Lees nu: “Disney On Ice” presenteert Magisch IJsfestival [WINACTIE]

Eerst trouwen en dan kinderen?


11 januari 2016


E

Eerst trouwen en dan kinderen? Yeah right! Kom ik op terug. Flashback: precies één jaar geleden op 11 januari 2015 zei ik volmondig “JA” tegen de allerleukste én bovenal allerliefste papa voor Feline. Nu worden we ‘echt’ familie met één en dezelfde achternaam, een mooi vooruitzicht. Wat gaat de tijd snel, 2016 has arrived. Hier heb ik ontzettend naar uitgekeken, maar ik heb me het afgelopen jaar geen moment verveeld. Wat zijn die huwelijksvoorbereidingen leuk. I can dream and talk for about it for hours, seriously.

De grote dag nadert nu snel. Op zaterdag 14 mei is het zo ver. We trouwen in het prachtige Toscane. Ik wil je graag meenemen in onze Tuscan fairy tale. Van het romantische huwelijksaanzoek tot alle voorbereidingsperikelen. Een aankomend huwelijk is genieten, genieten en nog eens genieten. Ik vind het extra bijzonder dat mijn kleine meisje, dan bijna 2 jaar, het stralend middelpunt zal zijn. Samen met papa en mama natuurlijk. Veel leesplezier alle mama brides to be, maar ook ex stralende bruiden.

“Ik vind het leuk als jullie romantische weddingverhalen en huwelijksaanzoeken ook met mij willen delen”

huwelijk, kinderen, trouwen

Eén familie, één en dezelfde naam

We gaan trouwen, nu worden we ‘echt’ familie. Flauwekul eigenlijk, want familie zijn heeft niets te maken met een papiertje of kerkelijke inzegening. Persoonlijk vind ik het wel heel mooi dat we straks allemaal dezelfde achternaam dragen. Binnenkort word ik mevrouw Maar-Habets. Stiekem ben ik wel blij dat ik nooit meer twee keer aan de telefoon hoef uit te leggen dat ik toch echt de mama van Feline ben. Mensen raken op de een of andere manier toch altijd even verward als moeder en dochter niet dezelfde achternaam hebben. Niet meer van deze tijd, maar goed. Dit maakt me trouwens wel nieuwsgierig naar jouw mening.

“Hield jij je meisjesnaam na de grote dag of koos je voor de achternaam van manlief”?

Kleine meisjes, grote dromen

Het klinkt enorm cliché en dat is het ook wel maar ik fantaseer al heel lang over een sprookjeshuwelijk.

“Mijn moeder zegt dat ik als kleuter al communieschoentjes paste, witte lakschoentjes met glitters of course”.

Daar moet ik altijd wel om lachen. Ik droomde toen dus al over mijn eerste prinsessenmomentje. Ik ben benieuwd of Feline dit straks ook heeft. Soms als ik haar een heel poppig (lees tule en glitters) jurkje aantrek zegt ze “Wauw, mooi mama”. Zo schattig, dat zorgt altijd voor een grote glimlach op mijn gezicht en dan denk ik bij mezelf: van wie zou ze dit toch hebben? Geen idee, hoor.

huwelijk, trouwen

Bruiloft Château Neercanne, augustus 2013. Ik ving het bruidsboeket.

Eerst trouwen en dan kinderen? Yeah right!

Ik ben al jaren samen met de papa van Feline en natuurlijk praat je dan wel eens over de welbekende volgende stap. Stelde je ons 5 jaar geleden de vraag “Eerst trouwen en dan kinderen”? hadden we beide met ja geantwoord. Anyway, you never know what life will bring you.

Ik weet nog heel goed dat er een moment kwam waarop we allebei toch wel echt klaar waren voor het ouderschap. Het besef alleen al was een heerlijk gevoel. We besloten om ervoor te gaan, een familie stichten. Helaas kregen we kort daarna een zware levensles dat dingen soms anders lopen dan je zou willen. Niet alles in het leven kun je plannen en je hebt er al helemaal geen grip op. Als controlfreak heb ik daar best wel eens moeite mee. Mijn eerste zwangerschap ging mis in het eerste trimester.

“Het is zo waar, heftige gebeurtenissen maken je sterker en we waren meer vastbesloten dan ooit dat om een ‘echte’ familie te worden”.

In augustus 2013 wierp nichtje Tessa haar bruidsboeket naar mij en voegde daar aan toe: “Er is maar één vrouw voor wie dit boeket bedoeld is”. Zo lief gezegd. Ik denk er nu nog vaak aan terug. Zou dat sprookjeshuwelijk er dan toch al van komen? Twee maanden later was ik in verwachting van Feline.

Het aanzoek

Het is 11 januari 2015 en ik vier mijn 27e verjaardag met familie en goede vrienden. Ik wist 100% zeker dat mijn wederhelft nooit de vraag ging stellen en plein public. Dat is absoluut niet zijn stijl. Wat was ik verrast toen hij in het bijzijn van iedereen op zijn knieën ging. Om weer even terug te denken aan het kleine meisje met grote dromen, ik zei altijd tegen Sebastian: als je de vraag stelt moet je het wel op een hele speciale manier doen, op een speciale plek en alle toeters en bellen uit de kast halen.

“Hoezo ik had de lat nogal hoog gelegd. Wat dacht ik nou, dat hij de Eifeltoren wel even ging afhuren om mij ten huwelijk te vragen”?

huwelijk, trouwen

April 2015, Sebastian doet zijn aanzoek dunnetjes over in Toscane.

“Je bent een super mama”.

Voor mij was het echte knielmoment perfect. Dit is wat hij zei: “Voordat ik deze vraag ging stellen wilde ik één ding zeker weten en dat heb je in de afgelopen tijd wel bevestigd. Je bent een super mama. Lieve Janine, wil je met me trouwen”? Ik brak, dat was alles wat ik wilde horen. In de vorige alinea en ook in mijn eerste blog ‘Trots op elk stapje’ deelde ik hele persoonlijke ervaringen. Nu snap je mijn emotie beter. Na een heftig verlies, een bewogen zwangerschap van Feline (lees bloedingen, een spoedkeizersnede) en een prematuur kindje dat 2 maanden weigerde om te drinken was mijn eerste half jaar als mama een beproeving. Ik vond een doorzettingsvermogen in mezelf waarvan ik niet wist dat ik het in me had. Dus ja, dat ik een goede moeder ben was het mooiste compliment dat Sebastian, die ik nu mijn verloofde mag noemen (YES), mij ooit kon geven. Het aanzoek leek totaal niet op die in mijn droom, maar het was precies goed zo. Hier kunnen geen speciale locatie of toeters en bellen tegenop.

“Als echte romanticus vind ik het leuk om te horen hoe jij ten huwelijk werd gevraagd? Misschien was jouw kindje wel onderdeel daarvan. Deel je verhaal door op deze blog te reageren”.

Uiteraard postten we ook een speciale foto op sociale media om het grote nieuws bekend te maken. Feline had deze grote eer. Hoe kondigde jij je verloving aan?

trouwen, huwelijk

Toscaanse bruiloft plannen

Laat de voorbereidingen maar beginnen, dat dacht ik. Daar ben ik inmiddels al een jaar volop mee bezig. In het vervolg op dit verhaal neem ik jullie mee op locatiejacht in Toscane. Dat was de eerste ‘vakantie’ zonder Feline, dus een beproeving op zich. En drie keer raden wie het main bruidsmeisje gaat worden? Het wordt langzaamaan tijd dat ik op pad ga voor een speciale jurk voor Feline.

Vind je het leuk om meer over onze Toscaanse bruiloft te volgen? Dat kan via bit.ly/weddingsebasenjanine of de hashtag #weddingsebasenjanine. Neem ook een kijkje op mijn Instagram-account @mylittlefashiongirl_nl.

Veel liefs en tot de volgende keer.

Janine
Soon to be Mrs. Maar

 

Bespaar continu

Janine

Hallo lieve lezers! Ik ben Janine, 28 jaar en werk parttime als communicatieadviseur bij een technische groothandel in het mooie zuiden van het land. Tekstschrijven is absoluut mijn passie. Hoe leuk is het dat ik maandelijks een bijdrage mag leveren aan MAMA to the max! #trots Iets over mezelf? Ik ben een shoe addict, dol op (kids)fashion, verse bloemen, interieur & design en mijn bruine labrador Figo. Maar bovenal ben ik super trotse mama van Feline, nu 2 jaartjes jong. Ik vind het super leuk om mijn mama-verhalen en tips met jullie te delen.

6 Reacties op “
Eerst trouwen en dan kinderen?

 1. Ook als ‘niet mama’ lees ik de blogs van Janine altijd met veel plezier!
  Erg leuk om van alles te volgen over kleine prinses Feline en haar mama; 2 mensen die voor mij een waardevol plekje innemen in mijn leven.

  Ik ben er ook heel trots op dat ik zowel bij het aanzoek aanwezig mocht zijn, als dat ik op de ‘grote dag’ in het prachtige Toscane mag stralen als een van de bruidsmeisjes.

  Ik wacht met veel plezier weer op het volgende blog en de daarbij horende foto’s!

 2. Lieve Jennifer,
  Die mooie kinderherinneringen pakt niemand ons af. Dankjewel voor je lieve reactie, als je maar weet dat ik naar jou kom kijken als je in de buurt trouwt.
  Dikke knuffel!

 3. Stiekem vind ik het wel heel erg jammer dat ik geen glimp van jou/jullie kan opvangen bij de kerk.. ik wacht dus met smacht jullie fotos af!

  Lieve janine.. wat beschrijf je dit toch mooi.. kippenvel.. van dansen in jouw slaapkamer op de bsb tot lezen over je bruiloft en lieve feline.. je mag er trots op zijn!!!

  Liefs..
  Jennifer (Tina?)

 4. Superleuk om te lezen, vooral omdat ik zelf ook verloofd ben! (Wat klinkt dat ouderwets ;)) Ben heel benieuwd naar het Toscane-verhaal.

Deel je ideeën

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Insiders list

Sta jij al op onze mailinglijst? Meld je aan en blijf op de hoogte van alle MttM updates!