Lees nu: “Disney On Ice” presenteert Magisch IJsfestival [WINACTIE]

Het leven van een expat mama


15 oktober 2015


<

YAY! Sinds vandaag maak ik onderdeel uit van het bloggersteam van MAMA to the max. Uit alle emails, leuke mama’s, coole kids en spannende verhalen heeft Marjon mij gekozen. Super leuk maar ook wel spannend. Maar dat geldt eigenlijk voor alles wat ik de afgelopen maanden gedaan en/of meegemaakt heb.

Het jaar had voor mij niet mooier kunnen beginnen, in januari ben ik mama geworden.

Op 24 januari is het allerleukste, mooiste, liefste, grappigste, slimste en ondeugendste meisje van de hele wereld geboren (en ja, dat zeggen alle moeders maar in mijn geval is het écht waar 😉 ).

Emma (41)

Kort na de geboorte van Emma kreeg mijn lief een nieuwe baan aangeboden, op de Filipijnen. De beslissing om de baan aan te nemen was vrij snel genomen en in april vertrok mijn lief naar Manilla.

Emma was nog een beetje te klein om de grote oversteek al te maken en dus bleven wij met z’n tweetjes in Nederland.

Oh wat heb ik genoten van die 3,5 maand alleen met mijn dochter. ONZE dochter, zou mijn lief zeggen. Maar die 3,5 maand was ze toch echt even helemaal alleen van mij. Alle voedingen, ieder badje, de vieze luiers, de korte nachten, ik heb er niet 1 overgeslagen. Nouja, behalve dan de 2 dagen in de week dat ik aan het werk was en de opa’s en oma’s maar wat graag de taken van mij overnamen. Of ik niet misschien een derde dag wilde gaan werken?IMG_4749

Natuurlijk was het niet altijd makkelijk zonder mijn lief. Er zijn een hoop momenten geweest waar hij bij had moeten zijn. Emma haar eerste hapje, het omrollen, voor het eerst naar de kinderboerderij, vaderdag… en zo kan ik nog wel even doorgaan. Honderden foto’s en filmpjes zijn er gemaakt en verstuurd. Uren hebben we doorgebracht op FaceTime. Thank god voor de moderne techniek!

Als Emma 6 maanden is en haar (voorlopige) laatste vaccinaties heeft gehad kunnen ook wij eindelijk naar Manilla. Nog 10 dagen om afscheid te nemen van familie en vrienden. De koffers in te pakken en alles klaar te zetten voor “the shipment” (misschien, heel misschien schrijf ik hier later nog een blog over… DRAMA!)  en dan eindelijk dat vliegtuig in.

En nu zijn we hier, in Manilla. Het leven van een expat mama is begonnen.IMG_4844

Ik kan je vertellen dat er in de afgelopen 7 weken al genoeg momenten zijn geweest waarop ik dacht: ja daag, waar ben ik aan begonnen? Iedereen is gek hier en doet maar wat? Ik neem het eerste vliegtuig terug naar huis. Dit is niet te doen! “Een kapotte airco bij 35 graden, een klapband van de Joolz en geen nieuwe band te krijgen, onze spullen die maar niet aan willen komen vanuit Nederland”. Alles gaat hier net een beetje anders dan thuis.

Maar ja, dan kijk ik naar Emma en haar papa die samen aan het spelen zijn, het zonnetje dat schijnt of ik neem nog een duik in het zwembad en dan denk ik: kom op zeg! Je bent hier net. Geef het een kans. Kijk hoe mooi het hier is! “De mooiste eilanden binnen een uur vliegen (van Nijmegen naar Texel is nog verder), vriendelijke mensen, altijd lekker weer”. En het allerbelangrijkste: we zijn met z’n drieën.

In mijn komende blogs neem ik je mee in mijn leven als mama aan de andere kant van de wereld. Ongetwijfeld loop ik nog tegen een hoop dingen aan, als mama en als expat.

Zo. Dit is ie dan, mijn allereerste blog voor MAMA to the max! Volgende maand meer! In de tussentijd kun je mij, ons volgen op instagram: @byemmajo.

 

Liefs uit Manilla

 

Ps. ik ben trouwens Balou. Nice to meet you.

 

 

300 x 600 IMU Half Page Ad

Balou

Hoi, ik ben Balou. Sinds 3 augustus 2015 woon ik samen met mijn lief en 8 maanden oude dochtertje in Manilla op de Filipijnen. Een expat mama dus. Mijn lief en ik hebben elkaar ontmoet in Australië, hij Canadees en ik Nederlandse. En na 8 jaar zijn we afgelopen januari de trotse papa en mama geworden van onze dochter Emma. In mijn blogs neem ik jullie mee in het leven van een “newborn” expat mama. Alle leuke, en minder leuke kanten van het leven aan de andere kant van de wereld ga ik met jullie delen.

2 Reacties op “
Het leven van een expat mama

  1. super leuk Loutje om je zo te kumnen volgen als mama en expat. Super stoer avontuur. Geniet van alles. Babies worden zo snel groot…..kussie

Deel je ideeën

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Insiders list

Sta jij al op onze mailinglijst? Meld je aan en blijf op de hoogte van alle MttM updates!