Lees nu: “Disney On Ice” presenteert Magisch IJsfestival [WINACTIE]

Een nieuw avontuur


8 augustus 2016


blogger fleur mama to the max verhuizen signapore naar nederland met 2 kinderen 3e on the way zwanger van de derde
L

Lieve allemaal,

Afgelopen maand heb ik even geen blog geschreven in verband met de drukte rondom onze verhuizing en terugkeer naar Nederland vanuit Singapore. Na bijna 10 jaar in het buitenland te hebben gewoond, zijn we nu sinds een maand terug in Nederland.

Voor het werk de wereld rond

9,5 jaar geleden vertrokken Rogier en ik samen naar Hamburg, waar we 3 jaar hebben gewoond. Daarna door naar New York voor 2,5 jaar, om vervolgens de afgelopen 4 jaar in Singapore door te brengen, waar Olivia en Thom allebei zijn geboren. Veel gebeurd, veel veranderd, maar een ervaring die ik niet had willen missen en die ons leven heel erg veel mooie dingen heeft gegeven.

blogger fleur mama to the max verhuizen signapore naar nederland met 2 kinderen 3e on the way zwanger van de derde
In het begin hier in Nederland veel geregel allemaal: opnieuw inschrijven bij de Gemeente, kids moeten BSN nummers, verzekering regelen, huisarts zoeken, op zoek naar een fijn huis, nieuwe crèche en school regelen voor de kindjes, de buurt verkennen etc. Gelukkig helpt het bedrijf van Rogier ook grotendeels, dus dat maakt het allemaal wat makkelijker.
Signapore lijkt al ver weg

Moet ook zeggen dat de afgelopen maand echt voorbij is gevlogen en dat Singapore al weer heel ver weg lijkt. Eigenlijk bizar hoe snel je je weer ergens aanpast en dingen oppakt. Ik moet wel zeggen dat de kleintjes ons ook goed bezig houden en dat je ook eigenlijk geen tijd hebt om over dingen na te denken, wel zo makkelijk.

Natuurlijk is het ‘echte’ leven nog niet helemaal begonnen: Thom begint deze week met introductie op de crèche, Olivia haar school begint half augustus, en we zitten nu nog in een tijdelijk appartement, dus we moeten ook nog een keer verhuizen en alle dozen uitpakken. Daarbij is het hier ook nog een ‘soort van zomer’ en ook nog niet heel koud, dus misschien moet de echte ‘cultuur-shock’ nog komen.

Cultuur shock

Al denk ik dat deze cultuur-shock niet lang zal duren, want we hebben ook weer een heel mooi nieuwe avontuur om naar uit te kijken. Of nou ja eigenlijk is het avontuur al ruim 4 maanden aan de gang: begin januari krijgen Olivia en Thom er een zusje bij krijgen! We zijn ontzettend blij en dankbaar dat er weer een klein wezentje aankomt. Maar ik moet ook bekennen dat het een behoorlijke intense periode is geweest met inpakken, verhuizing, 2 rond-rennende kids en een zwangerschap waarbij ik me de eerste 3 maanden meer ‘zwanger’ heb gevoeld dan bij Olivia en Thom.

 

blogger fleur mama to the max verhuizen signapore naar nederland met 2 kinderen 3e on the way zwanger van de derde
Ten eerste wilde we heel graag een 3e kindje, maar is natuurlijk ook maar de vraag of dat ons gegund was. Ondanks de wens, komt het vervolgens toch weer onverwacht. Ik dacht in het begin ook echt wel eens ‘waar zijn we aan begonnen’, maar we zijn enorm blij en ik kan niet wachten totdat ze er is.
Misselijk tijdens zwangerschap

Ten tweede was ik veel vaker misselijk dan met mijn twee eerdere zwangerschappen. En daar was ook een reden voor: namelijk dat mijn zwangerschaps-hormoon, het HGC, heel hoog was. Dit kan er evt op duiden dat je zwanger bent van een tweeling > SLIK!!

Mijn gynaecoloog in Singapore belde mij op en wilde graag een vervroegde echo plannen omdat mijn HGC bloed-waardes wel heel hoog waren terug gekomen en dat ze met die waardes vaak een tweeling zien (of een buitenbaarmoederlijke zwangerschap).

Dat was natuurlijk even schrikken. Kijk, je gaat voor een 3e kindje, je bespreekt natuurlijk dat er evtueel een kans bestaat dat je een tweeling krijgt, maar die kans is toch wel heel klein. Ik weet nog dat mijn man ’s avonds thuiskwam van zijn werk, ik had hem natuurlijk al over de telefoon geïnformeerd over de ‘verdachte’ bloedwaardes, hij zag wat witjes en zijn blik was ook duidelijk in shock.

Toch een tweeling?

Bij de eerste echo dachten ze maar 1 hartslag te zien, dit was met 6 weken, maar ik was zelf nog niet geheel overtuigd. Je leest van die verhalen op het internet dat het andere kindje zich soms net wat later ontwikkelt, maar bij 8 weken was het duidelijk dat er echt maar 1 hartslag was. Wel was duidelijk dat er een extra zakje was gevormd maar daar zat geen activiteit/hartslag in. Daar kwam dan ook het extra HGC-hormoon vandaan en dus de extra misselijkheid. Dit schijnt overigens best vaak voor te komen, maar omdat vaak een bloed-test of een echo pas in later stadium wordt gedaan, is het andere zakje al vervaagd of hormonen inmiddels weer wat gedaald. Maar goed, om een lang verhaal kort te maken, we verwachten maar 1 kindje. Waren het er overigens wel 2 geweest, dan was het echt wel even schrikken geweest, maar dan hadden we het uiteindelijk ook gemanaged.

blogger fleur mama to the max verhuizen signapore naar nederland met 2 kinderen 3e on the way zwanger van de derde

Ten derde wil ik er nog aan toe voegen dat deze zwangerschap echt voorbij vliegt. Nu dus ruim 4 maanden zwanger en door alle drukte en het continu bezig zijn met Olivia en Thom, vergeet ik gewoon dat ik zwanger ben. Ik zit soms s’avonds op de bank en denk dan ineens ‘wat heb ik een gekke dikke buik’. Oh ja, ben zwanger. Wel fijn maar heb wel al last van harde buiken dus moet hier en daar ook proberen wat minder rond te rennen en wat meer mijn rust te pakken.

Andere eetgewoontes

Ik ervaar deze zwangerschap overigens ook wat meer ‘rare’ dingen als in andere eet-gewoontes en bepaalde dingen die ik doe en voel. Die zwangerschaps-hormonen zijn wat dat betreft ook maar een raar gegeven. Maar ik denk dat ik daar volgende maand een stuk over ga schrijven, kunnen we even lachen met elkaar!

Veel liefs en tot dan!

NEW Babycadeaus 336x280

Fleur

Ik ben Fleur, getrouwd met Rogier en samen hebben wij 2 kindjes: Olivia (3) en Thom (1). Sinds 3.5 jaar wonen wij in Singapore. Hiervoor hebben we in New York en Hamburg gewoond. Via deze blog wil ik jullie graag op de hoogte houden van ons dagelijkse leven hier in tropisch Singapore, en hoe het is om in t buitenland te wonen met de kindjes. Naast schrijven, ben ik een grote fan van mode oftewel shoppen, beauty en de laatste trends op t gebied van (healthy) lifestyle. Hier schrijf ik zo nu en dan ook over op mijn eigen website www.fleursfavorites.com

Deel je ideeën

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Insiders list

Sta jij al op onze mailinglijst? Meld je aan en blijf op de hoogte van alle MttM updates!