Lees nu: “Disney On Ice” presenteert Magisch IJsfestival [WINACTIE]

Onze fijnste commode producten [ + beste tip ever!]


14 december 2017


etos luiers commode baby babykamer babyverzorging babyverzorgingsproducten MAMA to the max
<

Een van de meeste gestelde vragen om een blog over te schrijven is “welke producten vind jij (of Lilou) fijn bij haar verzorging? Nu ze zojuist overgestapt is van maatje 3 in haar luiers naar maatje 4 vond ik dit een leuk moment om deze blog te schrijven. De maatjes 4 passen gelukkig nog net in het rechter bovenlaatje. Ook laat ik zien wat ik persé bij de hand wil hebben en ik heb een klein trucje en echt een super fijne tip om het aankleedkussen niet te laten schuiven.

Onze commode

De commode zelf kochten we bij Babypark en is uit de serie “Chateau wit”. Van deze serie hebben we ook het ledikantje, het wandrekje en de kleerkast, die Maxime nu nog in gebruik heeft. Deze babykamer Chateau is vervaardigd in landhuisstijl. De tijdloze elegantie staat garant voor een lange gebruiksduur. We kozen met name ook voor deze serie omdat de commode en kast later een plaatsje krijgen in de woonkamer of een andere ruimte van het huis. Ik vind de commode vooral erg praktisch door de doordachte indeling van laden van verschillende afmetingen. De kleine laatjes aan de bovenkant zorgen ervoor dat je veel kleine spulletjes binnen handbereik kwijt kunt.

De luiers

Maxime en ik werden uitgenodigd toen Etos samen met Woezel en Pip hun samenwerking introduceerden. Wat gaaf dat zij samen de handen in elkaar hebben geslagen. De presentatie was erg geslaagd en Maxime was in de wolken van haar ontmoeting met Woezel en Pip.

weekly snaps 34 - MAMA to the max

We kregen een pak luiers mee om te testen en vanaf toen wilde Maxime alleen nog maar een luier aan van Woezel en Pip. Ik merkte daarnaast ook enkele voordelen. Maxime droeg luierbroekjes en deze bleven enorm goed zitten. Ook viel al snel op dat de luier heel wat vocht kan absorberen. Met andere luiers had ze nog wel eens last van rode billetjes na een ongelukje en het viel me dan ook gelijk op dat ze zelf zei dat ik met de Woezel en Pip luiers geen billencreme meer hoefde te smeren.

#WistJeDat

 • Betere absorptie
  Door gebruik te maken van nieuwe technieken kan de Etos luier als één van de beste luiers in Nederland absorberen.
 • Dunner en luchtdoorlatend
  De nieuwe generatie luiers is weer een beetje dunner dan de vorige. Daardoor is de flexibiliteit beter voelbaar voor zowel jou als moeder als jouw kindje. De luchtdoorlatende buitenkant voorkomt daardoor beter irritatie van het huidje.
 • Ultra zacht
  Doordat de luier dunner is, voelt deze nog zachter aan. Dit maakt de luier soepel en dus prettiger om te dragen. Het ultra zachte drooghoudlaagje in de luier geeft het tere babyhuidje extra bescherming.
 • Minder lekken
  Om de kans op lekken bij de beentjes te verkleinen heeft Etos de opstaande anti-lekrandjes en zachte beenelastiekjes extra versterkt, zo ontstaat er altijd een perfecte fit.

etos luiers commode baby babykamer babyverzorging babyverzorgingsproducten MAMA to the max

Met deze ervaring besloot ik ook steeds vaker te kiezen voor de Etos luiers voor Lilou. We begonnen met een klein maatje en zitten inmiddels, nu ze bijna 1 jaar is, op maatje 4.

Even nog een feitje over de Etos luiers

Ze komen als beste ‘huismerk’ luier uit de test van de Consumentenbond. Met een mooie 7,6 gemiddeld hebben de luiers de beste prijs/kwaliteitverhouding voor slechts € 0.18 per luier.

Doorlekken voorkomen? Kies de juiste maat

En tot slot wat betreft de luiers nog even een tip van mij. Je kunt nog zo’n goede (dure) luier hebben, als de maat niet goed is zal hij toch gaan lekken. Als je baby een paar maanden oud is, kun je overstappen naar maat 2 (3 tot 6 kilo), maar deze zit vrij dicht op maat 1. Vaak zul je daarom direct overstappen naar maat 3 (4 tot 9 kilo). Maat 4 (7 tot 18 kilo) is de maat voor dreumesjes. Deze maat gebruik je het langst en hebben wij nu ook voor Lilou. Het is de moeite waard hier flink van in te slaan als deze maat in de aanbieding is.

MAMA TIP!

Door de luier na het openhouden eerst een beetje te schudden, verhoog je het absorptievermogen! Check de opstaande randjes en door de gekleurde luierstrip aan de voorkant kun je je niet meer gissen met aantrekken.

 

Het talkpoeder

Twee keer per dag gebruik ik talkpoeder voor Lilou. Ik blijf dit een fijn verzorgingsproduct vinden. Je haalt er alle vochtige plekjes mee weg, vooral in de plooitjes, waardoor het huidje niet geririteerd kan raken. Het nieuwe huidje van de baby kan snel geïrriteerd raken als het vochtig wordt. Lilou heeft hierdoor altijd een glad en zacht huidje. Ik gebruik ‘m overigens in de zomer ook voor tussen mijn bovenbenen hihi. Wie doet dit ook? Het is super fijn, want als je een rokje aan hebt met blote benen dan kunnen je dijen nog wel eens tegen elkaar aan schuren. Door er talkpoeder tussen te doen, voorkom je open plekken.

etos luiers commode baby babykamer babyverzorging babyverzorgingsproducten MAMA to the max

De vaseline

Vaseline kan wat mij betreft ook niet ontbreken tussen de verzorgingsproducten van je baby. Het is een veelzijdig product dat ik gebruik voor verschillende plekken op het lichaam. Overal waar Maxime of Lilou een schraal, droog of ruw huidje heeft, smeer ik vaseline. Nu de winter er weer aan komt smeer ik Liloukes wangetjes ermee in voordat we naar buiten gaan. Dat voorkomt dat ze schrale wangetjes krijgt door de kou. Echt een musthave! De vaseline van Etos bevat een verzachtende katoenolie wat het babyhuidje extra soepel maakt.

De lavendel babyolie

De milde lavendel huidolie van Etos bevat rustgevende lavendelolie en maakt het babyhuidje zacht en soepel. Deze olie gebruik ik dagelijks voor Lilou. Het is ideaal na het badderen. Nadat ik haar heb afgedroogd, smeer ik haar helemaal in met deze olie. Dit heeft twee grote voordelen. Het is namelijk erg rustgevend; ze is al rozig van het warme water en vaak toe aan een dutje. Door de lavendelolie blijft ze ook nadat ze weer uit de aangename temperatuur uit de badkamer is, lekker rustig en blijft ze heerlijk stil liggen op het aankleedkussen. Ten tweede is de lavendelolie heel goed om te voorkomen dat je natte plekjes blijft houden in de plooitjes en hierdoor het huidje kan gaan irriteren. Vooral de plooitjes in de bovenbenen, onder de oksels en in het nekje blijven nog wel eens nat en met de olie smeer je ook deze plekjes lekker in, zodat de huid hier soepel blijft.

Zo drie keer per week smeer ik haar ook ’s ochtends na het wakker worden in met deze olie. Gewoon even een heerlijke babymassage waar ze iedere keer weer ontzettend van geniet.

etos luiers commode baby babykamer babyverzorging babyverzorgingsproducten MAMA to the max

Trucje

Ik vond het altijd mega iritant dat het aankeedkussen zo verschuift, omdat het gemaakt is van zo’n glad spul. Zelf bedacht ik hier iets op. Ik haalde anti-slip matjes en die knipte ik op de juiste maat. Deze zie je dus niet onder het aankleedkussen, maar zorgt er wel voor dat het niet verschuift en keurig blijft liggen.

Ben jij ook fan van een van deze producten? 

Veel liefs,Marjon transparant handt handtekening MAMA to the max

#MAMAtothemaxAD transparant MAMA to the max

Marjon

Volg MAMA to the max ook op Facebook, instagram, twitter en Youtube voor de laatste updates.

Deel je ideeën

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Insiders list

Sta jij al op onze mailinglijst? Meld je aan en blijf op de hoogte van alle MttM updates!