Lees nu: “Disney On Ice” presenteert Magisch IJsfestival [WINACTIE]

Fotoshoot Deel 1: Klik, Klik


19 februari 2016


fotoshoot, kinderen
<

Vanaf dat allereerste moment dat je kleintje zijn eerste hap adem neemt. Of het nou in je eigen vertrouwde thuis omgeving is, het kraamhotel, de verloskamer of de operatie kamer. Hoe leuk is het om deze momenten vast te leggen door middel van een fotoshoot.

Voor hen die mijn blog over Nevaeh en Jaliyah hun vierde verjaardag hebben gelezen, weten dat ik een geplande keizersnede heb gehad. De allereerste foto’s zijn voor ons gemaakt en de foto’s die daarop volgde merendeels door anderen. Zo zag ik ze wegrijden 😉

Onvoorstelbaar

Onvoorstelbaar dat ze er met zijn tweetjes zo gemakkelijk in paste. Ja, in die couveuse bedoel ik. Dat ze met zijn tweeën in mijn buik paste snap ik nog steeds niet. Wel als ik foto’s zie van mijn buik met een week of 37. Hihihi….

fotoshoot

Dat moment dat je kleintje ter wereld komt is en blijft magisch. En natuurlijk blijft het daar niet bij, want hoeveel bijzondere momenten maak je samen mee. Al is het alleen maar om je herinneringen een stukje tastbaarder te maken. Voor jezelf, maar juist ook voor hen die het niet direct meemaken. Opa’s, Oma’s, Ooms en tantes.

Alles vastleggen

Het eerste hapje, het eerste stapje. Alle momenten zijn allemaal zo speciaal en het allemaal waard om vastgelegd te worden.

Geen idee meer, hoe we er op kwamen om de meiden bij de fotostudio in de V&D een fotoshoot te laten doen. Maar daar begon de bijna jaarlijkse fotoshoot. Je krijgt natuurlijk 1 gratis foto, die naast alle “te betalen” foto’s veel minder leuk is dan de anderen en dan moet je natuurlijk, bij het ophalen van je gratis foto, de complete set met digitale formaten meenemen. Tenminste, ik dan. Ik werd erg hebberig van alle andere foto’s die ze gemaakt hadden.

Traditie

En daar begon ook meteen een soort van traditie. Het gebeurde eerder heel toevallig dan dat het iets gepland werd. Zo liep ik een keer een HEMA binnen en daar waren ze van Kids Portrait. Ook daar word je zo ontzettend hebberig van de leuke plaatjes.

Deze betreffende dame had ook zeker een gave om het juiste te doen, om het juiste moment vast te leggen. Bad eendjes laten piepen, gooien met een bal, de meiden laten trommelen op een grote kist. Je kon het zo gek niet bedenken, ze haalde alles uit de kast.

Mijn vader, trotse opa van zijn eerste kleinkinderen, had al twee gigantische doeken boven zijn bank hangen van een foto van het geboortekaartje. En deze moesten natuurlijk vervangen worden voor nieuwe. Immers werden de girls groter en wijzer.

Alleen vorig jaar heb ik geen fotoshoot gedaan. Ergens was ik vergeten, maar ik wist eigenlijk ook dat mijn vader heel graag nieuwe foto’s wilde. En dus kwam het idee om de meiden weer op beeld vast te leggen en mijn vader weer nieuwe doeken voor aan de muur cadeau te doen. En dan is de vraag bij wie je laat fotograferen. Zoveel goede fotografen bieden zich de laatste tijd aan.

Fotoshoot

En al snel kreeg ik van Diaco Beikzadeh een privé berichtje. Hij vond de girls al een tijdje steeds fotogenieker worden en wilde heel graag een fotoshoot met ze doen.We hadden met CandyMen al eens met hem samengewerkt en natuurlijk kon ik geen ‘nee’ zeggen. De datum werd gezet en ook een thema bedacht.

Bepakt en bezakt naar de fotoshoot

Bepakt en bezakt gingen we naar Almere. De meiden moesten natuurlijk nog even ontdooien voor ze klaar waren voor de start van de fotoshoot, maar dat kwam al snel goed. Jaliyah was dan ook in en erg ondeugende en speelse bui.

fotoshoot

Als het maar draait om kleding, optutten en daarna foto’s maken, dan willen ze maar al te graag. Echte dametjes . Heerlijk!!

Oké, de eerste outfit is gereed en die werd door Diaco compleet gemaakt door twee mooie balonnen.

fotoshoot, kinderen

Ondanks de speelse buien, het elkaar zo nu en dan in de haren zitten, deden ze het super goed! We zijn zo’n twee uur daar geweest, waarvan we ruim een uur druk bezig waren met het schieten van super leuke plaatjes. En dan ben je als mama stiekem heel erg trots op mijn twee knappe koppies. 😉

Luisteren deden ze zo nu en dan niet heel erg goed, want alle aandacht was natuurlijk te leuk om van te profiteren en met K3 op de achtergrond was het één groot feest.

Dansen, springen en ravotten

Dansen, springen en ravotten. Met rozenblaadjes gooien. Door de lucht, maar vooral over de fotograaf wanneer alles alweer netjes in de kokertjes zat. Heerlijk naar hun zin hebben ze het gehad.

fotoshoot

Net zo benieuwd naar het eindresultaat van de fotoshoot als ik? In mijn volgende blog laat ik jullie zien wat het geworden is.

Lieve groetjes

Rilana, Nevaeh en Jaliyah

 

 

Woonverzekering Image Banner 300 x 250

Rilana

Ik ben Rilana, 33 jaar, alleenstaande mama van tweeling Nevaeh en Jaliyah. Naast mijn 32-urige baan als assistent manager in een kledingwinkel, heb ik een super leuke en nooit vervelende tweede baan bij een all ladies night entertainment groep. In mijn blogs lees je vooral de belevenissen van de tweeling op school en hoe mijn leven eruit ziet naast het moederschap.

Deel je ideeën

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Insiders list

Sta jij al op onze mailinglijst? Meld je aan en blijf op de hoogte van alle MttM updates!