Lees nu: “Disney On Ice” presenteert Magisch IJsfestival [WINACTIE]

Mijn favoriete kerstcocktail: de scroppino


21 december 2016


scroppino maken recept MAMA to the max
N

Nog maar een week te gaan tot aan Kerst… zooo leuk! Wil je nu je gasten graag verwennen met een extraatje dan kun je ze misschien wel heel blij maken met een lekkere scroppino. Ik heb samen met Shake and Serve de perfecte scroppino samengesteld. Het is mijn lievelingsdrankje dat ik dit jaar als spoom ga serveren tijdens het kerstdiner.

Wat is nou precies een spoom?

Een spoom is een tussen gerecht dat je tussen de gangen door kunt aanbieden om als het ware de smaak van de gerechten kunt neutraliseren. Het drankje wordt meestal gebruikt met sorbetijs van citrusvruchten, wodka en een mousserende wijn of prosecco.

 

De scroppino

De scroppino is een van de varianten van een spoom. Dus zoals bijvoorbeeld cappuccino een variant is van koffie zo is de scroppino dat van de spoom.

scropino2-01scropino-01

De scropino is een veelzijdig drankje, want niet alleen kun je het zoals de meeste spooms tussen de gangen door serveren, je kunt dit drankje ook heel goed serveren als after-dinercocktail. Door de combinatie van ingrediënten zal het eten goed verwerkt worden en zul je ervaren dat als je een beetje een opgeblazen gevoel hebt, dit zal verdwijnen. De scroppino is het perfecte drankje tijdens een feestelijk diner. Nu ben jij aan de beurt dus aan de slag!
Scropino_week52_221214

 

Heel benieuwd wie er ook zo’n scroppino fan is? Had je al een goed recept voor de scroppinio? Of heb ik je nieuwsgierig gemaakt en ga je dit zeker proberen tijdens de feestdagen? Leuk als je het probeert en een foto op instagram plaatst met de hashtag #mamatothemaxcocktails

 

Liefs,

 

MAMA to the max blog mama moeder baby kind opvoeding zwanger handtekening

 

 

Marjon

Volg MAMA to the max ook op Facebook, instagram, twitter en Youtube voor de laatste updates.

Reactie op “
Mijn favoriete kerstcocktail: de scroppino

  1. Heerlijk! Bij mij is de scroppino ook favoriet! Wij hadden dit als een soort tussendoortje ook tijdens het diner op ons huwelijksfeest! Toen was het ook warm weer, dus een heerlijke verkoeling!
    Ik denk dat ik het ook weer ga maken voor oud&nieuw!
    Kelly onlangs geplaatst…Mrs. Mama Kelly 1 jaar!My Profile

Deel je ideeën

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Insiders list

Sta jij al op onze mailinglijst? Meld je aan en blijf op de hoogte van alle MttM updates!