Lees nu: “Disney On Ice” presenteert Magisch IJsfestival [WINACTIE]

Voor het eerst op moeder-dochter vakantie


6 april 2016


moeder-dochter vakantie MAMA to the max
H

Het is bijna zover, wij gaan op moeder-dochter vakantie! Vorig jaar gingen JP en ik nog alleen zonder Maxime naar Dubai en aanstaande zondag gaan Maxime en ik voor het eerst samen, zonder papa, op reis. Ik heb er natuurlijk onwijs veel zin in, maar vind het tegelijkertijd ook wel spannend om voor het eerst niet onze grote steun en toeverlaat mee te nemen. Een goede vriendin van mij vroeg of we gen zin hadden om mee te gaan op vakantie. Haar man moest ook thuisblijven in verband met werk en omdat ik geen baas heb kan ik mijn vakantie makkelijker plannen. Ik twijfelde geen moment en JP vond het ook super leuk voor ons. Zondag is het zover…we gaan naar Marbella! Heerlijk, ik kan eigenlijk niet wachten. Het inpakken is al begonnen.

Wat zal er allemaal anders zijn op onze moeder-dochter vakantie zonder papa?

moeder dochter vakantie spanje zo'n zee strand MAMA to the max

Genoeg rustmomenten inlassen

Normaal kun je elkaar een beetje afwisselen wat betreft de rustmomenten. Nu moet ik wel de hele dag alert zijn en op Maxime letten. JP is super makkelijk en gaat er vaak een paar uurtjes met Maxime op uit zodat ik wat rust heb. Dat is nu niet en daarom moeten we niet dagen vol plannen, maar meer lekker chillen, zodat ik niet helemaal uitgeblust ben na een week.

Lekker veel uiteten

Zoals jullie wellicht wel weten kan ik niet goed koken. Ik vind het niet leuk en JP wel dus het is gewoon zo gegroeid dat hij dat altijd doet. Ik ga mijn kok dus enorm missen. Gelukkig zijn er in Spanje ontzettend veel lekker restaurantjes en kunnen we heerlijke tapas gaan eten. Het is tenslotte vakantie dus we gaan er lekker van profiteren.

Shoppen zonder dat papa chagrijnig wordt

Daar verheug ik me nu al op…een dagje shoppen totdat we er echt bij neervallen. Dat kan ik normaal niet doen met JP erbij. Die haat dit echt. Hij zegt dat zijn stressniveau even hoog is als dat hij zou moeten bungee jumpen….ahhh dat klinkt niet goed hè? Hoe kan dat toch dat mannen (of in ieder geval die van mij) dat zo erg vinden? In Spanje heb je super veel leuke (minder bekende) winkels en de grotere concerns zoals Zara, Bershka en Mango die een stuk goedkoper zijn dan hier. Ik kan niet wachten!

Zwembad en strand fun de hele middag

Papa is meer een doe-persoon. Een hele dag of zelfs hele middag liggen op het strand of aan het zwembad is aan hem niet besteed. Hij vind het verschrikkelijk om op zo’n zonnebedje te liggen en “helemaal niks te doen”. In tegenstelling tot mij;) Ik kan er echt van genieten om de hele middag gewoon te relaxen en gewoon voor me uit te staren en helemaal niks te hoeven doen. Dus dat papa er niet is, gaan we daar zeker gebruik van maken.

moeder dochter vakantie spanje zo'n zee strand MAMA to the max

We gaan hem zeker missen

Tuurlijk gaan we papa ook ontzettend missen! De koffers dragen en ermee sjouwen is normaal papa zijn taak, daar moeten we nu helaas wat anders op verzinnen. Ook draagt hij vaker Maxime als ze moe is, dat wordt toch echt de buggy meenemen want ik krijg haar niet meer zolang gedragen. En niet te vergeten zijn liefde en grapjes. We hebben het altijd heel erg gezellig met z’n drieën. Ik voel me zonder man toch een stuk kwetsbaarder. Je hebt niet iemand die je beschermt, dus ben benieuwd hoe we zijn afwezigheid zullen ervaren.

moeder dochter vakantie spanje zo'n zee strand papa MAMA to the max

 

Wie is er ook al eens alleen op vakantie geweest zonder partner? Leuk om jullie ervaringen te horen en alle tips zijn welkom!

 

Liefs,

MAMA to the max blog mama moeder baby kind opvoeding zwanger handtekening

 

 

 

 

 

Marjon

Volg MAMA to the max ook op Facebook, instagram, twitter en Youtube voor de laatste updates.

Deel je ideeën

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Insiders list

Sta jij al op onze mailinglijst? Meld je aan en blijf op de hoogte van alle MttM updates!