonen? Of moet je er echt NIET aan denken? Heel benieuwd, laat het me weten in de reacties!

 


Banner pasen 300 x 250

Fashion_English11_300x250

Marjon

Volg MAMA to the max ook op Facebook, instagram, twitter en Youtube voor de laatste updates.

10 Reacties op “
Gaan wij nu verhuizen?

 1. Wat een herkenbaar verhaal Marjon!
  Wij hebben afgelopen jaar ruim 11 maanden samengewoond met mijn schoonouders. Toen we eenmaal besloten hadden het huis van mijn schoonouders over te kopen, kwam ons eigen huis te koop te staan. En geloof het of niet, maar binnen 4 dagen was ons huis verkocht! Super fijn natuurlijk, maar ik was op dat moment zwanger van ons eerste kindje en wilde eigenlijk pas na de bevalling verhuizen. Dit ging dus niet lukken en in december 2015 trokken we zolang bij mijn schoonouders in. Zij zouden in mei naar het nieuwe appartement vertrekken. Op de dag dat we verhuisden werd ik opgenomen in het ziekenhuis. Ons dochtertje bleek een forse groeiachterstand te hebben, de doorbloeding in de navelstreng was erg slecht en ik had een hoge bloeddruk. Mijn lieve schoonouders deden alles voor ons en mijn man had thuis nergens omkijken naar, er werd gekookt, gewassen en onze hond werd liefdevol uitgelaten.
  Bedrust, veel controles en extra onderzoeken waren dagelijkse kost in het ziekenhuis. Uiteindelijk werd op oudjaarsdag ons dochtertje geboren. Ze deed het erg goed, maar doordat ze maar 1190 gram woog (bij bijna 34 weken zwangerschap) hebben we na de geboorte nog 8 weken doorgebracht in het ziekenhuis. Een pittige tijd, maar eenmaal thuis werd alles geregeld en verzorgd door mijn schoonouders. Hier ben ik ze erg dankbaar voor.
  Aan de andere kant heeft het soms ook voor extra tranen gezorgd…nooit een momentje met z’n 2tjes, ook later niet met z’n 3tjes thuis, toch altijd iemand die met je meekijkt tijdens de momenten met je dochtertje en rekening houden met elkaar was niet altijd even makkelijk in deze tijd.
  En last but not least…in de zomer begon onze grote verbouwing van de benedenverdieping. De oplevering van het nieuwbouw appartement liep uiteindelijk uit tot november, maar de verbouwing begon gewoon. Ook hierbij extra stress en weer rekening houden met elkaar. Toch hielpen zij ons ook in deze periode overal waar ze konden.
  Ik vond het samenwonen met mijn schoonouders erg zwaar, maar het heeft me ook veel werk uit handen genomen. Een periode met een dubbel gevoel dus, maar gelukkig is onze band nog altijd erg goed.

 2. Schoonvader, ja daar kan ik nog wel een weekje bij wonen. Bij mijn schoonmoeder? Liever geen eens een minuut! Langs gaan is daar prima, maar intrekken ik moet er niet aan denken, gelukkig manlief ook niet. Bij mijn ouders zouden we wel kunnen, maar ook voor niet te lang, we zijn zo gewend aan onze eigen plek. Het scheelt denk ik jullie situatie ook wel dat je een hele verdieping voor jezelf hebt, bij mijn ouders zouden we een kamer kunnen hebben om in te slapen en thats it.

 3. Ik vind het wel knap van je hoor! Ik zou bij mijn schoonmoeder zeker wel in kunnen trekken als dat nodig zou zijn.. en zij zou dat ook zo doen! Maar bij m’n schoonvader.. nooit! Nu zijn ze gescheiden dus dan is de keuze snel gemaakt! 😉 Maar als je zo enorm fijn zit en nog zoveel privacy kan hebben.. Dan zou ik inderdaad de tijd nemen om het huis van je dromen te vinden!
  Nicole onlangs geplaatst…Ask the Blogger TagMy Profile

 4. Ideaal toch! Toen ik mijn jongens Nando en Boyen klein had, woonden Patrick en ik in het achterhuis van mijn toenmalige schoonmoeder. Voor de kinderen was het ook leuk om oma Truuske dicht in de buurt te hebben en inderdaad als ik klanten in mijn schoonheidssalon aan huis had, was oma Truus nooit te beroerd om even te gaan kijken als de babyfoon kraakte. Pas toen oma Truus een vriend kreeg besloot ze te verhuizen, zodat wij de beschikking kregen over het hele huis dat we ondertussen van haar overgekocht hadden. Gewoon genieten zolang het gaat Marjon en met een man die veel van huis is om te pokeren, ben je toch niet iedere avond helemaal alleen met de meisjes in huis. Oma Truus is vorig jaar gestorven, maar ik koester nog steeds de tijd dat mijn jongens klein waren en zij mijn ‘buurvrouw’ was, mijn schoenmoeder, maar ook mijn steun en toeverlaat.

  Groetjes Marcella

 5. Prima toch als dit voor jullie goed voelt is dat heerlijk en “elke dag” oppas bij de hand is ook niet verkeerd haha..
  Als ik naar mezelf kijk ben ik een persoon die gewoon echt privacy wil.. Ik zou dat dus echt niet kunnen en daarbij is de band met mijn schoonouders gewoon anders.
  Bij mijn eigen ouders zou ik het trouwens ook niet willen..

 6. Ik zou het ook wel eventjes kunnen, maar niet zo lang als jullie. Dat is ook vanwege ruimtegebrek dan hoor, een badkamer delen en 1 eigen kamer voor met zn 3en is niet heel ideaal. Over 2 weken gaan we de beneden verdieping verbouwen bij ons thuis en op het moment dat we vanwege de nieuwe vloer niet beneden kunnen lopen gaan we ook een paar weken naar mijn schoonouders. Ik ben benieuwd of ik er daarna anders over denk 😉 X Danielle

 7. Liever vandaag nog als morgen dat ik graag een huis zou willen delen met mijn ouders. Ook met het oog op de toekomst. Voor als mijn ouders zorg nodig zijn. Ikzelf ben enig kind en door een bijna dood ervaring is de band tussen mijn ouders nog hechter geworden dan het al was. Inmiddels ben ik getrouwd en heb ik twee prachtig gezonde zonen die net zoals ik gek zijn op mijn ouders!

Deel je ideeën

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Insiders list

Sta jij al op onze mailinglijst? Meld je aan en blijf op de hoogte van alle MttM updates!