Lees nu: “Disney On Ice” presenteert Magisch IJsfestival [WINACTIE]

De eerste keer met je kind naar de kapper


14 april 2016


<

Dat eerste lachje, de eerste kruipbewegingen en niet te vergeten die allereerste mama klank. Wat vond ik die bijzonder. Het klonk als muziek in mijn oren. Nu mag het af en toe een toontje lager, maar stiekem vind ik het nog altijd geweldig als ze haar mama roept.

De ‘eerste keer’ momenten, wat zijn ze toch leuk. Ik houd al niet meer bij hoeveel van dit soort momenten we in de afgelopen twee jaar precies hebben meegemaakt. Anyway, die ‘eerste keer’ momenten zijn gewoon voor iedere papa en mama speciaal. Ja, toch? Vandaag neem ik jullie mee in zo’n ervaring met Feline. We gaan samen naar de kapper. Hoe je dit overleeft? Het begon allemaal op een mooie zaterdagochtend in maart…

 

kapper, kind, mama, opvoeden, eerste keer, blog, MAMA to the max

Daar zit mijn meisje in de kappersstoel. Wat een kleurrijke boel.

 

Van uitstel komt afstelOké, ik geef het toe, ik heb het eerste kapper moment van mijn kind zolang mogelijk uitgesteld. Feline werd geboren met een prachtige kop vol haartjes. Ik kon meteen aan de slag met haar kamsetje. Toen kreeg ik nog de opmerking van een verpleegkundige: “Ze gaat nog wel wat haartjes verliezen, mevrouw”. Nou, dat gebeurde bij mijn kind niet.

 

Een jaar geleden had ik best al met Feline naar de kapper gekund, maar deze mama is eigenwijs.

 

“Ik kon het nog niet over mijn hart krijgen om de schaar in haar babyhaartjes te laten zetten”.

 

Van uitstel komt natuurlijk afstel en dat was nu ook weer niet de bedoeling. Een bezoek aan de kapper is immers gezond voor het haar. Het groeit beter en krijgt ze er een vollere coupe voor terug. Uiteindelijk kreeg deze eigenwijze mama het toch voor elkaar om een afspraak te maken. Maar, waar ga je dan met je kind voor het eerst naar de kapper? Dat brengt me bij de eerste tip.

 

5 tips als je voor het eerst met je kind naar de kapper gaat

#DurfTeVragen

Je kunt er natuurlijk voor kiezen om je kind door je eigen kapper te laten knippen. Ik had voor mezelf al besloten dat het een kinderkapper werd. Punt 1: ze hebben veel ervaring met kinderen en punt 2: het kan vast geen kwaad al die vrolijke kleurtjes en coole knipstoelen als afleiding. De beste tips voor een adresje krijg je van mama’s in je directe omgeving. Ik hoefde maar te zeggen dat ik op zoek was naar een goede kinderkapper en daar kwamen de tips al. Een vriendin van mij ging zelf al als kind naar een kinderkapper waar ze nu met haar dochtertje gaat. Hoe leuk! Een echte aanrader, zei ze tegen mij. Oké, dilemma voorbij. Ik wist waar ik een afspraak moest maken.

#LegHetVast


Maak een ‘voor’ en ‘na’ foto. Altijd leuk voor in het album. Het is sowieso leuk om de hele knipbeurt vast te leggen. Dat hebben wij ook gedaan. Zoals al die andere ‘eerste keer’ momenten waarop deze papa en mama naar de camera grepen.

 

kapper, kind, mama, opvoeden, eerste keer, blog, MAMA to the max

Knip, knip, daar gaan de eerste plukjes. I know, het matje kon echt niet meer.

 

 

 

#ElsaMeeIsEenGoedIdee


Afleiding voor je kind is natuurlijk HET sleutelwoord. Zoals ik van te voren al bedacht had, was Feline meteen onder de indruk van de Minnie Mouse poster op de muur en de vrolijke kleurtjes. Dit zit wel snor, dacht ik. De vriendelijke kapster zei dat Feline maar snel in de kappersstoel moest gaan zitten. Niet zonder Elsa, vond Feline. Ze moet nog twee worden in juni, maar Disney ’s Elsa is ook hier favoriet. Elsa gaat overal mee naar toe. Ze heeft dan ook al heel wat stoeptegels bekeken. Ik denk dat het Feline geruststelde dat Elsa ook in de stoel zat.

 

 “Hoezo, Elsa mee naar de kapper is een goed idee”?

 Of Bumba natuurlijk voor de stoere boys onder ons.

 

kapper, kind, mama, opvoeden, eerste keer, blog, MAMA to the max

Het is een serieuze zaak hoor, met mama naar de kapper gaan.

 

 

 

#GeenStress


Ons eerste kapper moment met Feline verliep eigenlijk fantastisch. Ze was druk bezig met haar speelgoed en voordat ik het wist, lagen de haartjes van mijn lieve kind al op de grond. En ja, ik heb het droog gehouden. Ik heb de kapster wel nog even op het hart gedrukt vooraf dat er echt niet te veel af mocht, omdat we in mei gaan trouwen. Dat is dan toch weer de control freak mama in mij (zie mijn vorige blog).

 

kapper, kind, mama, opvoeden, eerste keer, blog, MAMA to the max

Het eindresultaat mag er zijn: een pittig bobje en een mooie Elsa vlecht.

 

Een advies voor jullie mama’s: stress er vooral niet te veel om, dat eerste kapper moment, want wie weet verloopt het allemaal wel op rolletjes. Feline ging naar buiten met een knipdiploma op zak en een lekker spekje.

 “De aardige kapster voegde er wel nog even aan toe dat dit geen garantie was voor een volgende keer”.

Dan is het afleidingseffect namelijk weg. Nou…dat biedt perspectief voor het volgende bezoek. Hopelijk doet Elsa haar werk dan weer goed. Ik denk dat ik de volgende afspraak voorlopig nog even uitstel ;-).

Tot de volgende blog, mama’s. Ik hoop dat jullie dit een leuk verhaal vonden en er stiekem best wel wat tips uit hebben kunnen halen. Veel plezier met jullie eerste kapper moment.

Wil je meer over mij en Feline weten? Ik vind het hartstikke leuk als jullie mij volgen op Instagram, mijn IG account is @mylittlefashiongirl_nl.

 

Liefs,

Janine
Mama van een Elsa aanbidster

P.S. Wil je meer lezen va Janine? Klik dan hier.

Fashion_English11_300x250

Janine

Hallo lieve lezers! Ik ben Janine, 28 jaar en werk parttime als communicatieadviseur bij een technische groothandel in het mooie zuiden van het land. Tekstschrijven is absoluut mijn passie. Hoe leuk is het dat ik maandelijks een bijdrage mag leveren aan MAMA to the max! #trots Iets over mezelf? Ik ben een shoe addict, dol op (kids)fashion, verse bloemen, interieur & design en mijn bruine labrador Figo. Maar bovenal ben ik super trotse mama van Feline, nu 2 jaartjes jong. Ik vind het super leuk om mijn mama-verhalen en tips met jullie te delen.

Deel je ideeën

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Insiders list

Sta jij al op onze mailinglijst? Meld je aan en blijf op de hoogte van alle MttM updates!