Lees nu: “Disney On Ice” presenteert Magisch IJsfestival [WINACTIE]

Er is er één jarig: #Feestjesstress!!!


26 oktober 2016


mama to the max feestjes stress kinderfeestje verjaardag superhero Australie feest in het park
I

Iedere ouder herkent dit: je knippert een paar keer met je ogen en je kleine baby wordt zomaar 4 jaar oud. Hoezo?! Bye bye baby, ons mannetje slaapt inmiddels in een groot éénpersoonsbed, kan zelf naar de wc en schrijft zijn eigen naam. Hij stelt lastig te beantwoorden vragen en spreekt Nederlands, Engels en begrijpt een aardig woordje Frans. 

Als ze eenmaal naar school gaan, is het kind zijn er zo af

Eind november wordt Liam 4 jaar! In Nederland zou hij dan naar de basisschool gaan. In Australië gaat het anders. Hier mogen kinderen pas op hun 5e naar de kleuterschool (kindy). Liam moet dus nog een jaar ‘peuteren’ en kan maximaal drie dagen per week naar school. Het is dan ook best gek om op Facebook de kinderen van de meiden van mijn zwangerschapsgym (a.k.a. “de pufclub”) om de beurt naar de kleuterschool te zien gaan. Want aan de ene kant zou ik dat ook best willen voor Liam. Hij zou het namelijk geweldig vinden om alle dagen naar school te mogen. Aan de andere kant ben ik blij dat ik nog een jaartje langer van hem kan genieten. Want één van de dingen die ik vaak hoor als school ter sprake komt is, dat als ze eenmaal naar school gaan het kind zijn er zo af is. Ik kan nu nog fijn genieten van het onbeperkt knuffelen en kussen met onze man. Wat een heerlijkheid!

d74775ff1c813a8a489fb902a67abb87_xl

Met Liams verjaardag in het vooruitzicht, begint ook het nadenken over zijn verjaardagsfeestje. Australië is eigenlijk heel Amerikaans en dit heeft mij verrast toen we hier kwamen wonen. Zoals de opzet van de straten in blocks, de angst om aangeklaagd te worden tot de meeste uitgebreide kinderfeestjes. Wij hebben hier nu een paar kinderfeestjes mogen meemaken. Maar met name het eerste feestje heeft veel indruk op ons gemaakt.

Dit klinkt toch als een scène uit een Hollywoodfilm?!

Liam was in juli uitgenodigd voor een Superhero verjaardagsfeestje. Hij ging verkleed als Batman. Bij het huis aangekomen bleek in de achtertuin een enorm opblaasbaar springkussen/glijbaan te staan. De échte Batman was ook aanwezig. Hij deed spelletjes met de kinderen en was tevens ballonartiest. Aan de andere kant van de tuin konden de kinderen zich laten schminken. De catering was erg goed geregeld; heel veel lekkere hapjes en drankjes voor zowel ouders als kids. Een uiteraard mocht een geweldige verjaardagstaart niet ontbreken. Iedereen kwam naar binnen, stond om de jarige en zijn ouders heen en zong happy birthday. Aan het eind van het feestje kregen alle kleine gasten een lollybag (zakje met snoepjes, stickers etc.) mee naar huis. Wat een feest! Dit klinkt toch als een scène uit een Hollywoodfilm?! En dan te bedenken dat de gastvrouw bijna 6 maanden zwanger was!

 

mama to the max superhero verkleedfeestje kinderverjaardag

 

#Feestjesstress!!!

Nou denk (of eigenlijk hoop) ik dat dit soort feestjes niet standaard zijn in Australië, maar het legt de lat wel hoog. De raderen draaien dan ook in mijn hoofd. #Feestjesstress!!! Surprise surprise, Liam wil ook een verkleedfeestje. Check ✔️

Maar waar gaan we het doen? En nog belangrijker wie nodigen we uit? In ons tuintje kunnen we geen 10 kinderen met ouders kwijt. Oplossing voor het ruimte gebrek: het park. Iedere suburb heeft een paar parken, vaak met speeltuin. En elk weekend worden daar tientallen feestjes gevierd. Er is ruimte genoeg voor de kids om te spelen, de  volwassenen kunnen aan de borrel en ‘de barbie’ (Australisch voor barbecue) is bij de hand. Om de kosten te drukken, worden genodigden vaak gevraagd hun eigen drank en vlees voor op de BBQ mee te nemen. Dat kan je je in Nederland toch niet voorstellen? Men maakt de plek gezellig met ballonnen en slingers en het feest kan beginnen.

mama to the max verjaardag tips voor mama's

Het park klinkt ideaal. Er is één nadeel; je moet voor dag en dauw naar het park om een picknicktafel en barbie te bemachtigen. En thuis is misschien iets praktischer, omdat je daar alles bij de hand hebt. Gelukkig hebben we nog een paar weken om er over na te denken. Zoonlief en ondergetekende moeten het eerst maar eens eens worden over de gastenlijst. Oh en we moeten nog bedenken wat we gaan doen. Oud Hollands koekhappen? Stoelendans? Een watergevecht? Heb ik tijd om zelf een taart bakken of…? Hoeveel hapjes zouden we nodig hebben?

Aaaargh #Feestjesstress!!

Omdat we nog wel wat inspiratie kunnen gebruiken, wil ik graag weten wat jouw tip / idee is voor een super geslaagd peuterfeestje. Zou leuk zijn als je dat hier wil delen. Namens de feestcommissie heel erg bedankt!

 

Groetjes vanuit een zonnig Sydney,

Paulien

Paulien

Paulien is 33 jaar en getrouwd met de Franse Jérémy. Sinds hun eerste vakantie Down Under in 2010 dromen ze over een leven in Australië. Niet permanent, maar voor een jaar of drie. In december 2015 gingen ze het grote avontuur aan. Ze wonen nu met kids Liam (4) en Mila (1) in Sydney. P

Deel je ideeën

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Insiders list

Sta jij al op onze mailinglijst? Meld je aan en blijf op de hoogte van alle MttM updates!