Lees nu: “Disney On Ice” presenteert Magisch IJsfestival [WINACTIE]

DIY

Onze favoriete activiteit in de herfst


17 oktober 2019


pompoen boer maastricht mergelweg sint pieter mamatothemax v5b
<

Elk jaar gaan de meisjes en ik naar de pompoenboer. Die zit hier heel vlakbij ons en heeft pompoenen in allerlei soorten en maten. Ik vind het een super leuke activiteit om met de meisjes te doen omdat er zoveel te zien is en we er een wedstrijdje van maken; wie vindt de grootste pompoen?

Lees ook:
Ons neefje is geboren | Weekvlog #4

pompoen boer maastricht mergelweg sint pieter mamatothemax v7

Herfst wat ben je mooi!

Zoals iedereen inmiddels wel weet is de herfst mijn favoriete seizoen. De kleuren om ons heen, de gezellige donkere avonden, kastanjes zoeken in het park, in de diepste plassen springen en… op zoek naar een pompoen om ons huis te versieren! Wij gaan altijd naar de pompoenboer aan het eind van de Mergelweg in Maastricht. We nemen de allermooiste pompoenen mee om het huis helemaal herfstproof te maken.

pompoen boer maastricht mergelweg sint pieter mamatothemax v6

Herfstshoot, smile!

Natuurlijk moet er met deze prachtige kleuren en sfeer ook wat foto’s gemaakt worden! Wat boften we trouwens met het weer die dag. De jassen waren de warm en de lucht was droog. De meisjes vinden het super leuk om dan op de kar te klimmen, want zo kun je op de aller beste manier de grootste pompoen vinden die er is! Wat zijn de foto’s leuk geworden hè?

pompoen boer maastricht mergelweg sint pieter mamatothemax v2

pompoen boer maastricht mergelweg sint pieter mamatothemax v3

pompoen boer maastricht mergelweg sint pieter lilou mamatothemax

pompoen boer maastricht mergelweg sint pieter maxime mamatothemax

Wat kun je nog meer met een pompoen doen?

Wat dacht je van het uithollen en mooie figuurtjes maken? Wat vervelend is, is dat zo’n pompoen niet lang mooi blijft door de temperaturen en beestjes. Maar, laat ik daar nou de beste tip voor hebben: Thieves Spray! Klik op de link en je vind een recept van een spray die ervoor zorgt dat je pompoen langer mooi blijft. Dus die kan je tijdens Halloween of Sint Maarten met een (led) lichtje gezellig voor de deur of het raam zetten!

thieves spray voor pompoenen essentiele olie mamatothemax

Pompoensoep met een tropisch tintje

Je hebt hiervoor maar een paar ingrediënten nodig voor een flinke pan pompoensoep. Je hebt alleen maar blokjes pompoen (ongeschild, gewassen) van ongeveer een kilo, groentebouillon, blikje kokosmelk, peper en zout na smaak, 2 sjalotjes, 2 geperste teentjes knoflook en handje verse koriander. Fruit de sjalotjes met de knoflook, voeg de blokjes pompoen toe en bak het ongeveer voor 4 minuten mee. Voeg bouillon toe en laat het gaarkoken. Pureer het met de staafmixer en voeg de kokosmelk, eventjes koken verse koriander en eventueel een lepeltje crème fresh en klaaaaar! Let op je kunt niet alle pompoenen eten, dus vraag dit even na bij de pompoenboer!

pompoen boer maastricht mergelweg sint pieter mamatothemax

Wat doe jij het liefst in de herfst? Zit je lekker binnen met een kop warme thee en de haard aan of ga je er ook op uit en opzoek naar alles wat bij dit mooie seizoen hoort? Louke doet haar regenlaarsjes niet meer uit en plonst in elke regenplas die ze tegenkomt! Maxime verzamelt de mooiste kastasjes en doe doen we thuis in een grote vaas. Heerlijk!

Veel liefs,

Kids NL 140317 - 210617 300x250
Marjon

Marjon

Volg MAMA to the max ook op Facebook, instagram, twitter en Youtube voor de laatste updates.

Reactie op “
Onze favoriete activiteit in de herfst

Deel je ideeën

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Insiders list

Sta jij al op onze mailinglijst? Meld je aan en blijf op de hoogte van alle MttM updates!