Lees nu: “Disney On Ice” presenteert Magisch IJsfestival [WINACTIE]

Een opgeruimde kerst


18 december 2015


<

We zitten alweer in de laatste maand van het jaar. De stress van dingen afmaken is begonnen. Waarom toch altijd zo’n volle lijst met klusjes die voor het einde van het jaar nog af moeten? Volgens mij is het gevoel van schoon en opgeruimd het nieuwe jaar beginnen.

Kerst

Kennen jullie dat? Het einde van het jaar nadert en er moet opeens nog van alles gebeuren. Een soort van nesteldrang maar dan voor de geboorte van het nieuwe jaar. Kasten moeten opgeruimd, spullen moeten verkocht, klusjes moeten nog gedaan voordat het nieuwe jaar van start kan gaan.

Bij ons is dat niet anders. Op de een of andere manier voel je de druk van het opnieuw beginnen met een frisse start. Zo ook het opstellen van de goede voornemens. Meer gaan sporten, stoppen met roken en gezonder eten en noem maar op. Alsof je halverwege het jaar niet kan beginnen met gezonder leven.

De laatste maand van het jaar brengt ook herinneringen van het afgelopen jaar naar boven. Zo startte ik het jaar met een bezoek aan het GGZ voor mijn postpartum depressie. Nu aan het einde van het jaar kan ik zeggen dat het al stukken beter gaat. Zo goed zelfs dat ik nog maar twee sessies heb te gaan in het nieuwe jaar. Best spannend om het straks alleen te moeten doen. Maar het gaat mij lukken.

Het jaar bracht ons ook veel eerste momenten met Guy. Zo was er het moment van kruipen naar lopen. Zijn eerste tandjes en kiezen kwamen door. Hij begon te kletsen, nou ja gebrabbel, maar wel gezellig gebrabbel. We hebben samen al heerlijke gesprekken gehad. Logeren ging Guy ook voor het eerst bij opa en oma. Wat was dat spannend. Meer voor ons dan voor Guy.

kerst

Dan was daar eindelijk ook zijn eerste verjaardag. Ja ik zeg eindelijk, want voor mij voelde dat ook zo. Ik was opgelucht dat ik het eerste jaar had gehaald en dat het al een stuk beter met mij ging. We kochten een veel te dure maar erg mooie en lekkere taart en vierden zijn verjaardag met vrienden en familie.

De laatste maand van het jaar staan er nog drie eerste keren voor Guy klaar. Zo is er de eerste keer Sinterklaas vieren, de eerste keer Kerst en de eerste keer Oud en Nieuw.

Die laatste twee zijn een beetje raar dus ik zal het even uitleggen. Vorig jaar heb ik niet echt veel meegekregen van de Kerst en Oud en Nieuw. Dit jaar gaan we dat anders doen. Alhoewel wij deze feestdagen nooit echt uitbundig vieren.

Versieren van het huis hoort ook bij de kerst. Niet teveel poespas en lichtjes, maar een moderne versie. Daarom versier ik het huis op mijn eigen manier. We eten niet uitgebreid. Gewoon lekkere hapjes en een wijntje. Samen een wandeling maken en lekker een kerstfilm kijken.

De kerstversiering in huize Fransen is sober maar wel gezellig. Met een bergketen op de muur van wasi tape. Een kerstbomen poster, de lichtbak met de tekst “Winter is coming”, gezellige lichtjes en wat kersttakken en eucalyptus hier en daar.

Kerst

De kerstboom blijft dit jaar op zolder liggen. Geen zin en geen ruimte. De box staat nog in de kamer op de plek waar de boom altijd staat.

Dan komen we eigenlijk weer terug waar het mee begon. Het opruimen, die box gaan we verkopen net als heel wat kleding van Guy. Zou het ons lukken voor het nieuwe jaar? En als het niet lukt, is dat dan een ramp? Nee, ik denk het niet. Er zijn veel belangrijkere dingen. Namelijk samen nieuwe herinneringen maken. Veel leuker dan opruimen, toch?

Ik ben benieuwd naar jullie klusjes die voor het eind van het jaar nog moeten gebeuren. Laat een berichtje achter hieronder en vertel mij wat jullie nog willen doen voor het einde van het jaar. Onder het motto gedeelde smart is halve smart.

Alvast fijne dagen en tot volgend jaar.

Helen

Helen Fransen, getrouwd met Pascal en trotse moeder van Guy. Eigenaar van twee webshops (bijderwets en houtenpunaises). We wonen in de Randstad waar we regelmatig uitstapjes maken naar Den Haag, Rotterdam en Delft. Ik heb al een blog voor mijn webshop bijderwets. Daar kan ik alleen niet al mijn persoonlijke verhalen op delen. Mijn blogs voor mama to the max zullen dan ook een persoonlijker tintje krijgen. Mijn ervaringen als moeder en alles wat daar bij komt kijken zal ik hier met jullie delen. Maar ook tips voor uitstapjes met de kids en af en toe een leuke DIY.

2 Reacties op “
Een opgeruimde kerst

Deel je ideeën

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Insiders list

Sta jij al op onze mailinglijst? Meld je aan en blijf op de hoogte van alle MttM updates!