Lees nu: “Disney On Ice” presenteert Magisch IJsfestival [WINACTIE]

Deze fantastische app veranderde mijn leven


12 februari 2018


Marjon weight watchers
<

Inmiddels ben ik al een paar weken verder met het Flex Programma van Weight Watchers. Ik moet eerlijk toegeven, de eerste dagen waren behoorlijk pittig. Ik ben dan ook erg geschrokken van de eerste puntentelling. Een groot besef momentje, want na twee dagen had ik alles al onder de knie.

Lees ook: Een goede voorbereiding voor ons huwelijk is begonnen

OEPS… EEN SLECHTE START

Op 2 januari 2018 startte ik aan een nieuw avontuur samen met Weight Watchers. Ik kan je zeggen, de eerste dag kwam ook even goed binnen. Toen ik ’s avonds in de app mijn punten wilde invullen, was ik lichtelijk in shock. Ik had namelijk 56 punten, in plaats van de toegestane 23 punten! Meer dan de helft? Dat kon natuurlijk niet de bedoeling zijn. Ik wist al gauw dat dit niet zo verder kon…

Marjon weight watchers salade gezond afvallen

EEN GOEDE STOK ACHTER DE DEUR

Ik kwam erachter dat ik dus gelijk alles in moest vullen, dan ben je veel bewuster bezig met wat je allemaal eet. Dit is voor mij ook echt een stok achter de deur. Het prettige aan de app is dat ik mijn telefoon altijd bij me heb en dus ook altijd direct kan invullen wat ik heb gegeten. Nog makkelijker is dat ik producten kan scannen, je hoeft dus niet steeds de punten op te zoeken. Je bespaart tijd en ik had zo na de tweede dag mijn draai al helemaal gevonden.

Marjon weight watchers lilou gezond afvallen

Benieuwd hoe mijn dag eruit ziet?

  • De ochtend begin ik met een smoothie van het Smoothieplan en dat is voornamelijk met lekker vers fruit en amandelmelk.
  • Mijn lunch is veldsla met quinoa, gerookte zalm of blokjes kipfilet, een beetje lijnzaad, kleine augurkjes en snoeptomaatjes. Sla als lunch is momenteel mijn favoriet, genieten!
  • De tussendoortjes zijn vaak worteltjes, snoeptomaatjes, radijsjes en bleekselderij. Dit mag ik onbeperkt eten omdat het Zeropoints bevat, heerlijk toch?
  • Het 16-uurtje bestaat uit een lekkere speltwafel met mager beleg denk aan: kip- of kalkoenfilet, zalm met Philadelphia en een kommetje verse soep. Ik heb overigens sowieso elk broodje ingeruild voor een speltwafel, veel lekkerder en gezonder.
  • Het avondeten bevat geen koolhydraten. Eigenlijk vermijd ik het liefst de hele dag koolhydraten. Dit vervang ik door ongeveer 200-300 gram groenten en mager vlees of vis. Het lekkerste vind ik: kipfilet, gerookte zalm, kabeljauw, rundervink of tong. Ik mis de koolhydraten geen enkel moment!

Marjon weight watchers weegschaal gezond afvallen

HOERA: DE EERSTE KILO’S ZIJN EEN FEIT!

Ik begon het Weight Watchers Flex Programma met een gewicht van 81 kg. We zijn inmiddels 6 weken verder en ik ben al 9 kilo kwijt! Ik ben echt dolblij met het resultaat. Dankzij de detox kuur die ik deed én het Smoothieplan dat ik makkelijk in het Weight Watchers programma kan intregreren, voelt mijn lichaam gezond, gereinigd en blijf ik gemotiveerd!

Marjon weight watchers salade gezond afvallen

PUNTEN SPAREN: TIJD VOOR EEN BELONING!

Wist je dat je elke dag maximaal 4 punten kan sparen om mee te nemen naar de volgende dag? De punten mag je een week bewaren. Weet je wat ik dus doe? Ik bekijk hoe mijn week eruit ziet; wanneer gaan we lekker uit eten? Bijvoorbeeld de zaterdag, dan zorg ik ervoor dat ik de extra punten heb gespaard. Het is voor mij echt een soort beloning, een extraatje. Ik let uiteraard nog steeds op de punten, maar het is wel dubbelop genieten. Daarom voelt het ook niet als lijnen of een streng dieet. Ik kan het met gemak volhouden en ik word er zelfs blij van! De app motiveert mij enorm om door te gaan en dit is iets wat ik als moeder kan volhouden, maar ook voor de rest van mijn leven.

Dat laatste vond ik vooral belangrijk. Ik wilde namelijk niet perse apart gaan koken voor het gezin. Het enige wat ik weg laat zijn de koolhydraten, wat de rest natuurlijk wel eet. Daarnaast voelt het niet als straf, want ik ben dol op groenten en vlees. Dus die beetjes koolhydraten die ik misloop, is totaal geen gemis. Hier kies ik trouwens helemaal zelf voor, want met het Flex Programma mag je gewoon koolhydraten eten. Je hoeft het dus niet te laten liggen!

Marjon weight watchers salade gezond afvallen

HOE MAAK IK HET VOOR MEZELF NOG MAKKELIJKER?

Zoals ik al eerder zijn is het Flex Programma uitgebreid met de ZeroPoints. Ik mag dus onbeperkt fruit eten. Zo ervaar ik geen ‘sugarrush’, ik heb dus geen behoefte aan snoepen. Als ik uiteindelijk alsnog punten overhou, dan besteed ik dat aan een lekkere prosecco. Dat is echt mijn traktatie! Wist je dat prosecco een betere keuze is dan wijn?

Ik ben geen keukenprinses, maar ik heb toch behoorlijk veel inspiratie kunnen halen uit het 365 dagen receptenboek en de app van Weight Watchers. Het staat beide boordevol lekkere en simpele recepten. Genieten to the max! Oh en nog een geheimpje, heb je toch behoefte aan iets lekkers? Kijk dan even in de shop van Weight Watchers. Ze hebben een speciale lijn met allemaal verantwoord lekkers!

Marjon weight watchers salade gezond afvallen

Ik kan alleen maar zeggen hoe tevreden ik ben met de resultaten tot nu toe. Dit is gewoon zo makkelijk te combineren met mijn leven, alsof ik niet meer anders weet. De app heeft echt mijn leven veranderd, het is een stok achter de deur en die miste ik al die tijd. Ben jij al bekend met het Flex Programma van Weight Watchers en ben je ook zo gelukkig met de app? Misschien heb je nog andere verborgen tips die je met ons kan delen?

Veel liefs,Marjon transparant handt handtekening MAMA to the max

Deze blog is gemaakt in samenwerking met Weight Watchers.

Marjon

Volg MAMA to the max ook op Facebook, instagram, twitter en Youtube voor de laatste updates.

Deel je ideeën

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Insiders list

Sta jij al op onze mailinglijst? Meld je aan en blijf op de hoogte van alle MttM updates!