Lees nu: “Disney On Ice” presenteert Magisch IJsfestival [WINACTIE]

Familiekiekjes zijn de leukste!


12 december 2015


<

Aanvankelijk wou ik een hele andere blog insturen voor mijn volgend verhaal op MAMA to the max. Wat heeft me dan plots van gedachte doen veranderen? Veel te veel troep in mijn hoofd, waardoor ik het best wel moeilijk had. En zoals ik vorige keer al schreef, je mag gerust laagtepunten hebben, maar het komt er op neer om dan weer omhoog te kijken en te klimmen.

Iets wat me steeds weer vrolijk maakt is heel erg simpel: mijn kinderen bewonderen in hun kind-zijn. Toekijken hoe ze volledig verdwalen in hun tekening. Luisteren naar al die wilde draken en vliegende auto’s die door de woonkamer zoefen. Heerlijk!

Iets wat daar mooi bij aansluit is mijn twee oogappels op de foto zetten. Kinderen in het algemeen zijn zo heerlijk echt op foto. Zelf hou ik niet van super geposeerde foto’s. Hoewel die toch ook wel mooi kunnen zijn natuurlijk.

familieportret

Af en toe, lukt het me ook om van mijn eigen kindjes ietwat ‘normale’ foto’s te maken. Nou ja, normaal, haha… als ze zin hebben om te poseren, komen er al wel eens pareltjes van beelden uit mijn camera. Maar veel heeft toch wel met geduld te maken hoor… en een evenwicht vinden tussen toekijken als mama en toekijken als fotografe. Dat is vaak nog een innerlijke strijd.

Als ik toe toekijk als mama, dan zie ik zulke mooie details. Maar geniet te hard van het moment om op tijd op het knopje te duwen. Als het me dan toch lukt, zijn de foto’s niet meteen scherp. Maar heb ik wel een foto in mijn geheugen, en die blijft daar opgeslagen. Ik kan hem dan wel aan niemand anders laten zien, maar toch.

Regelmatig ga ik picknicken met mijn kindjes. Dat vinden ze heerlijk! Alles klaarmaken om mee te nemen: broodjes smeren, iets lekkers te drinken meenemen, dekentjes kiezen…. En dan inpakken en wegwezen. Zodra mijn kinderen hun buikje rond gegeten hebben, beginnen ze de omgeving te verkennen…. En meestal brengen ze dan ook bloemetjes mee voor mama, Lief he?!

bloemetjes bij de picknick

Nou dat zijn toch wel de fijne momenten hoor… en helemaal leuk als het lukt om op tijd op dat knopje van de camera te duwen!

Om dan nog maar te zwijgen over de selfie familiekiekjes die ik tussendoor probeer te maken. Het resultaat kan je bewonderen aan het begin van deze blog. En dat is toch een heerlijke foto. Ik ging er van uit dat we alle drie schattig naar het vogeltje zouden kijken, maar dat was even buiten de leuke lolly van mijn dochtertje gerekend natuurlijk. Maar dit is natuurlijk echt het familiekiekje zoals we zijn.

Voor de afwisseling is het dan ook weer leuk om dan dat tikkeltje andere foto’s van je kinderen te maken. Uiteraard vind ik mijn kinderen al de mooiste van de wereld, maar als je deze plaatjes ziet…dan word je toch helemaal verliefd?!

poseren in het bos

Om deze foto’s te maken, hadden we niet zo veel nodig. Een mooi bos, met leuk licht dat langs een paadje in het bos schijnt en dan natuurlijk twee modelletjes die zin hebben om te poseren. Zoals je ziet, heeft mijn zoon er duidelijk geen zin in om keurig te zitten. Maar dit is nu net wie hij is en lekker gek op de foto is toch ook fantastisch?! En dan mijn kleine meid… ach, ’t is toch echt een klein prinsesje he.

wandelen in het bos
En soms creëer ik ook dingen om fijne momentjes uit te lokken. Uit te lokken? Ja, hoor… neem nu deze zomer, we waren lekker buiten in de tuin aan het eten. Ik had broodjes gebakken in de oven en vanalle lekkere dingen op tafel gezet waarmee de kinderen hun broodje mochten versieren. Toen ze de hagelslag van Maya de bij zagen, waren ze meteen verkocht. En uiteraard werd dat dan een kliederboel… maar kijk toch wat een prachtig plaatje!

hagelslag
Zo had je nog nooit naar fotografie gekeken, he? Ik daag jullie uit om hetzelfde een keer te doen… en uiteraard wil ik dan graag jullie plaatjes zien!

Kids NL 140317 - 210617 300x250

An

Mijn naam is An, geboortejaar 1982. Ik ben de trotse mama van twee superhelden, die ik gelukkig thuis gewoon Alexis (stoere meid uit 2011) en Damascus (knappe jongen uit 2009) mag noemen. Beroep: technisch tekenaar Roeping waar ik aan werk: fotografe. Zelf ben ik nog maar heel pas een alleenstaande mama. In mijn blogs neem ik jullie graag mee op mijn eigen ontdekkingstocht in dit nieuwe leven wat voor me begint. Misschien niet altijd rozengeur en maneschijn maar met een hart vol levenslust doe ik erg mijn best om te stralen!

6 Reacties op “
Familiekiekjes zijn de leukste!

Deel je ideeën

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Insiders list

Sta jij al op onze mailinglijst? Meld je aan en blijf op de hoogte van alle MttM updates!