Lees nu: “Disney On Ice” presenteert Magisch IJsfestival [WINACTIE]

Een wel heel bijzondere jaarwisseling…we gaan trouwen


16 januari 2016


<

Oh wat was het heerlijk. Onze vakantie is voorbij gevlogen. We hebben er echt optimaal van genoten, allemaal!

Meestal begint het bij Bas of bij mij na een dag of 7 toch echt wel te kriebelen en dan willen we naar huis. Daar was deze keer echter geen sprake van, sterker nog we vonden het eigenlijk heel erg jammer dat het er al weer op zat. Terwijl we 11 dagen weg zijn geweest! Heerlijk naar de stranden van Breskens en Cadzand geweest en een dag naar Brugge. Met de kerst gourmetten met vrienden en samen uit eten op 2e kerstdag.

IMG_4005

Ik zei JA!

Het was alle dagen heel gezellig en fijn maar 1 moment sprong er wel echt uit! Dat was de jaarwisseling. Iets na half 12 stelde Bas voor om de kinderen alvast uit bed te halen en aan te kleden. Het leek me in eerste instantie nog wat vroeg maar dan hadden ze ook nog even de tijd om wakker te worden voordat het vuurwerk zou beginnen. Om kwart voor 12 zaten ze alle 3 op een rijtje naast me op de bank toen Bas een brief te voorschijn haalde. Hij zei tegen de kinderen dat hij iets voor mama geschreven had en dat ze even goed moesten luisteren. Iets in me zei dat ik heel gauw de telefoon aan m’n oudste dochter moest geven en de camera aan moest zetten. Dat bleek een goede ingeving want aan het einde van de brief waarin hij mij, mijn gevoel en onze relatie precies beschreven had ging hij op één knie zitten en vroeg aan me of ik met hem wilde trouwen.. Uiteraard zei ik JA!

nieuwjaar

Precies op tijd om tijdens de jaarwisseling  de champagne open te knallen en te proosten op een mooi nieuwe jaar. Een betere manier om het nieuwe jaar in te gaan is er volgens mij niet! Charissa vroeg meteen wanneer we dan zouden gaan trouwen omdat we nu op vakantie waren en ze anders weer naar school moest.  Heerlijk die kinderlijke logica.

Het filmpje hebben we meteen op de familie whatsapp groepen gezet zo was iedereen meteen op de hoogte van het feit dat wij gaan trouwen en stroomden de felicitaties al heel snel binnen. Als ik het “ whoehoehoehoehoe”  spraakbericht hoor dat mijn moeder ingesproken heeft begint het door te dringen “ wauw hij heeft me te huwelijk gevraagd, we gaan gewoon trouwen”! Dat is toch wel een hele bijzondere jaarwisseling geworden. Op deze manier zal vanaf nu elke jaarwisseling nog een beetje extra speciaal zijn. Ik ben zo blij, na al die jaren krijg ik over een poosje ook de achternaam van Bas en de kinderen 😉 Wat hou ik toch veel van hem!

Ik heb zo maar eens het vermoeden dat ik de komende tijd vaker dan eens zal wegdromen, fantaseren over trouwen terwijl ik eigenlijk aan het werk moet zijn. Dat ik ongemerkt ineens internet aan het afspeuren ben naar ideeën voor de bruiloft of jurken aan het bekijken ben. Ik ben wel het type meisje dat altijd heeft willen trouwen maar niet het type dat al vanaf haar 4e precies weet hoe ze dat dan wil doen. Sterker nog, de laatste jaren heb ik elke gedachte daarover weggejaagd omdat ik niet het idee had dat het er nog van zou komen. Maar nu mag het! En daar wil ik ook zeker de tijd voor nemen.

Ik wil niet in de herfst of winter trouwen en ik wil er ook zeker geen haastwerk van maken (ik vind die voorpret namelijk veel te leuk) dus ik denk dat het ergens in het voorjaar van 2017 zal worden. Dan zijn we inmiddels 14 jaar samen. Hoe ging dat bij jou? Heb je tips naar aanleiding van het organiseren van de bruiloft of heb je leuke dingen gezien die we echt op de bruiloft moeten toepassen? Ze zijn allemaal meer dan welkom!

Ook ben ik wel benieuwd naar jullie mening omtrent de huwelijksreis. Wij hebben natuurlijk al 3 kinderen. Zijn jullie met of zonder kinderen op huwelijksreis geweest? Allemaal al dingen die in de afgelopen dagen al door mijn hoofd gegaan zijn. Dat het niet alleen bij mij door m’n hoofd gaat maar ook bij de kinderen blijkt als ik op maandag ochtend Charissa naar haar klas breng. Op haar tafeltje ligt haar opstelschriftje nagekeken door de juf. Daarin lees ik hoe papa, mama met een gedicht ten huwelijk vraagt en hoe leuk het is dat we gaan trouwen. Wat een schatje! Het is dus niet alleen voor mij bijzonder dat de kinderen bij het aanzoek aanwezig waren, maar voor de kinderen zelf ook. Fijn is dat.

nieuwjaar

Maar nu weer even terug naar de realiteit, dit is eigenlijk voor ons ook best een drukke maand. Onze jongste dochter Silver wordt de 7e 3 jaar en uiteraard moet ik ook alle administratie van het laatste kwartaal van vorig jaar klaarmaken en naar de boekhouder brengen. Normaal gesproken laat ik dit tot het aller laatste moment liggen want ik ben nou eenmaal zo’n uitsteller en ik heb echt een hekel aan dat werk. Een van mijn goede voornemens is echter dat ik niet meer ga uitstellen en de dingen meteen aan ga pakken.

Zo ben ik dus vandaag (het is 4 januari als ik dit typ) al begonnen met de btw en hoop ik dus op z’n minst de boekhouder blij te maken en niet weer pas op de 25e de mappen bij hem in te leveren. Het begin is er maar ondertussen wemelt het in mijn hoofd ook van de gedachten over de verjaardag van Silver en wat ik daar nog allemaal voor moet regelen. Onder andere nog een gezonde traktatie voor het kinderdagverblijf en ik wil ook nog een nieuwe feestjurk voor haar kopen.

Structuur creëren…

Dan is er deze week ook nog de zwemles van Seven en mijn eigen zangles en er ligt nog een serie op me te wachten die ik moet ondertitelen. Ik neem me voor die vanavond op de bank met de koptelefoon op te gaan ondertitelen, als ik er eenmaal in zit is het vast ook zo gedaan. Ik merk dat ik het de laatste tijd wel lastig vind om prioriteiten te stellen. Ik word dan heen en weer geslingerd tussen de dingen die ik als moeder wil doen bijvoorbeeld voor de verjaardag van m’n dochter en het werk dat moet gebeuren voor de zaak. De laatste maanden werd het al snel te druk in m’n hoofd en dan overzag ik het echt niet meer.

Volgende goede voornemen is dus om structuur te gaan creëren in wat er moet gebeuren en in wat ik wil dat er gebeurt en daar goede en vooral realistische planningen op los te laten. Meer sporten en bewegen had ik al op m’n goede voornemenslijstje staan toen afgelopen augustus mijn nieuwe levensjaar begon en dat loopt prima dus dat is nu geen voornemen meer. Ik geniet er echt van en kan me niet voorstellen dat ik daar ineens weer mee stop. Het sporten helpt me echt om te ontladen en het geeft me zo’n sterk gevoel. Echt fantastisch, ook al is het elke keer weer afzien. Ik vind het ook elke keer weer een gekke gewaarwording dat ik me zo schoon voel van binnen als ik de sportschool uitloop terwijl ik me net ander half uur kapot gezweet heb.

IMG_3596Meer schrijven, meer foto’s maken en die twee combineren en er mooie dingen van maken zoals onderstaande foto staat ook zeker op mijn lijstje. Wat ik daar nog meer mee bedoel kun je bekijken op www.instagram.com/stephanie.fiona

 

Nu weer aan het andere werk! Tot de volgende blog.

 

Liefs Stephanie

 

 

 

Stephanie

Stephanie

Hoi Allemaal, Ik ben Stephanie van de Vegte, 31 jaar en al 12,5 jaar partner van Bas (41). Moeder van Charissa (7) , Seven (5) en Silver (bijna 3). Bas en ik hebben een eigen bedrijf waarvan de volledige financiële en administratieve kant onder mijn hoede valt en ik kan je zeggen, dat zorgt voor best wat drukte. Ik hou van schrijven en van zingen maar tot dusver heb ik die twee nog nooit gecombineerd ;-) Bij Mama to the Max kun je lezen hoe ik alle balletje in de lucht probeer te houden. Liefs Stephanie

6 Reacties op “
Een wel heel bijzondere jaarwisseling…we gaan trouwen

 1. Hoi Shan,
  Bedankt voor je leuke reactie en voor de complimentjes.
  Goede tip ook, ik ga meteen eens kijken wanneer de love & marriage beurs weer zal zijn.
  Liefs Stephanie

 2. Wauw wat een mooi verhaal! Ik zal het echt met een smile op m’n gezicht te lezen alsof het een roman was haha.

  Gefeliciteerd met jullie verloving uiteraard! Mooie ring is het ook.

  Misschien dat de Love & Marriage beurs in maart jullie op leuke ideetjes kan brengen voor de bruiloft. Veel plezier met plannen 😉

 3. Dank je wel Jolana! Dat was het inderdaad ? Heel romantisch. Ik kijk erg uit naar het zoeken naar een jurk!
  Liefs Steph

 4. Echt romantisch hoor!! En leuk dat je kinderen erbij waren! Veel plezier met de voorbereidingen en straks het uitzoeken van je jurk! Leuk!

Deel je ideeën

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Insiders list

Sta jij al op onze mailinglijst? Meld je aan en blijf op de hoogte van alle MttM updates!