Lees nu: “Disney On Ice” presenteert Magisch IJsfestival [WINACTIE]

Een nieuwe uitdaging!


19 oktober 2015


<

Daar zat dan die mail in mijn inbox te wachten, dat ik de mogelijkheid krijg om mij bij het blogteam van Mama to the Max te voegen. Wat bijzonder dat ik, naast al die andere aanmeldingen, uitgekozen ben om te mogen bloggen.

Wat ontzettend leuk!

In een maand waar mijn meiden een voor hen spannende tijd starten, begint voor mij een hele nieuwe en spannende uitdaging die ik maar al te graag met beide handen wilde vastpakken.

Als alleenstaande mama van een tweeling, die deze week voor het eerst naar school gaan, die ook nog twee baantjes heeft, probeer ik in mijn vrije tijd met mijn meiden vooral tijd vrij te maken voor ons drietjes en de tijd die ik heb zonder mijn kinderen tijd vrij te maken om mijzelf in het zonnetje te zetten. De quality time met Nevaeh en Jaliyah is altijd heel verschillend. Dan spenderen we onze dagen al knutselend door en zo gaan we heerlijk wandelen in het bos.

Ik zou de emo-miep, die ik ben, niet zijn als ik ook hun allereerste schooljaar niet in een boekje zou vastleggen. Een aantal maanden geleden kreeg ik een mail van ouders van nu. Je kon daar een schoolboekje aanvragen voor hun eerste schooljaar. Alleen bleek na binnenkomst van het boekje dat dit boekje toch echt voor groep 3 gaande kinderen is.

Maar wat zij kunnen, kan ik ook dacht ik. Van huis uit heb ik knutselen met de paplepel ingegoten gekregen en dus ben ik met mijn meiden op pad gegaan om zelf een boekje in elkaar te zetten. Hetzelfde idee, maar dan beter.

Bij de HEMA vond ik een heel blanco scrapbook album. Helemaal geschikt om te fungeren als schoolboekje, die ik helemaal zelf kan aankleden. Het enige wat dit boekje nog nodig heeft is een hele lading washi tape, glitters, bloemenstickers en natuurlijk alle werkjes en dingetjes die ze mee naar huis krijgen.  Natuurlijk zal niet alles erin passen, omdat veel al te groot zal zijn, maar dat gaan we oplossen met werkjes die ze thuis kunnen maken en ik de maat kan bepalen. 😉 En dus gingen we met zijn drieën aan de slag. Ieder een eigen boekje versieren, met van alles en nog wat.

foto1

Vandaag heb ik alles van de afgelopen oefenochtenden erin geplakt. Zo ook de Uitnodiging van school.

Nog een paar dagen en dan gaan ze voor het echie. Het scheelt, denk ik, dat ze een continu rooster op school hanteren, waardoor ik eigenlijk hoop dat ze het minder vermoeiend vinden. Maar we gaan het zien.

foto2

Onze dag zou niet compleet zijn als we niet als echte meiden onder elkaar lekker aan het tutten zijn. Het zijn echte meisjes. Haartjes mooi maken, oogschaduw, lipgloss. De hele mikmak. Heerlijk om zo als meiden bezig te zijn. Daar geniet ik volop van.

En onze selfie momenten. “Oké mama, nu is het tijd voor een foto.”

En dan ook kritisch zijn of de foto’s wel goed genoeg zijn. Oh goodness!! Eerst de foto bekijken en dan ook nog goedkeuren. Maar dan wel voor de gekke bekken gaan en een duckface trekken.

foto3

Ja, als alleenstaande ouder met een fulltime baan, want zo zie ik beide banen samen, is het inderdaad druk. Maar ik denk niet minder druk dan ieder andere ouder die fulltime werkt.

Ik denk dat het ook niet bepaald anders is wanneer je één of meerder kinderen hebt. Mijn girls hebben elkaar en vermaken zich vaak prima zonder mij. Voor mij is het een kwestie van plannen en vooral slim zijn met het aanpakken van huishoudelijke taken. Waar je normaal hulp krijgt van je partner, doe ik het alleen. Nou niet geheel alleen, want Nevaeh en Jaliyah helpen graag mee in huis. Vooral als het aankomt op koekjes of cakejes bakken.

Ik geniet ervan om tijd door te brengen met mijn meiden. Ze groeien zo hard en de tijd gaat zo ontzettend snel. Zo cliché, maar zo waar. Ik denk dat iedere moeder zich daar wel in kan vinden. De clichés van het moeder zijn. Daarom vind ik de quality time dingen zo belangrijk. Herinneringen samen maken, waar we later op terug kunnen kijken en boekjes erbij kunnen pakken, zodat we kunnen zien wat we zo al samen hebben gedaan en hebben ondernomen. De tijd vliegt voorbij. Niet normaal snel!

En dus gaan we ons nu opmaken voor hun volgende mijlpaal. Verjaardag nummer 4.

En dat mag gevierd worden. En een klein voordeel van een papa en mama die niet meer samenwonen is twee keer je verjaardag vieren.

Hoewel ze aankomende dinsdag jarig zijn, vieren we het pas over 2,5 week, omdat het zo uitkomt. Maar dat geeft mij iets meer tijd om alles voor te bereiden tot in de puntjes.

Over het thema hebben ze lang moeten nadenken en zijn ze nog wel eens van mening veranderd en is er tussen die twee enige discussie geweest. Net zoals bij zoveel kinderen is ook Frozen hier het gesprek van de eeuw en was dat ook zeker een half jaar het thema van hun verjaardagsfeestje. Maar nee, ze hebben een andere interesse ontwikkeld de laatste maanden. Het nieuwe thema, zeemeerminnen.

Benieuwd naar hoe en op welke manier wij bij mij thuis hun verjaardag gaan vieren?

In mijn volgende blog komt hun verjaardag en eerste weken school uitgebreid aan bod.

Ik ben benieuwd met wat voor een nieuwe dingen ze thuis gaan komen zodra ze hele dagen naar school gaan.

Tot snel!

 

Liefs Rilana

Rilana

Ik ben Rilana, 33 jaar, alleenstaande mama van tweeling Nevaeh en Jaliyah. Naast mijn 32-urige baan als assistent manager in een kledingwinkel, heb ik een super leuke en nooit vervelende tweede baan bij een all ladies night entertainment groep. In mijn blogs lees je vooral de belevenissen van de tweeling op school en hoe mijn leven eruit ziet naast het moederschap.

9 Reacties op “
Een nieuwe uitdaging!

  1. Wauw respect voor een hardwerkende creatieve vrolijke mama ? Super leuk idee ook van de schoolboekjes! Die ga ik onthouden. Mijn zoontje is pas 1.5 maar al 2 boekjes van de opvang en 5 foto/knutselalbums vol herinneringen in de kast (haha) vond ik dit ook een top idee!

    Veel liefs Kelly

Deel je ideeën

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Insiders list

Sta jij al op onze mailinglijst? Meld je aan en blijf op de hoogte van alle MttM updates!