Lees nu: “Disney On Ice” presenteert Magisch IJsfestival [WINACTIE]

Een vraag aan.. huidtherapeute Edmée


14 april 2015


<

Ik had tijdens mijn zwangerschap niet veel last van veranderingen aan mijn gezicht. Mijn huid straalde helemaal en puistjes waren bij mij nauwelijks te vinden. Ook had ik geen striae tot aan de bevalling. Dit was helaas wel anders na de bevalling. Mijn borsten ontploften tijdens de eerste nacht en toen begon de striae…Ik heb vooral het eerste jaar na de bevalling een hele slechte huid gehad. Veel geprobeerd, maar Edmée vertelde mij dat het voornamelijk te maken heeft met de hormoonhuishouding in ons lichaam. Vandaag deelt ze haar kennis met ons en geeft ze tips wat je kunt doen tegen onzekerheden aan je huid. Lees snel verder!

 edmee

Wat gebeurt er met de huid tijdens en na de zwangerschap? Door de hormoonschommelingen verandert tijdens de zwangerschap niet alleen je lichaam maar ook je huid, welke tevens ons grootste orgaan is. Sommige vrouwen met huidproblemen krijgen tijdens hun zwangerschap de mooiste huid. Anderen daarentegen krijgen last van puistjes, couperose, zwangerschapsmasker, jeuk etc. De hoeveelheid bloed neemt namelijk toe in je huid.

Wat kunnen we aan de problemen doen?

Bij puistjes, couperose heb je te maken met een gevoelige huid; gebruik hiervoor milde producten. Zijn de puistjes zo erg dat het acne is raad ik aan om milde ex foliërende producten te gebruiken met een lage concentratie glucolzuur (onder de 10%) of salicylzuur (onder de 2%). Je kunt hiervoor advies inwinnen bij een schoonheidsspecialiste in de buurt. Gebruik in ieder geval geen crème met Vitamine A zuur tijdens de zwangerschap. Tegenwoordig kun je voor acne ook gaan voor een TDA (Transdermal Application) behandeling met proderm. Dit is een behandeling waar ik erg achter sta! Propolis (bevat een natuurlijk antibioticum en is afkomstig van bijen waarbij de bijen geen contact hebben gehad met planten en bomen die besproeid zijn met kunstmatige bestrijdingsmiddelen) heeft een anti-bacteriële werking en wordt vermengd met zuivere zuurstof en onder hoge druk op de huid afgevuurd. Deze farmaceutical komt zowel in de diepste huidlagen als langs de buitenkant terecht. De behandeling heeft geen enkele contra indicatie tijdens de zwangerschap. Je zult deze wel regelmatig moeten ondergaan; in het begin 1 x per week. Daarna kun je dit samen met je behandelende schoonheidsspecialiste bekijken.

IMG_0192

Het bekende zwangerschapsmasker (melasma)
Onder invloed van de hormonen oestrogeen en progesteron gaan pigmentcellen extra pigment produceren. Bestaande vlekken en sproeten worden donkerder en uiteraard ontstaan er ook nieuwe. In de meeste gevallen zullen deze na de zwangerschap ook weer verdwijnen. Onder invloed van UV stralen (deze zijn er altijd en niet alleen in het voorjaar of de zomer!) zal dit nog verergerd worden.
Wat kunnen we doen om de schade te beperken en misschien wel te voorkomen? Smeer iedere dag van april tot en met september, je gezicht en decolleté in met een goede crème met SPF 30. Vermijd overigens zonneproducten in sprayvorm en let op of er zink/titaniumdioxide in zit; deze zijn namelijk het veiligst om te gebruiken. Probeer je zoveel mogelijk te beschermen tegen de zon met kleding, hoedje, zonnebril etc. Wees er wel bewust van dat ook al is het bewolkt, de UV stralen overal doorheen komen!!
Maar, niet te negatief over de zon…Zon doet ook iets goeds!! Het zorgt ervoor dat wij in ons lichaam vitamine D aanmaken. Dit kunnen zwangere vrouwen het beste opvangen door tijdens de zwangerschap het voedingssupplement vitamine D in te nemen.

 

Jeuk, striae
Veel vrouwen krijgen last van jeuk en striae (bekende zwangerschapsstrepen) tijdens de zwangerschap. Dit komt doordat de huid oprekt en ook vrij droog wordt. Zorg ervoor dat je je huid goed hydrateert met (ongeparfumeerde) hydraterende bodylotion of crème. Smeer je buik vooral goed in tijdens de zwangerschap. Probeer bij het wassen zo min mogelijk gebruik te maken van zeep of douchegel want dit droogt je huid vaak erg uit. Gewoon met water spoelen en niet te warm (38 gr.) is vaak genoeg. Wil je toch iets gebruiken van zeep/douchegel etc. neem dan iets met een neutrale PH waarde.

Heb je nog een vraag aan mij? Ik vind het hartstikke leuk deze voor je te beantwoorden. Je kunt dan terecht op mijn website en via het contactformulier kun je mij een mailtje sturen.
Ik hoop dat Edmee je wat handige tips heeft kunnen geven en wellicht zal ik haar vragen om in de toekomst nog een keer een blog te delen met jullie. Heb je een leuk idee voor een onderwerp en/of een prangende vraag? Laat het me dan weten in de reacties.

 

Liefs, ook namens Edmee,

 

handtekening_blogs

 

 

 

 

 

 

NEW Babycadeaus 336x280

Marjon

Volg MAMA to the max ook op Facebook, instagram, twitter en Youtube voor de laatste updates.

Deel je ideeën

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Insiders list

Sta jij al op onze mailinglijst? Meld je aan en blijf op de hoogte van alle MttM updates!