Lees nu: “Disney On Ice” presenteert Magisch IJsfestival [WINACTIE]

Een brief aan mijn lieve kraamhulp


13 april 2017


kraamhulp kraamtijd kraamtranen roze wolk MAMA to the max
W

Wat was ik door het dolle heen toen ik hoorde dat Brenda, onze kraamhulp, ook mijn tweede kraamtijd mocht komen. Ze was mijn rots in de branding tijdens de kraamtijd van Maxime en dus was het een grote wens van mij haar weer te mogen  krijgen. Die kans was natuurlijk enorm klein, want je kunt niet vooruit plannen welke kraamverzorgster je wilt krijgen. Het hangt er maar net vanaf of ze beschikbaar is op het moment dat je bevallen bent.

kraamhulp kraamtijd kraamtranen roze wolk MAMA to the max

Nou, in ieder geval had ik het duizendste gelijk van de wereld en was Brenda vanaf de tweede dag van mijn kraamweek beschikbaar. We zagen elkaar weer na een lange tijd en het voelde gelijk zo vertrouwd. Ze is gewoon zo’n ontzettende lieverd. Ze weet van aanpakken en ik hoefde niets aan haar te vragen. Ze was me altijd al een stapje voor en dat voelde heel fijn. Juist omdat ik veel respect heb voor haar en het beroep kraamverzorgende schreef ik haar een brief om haar te bedanken voor de kwetsbare eerste tijd die ze bij ons was en ervoor zorgde dat het goed met ons ging.

Omdat ik vind dat Brenda een dikke pluim verdiend, heb ik de brief vandaag online gezet.

Lieve Brenda,

Je kwam binnen en ik zag je stralende oogjes. Je feliciteerde mij met Lilou en pakte me stevig vast. Ohh, wat voelde dat fijn dat je er weer was. Het voelde zo vertrouwt en zo fijn. Ik wist meteen dat ik weer helemaal mezelf bij je kon zijn en dat ik bij niets hoefde te doen ‘alsof’. Je ontfermde je over mij en mijn gezin. Niets was je teveel. Je liep de trappen in ons hoge herenhuis wel drie keer opnieuw op en neer als het moest en dat terwijl je zelf zwanger was.

Het meeste heb ik de gesprekken tussen ons gewaardeerd. Ik kon heel open over mijn gevoel met je spreken. Vooral de onzekerheden kon ik bij je uitten en je wist me iedere keer opnieuw weer de juiste woorden tegen me te zeggen. Je nam de tijd ook het emotionele gedeelte aandacht te geven. Buiten het feit dat je al het praktische perfect onder controle had, zoals het poetsen, wassen, verzorgen van Maxime, eten maken en ga zo maar door, was je er ook voor me op emotioneel gebied. Je kwam vaak bij me zitten, terwijl je eigenlijk nog andere dingen op de planning had, om mijn vragen te beantwoorden of me te helpen bij het verwerken van de bevalling. Jouw woorden deden goed, ze waren een enorme steun en dat heb ik ontzettend fijn gevonden.

kraamhulp kraamtijd kraamtranen roze wolk MAMA to the max

Lieve Brenda, ik (wij) hadden ons geen betere kraamhulp kunnen wensen! Je was er voor ons en je deed je werk met zoveel liefde. Inmiddels ben je zelf bevallen van een prachtige dochter en kan ik alleen maar hopen dat jij net zoals ik heb mogen genieten van je kraamhulp. Omdat we zo ontzettend nieuwsgierig zijn komen we graag snel langs om het kleine prinsesje te bewonderen en gewoon om weer even met je te knuffelen.

Bedankt voor alles lieve schat. Je bent er een uit duizenden!

 

Heb jij ook zo’n fijne kraamhulp gehad en had je ook een fijne band met haar? Of had je juist pech en heb je haar eerder laten gaan? heel benieuwd naar jullie reacties!

 

Veel liefs,Marjon transparant handt handtekening MAMA to the max

Woonverzekering Image Banner 300 x 250

Marjon

Volg MAMA to the max ook op Facebook, instagram, twitter en Youtube voor de laatste updates.

8 Reacties op “
Een brief aan mijn lieve kraamhulp

 1. Lieve mama, prachtige brief! Fijn dat je het zo getroffen hebt.
  Wat een waardering , erg mooi geschreven!
  Ben zelf ook kraamverzorgster. Wil hieraan toevoegen dat wij vaak als kraamhulp gezien worden. Maar we zijn geen ‘hulp’ we zijn een verzorgende met niveau. 3 gediplomeerd. Veel kennis van de zorg dus. Dit wordt vaak onderschat. Ik snap je woordkeus maar voor ons als verzorgendd voelt dit wel wat gekleineerd, begrijp je? Xxx knuffel aan Maxime en lilou.

 2. Oh wat fijn dat Brenda nog een keer bij jullie mocht komen!!

  Onze kraamhulp was werkelijk een engel, precies zoals jij het ook omschrijft. Ik bid nu al haast op m’n blote knieën dat als ik nog eens zwanger mag raken en mag bevallen dat we onze lieve kraamhulp nogmaals mogen krijgen. Dus kan me jou vreugde helemaal voorstellen.

  X

 3. Mijn eerste ervaring was niet zo top. Ik had een klein huisje en ze waren met z’n 2e (stagair). Ze waren zo klaar en zaten dan aan tafel te kletsen. Ook zaten ze er bovenop als ik moest voeden. Erg vervelend. Ook had ik gewoon geen klik met ze.
  De 2e keer was er door personeelsgebrek niet zo snel iemand voor alle dagen aanwezig. Eerst iemand gekregen die woonde in de wijk waar ik ben opgegroeid. Gelijk dus al een klik. Ik vond het erg jammer dat ze weg moest. De tweede vrouw die ik kreeg had ik eerst weinig mee. Vond het jammer dat ze haar voorganger zou vervangen. Gelukkig was ze al snel dol met m’n zoontje en ook geweldig met onze nieuwe baby. Uiteindelijk 2 geweldige vrouwen gehad. Het was een enorm verschil met m’n kraamperiode van m’n eerste. Wat fijn dat jij beide keren een goede ervaring hebt gehad
  Rachel onlangs geplaatst…Als het maar gezond isMy Profile

 4. Wat een mooie brief! Brengt me terug naar mijn kraamzorg! Bij de eerste heb ik er 3 gehad! 1 die de eerste uurtjes deed.. en de volgende dag stond onze topper voor de deur! Een mega klik! Helaas werd ze na 4 dagen ziek en kregen we er 1 die we graag weg zagen gaan! Paste totaal niet bij ons! Bij onze 2e dochter kozen voor ons nichtje die kraamhulp is en onze leeftijd heeft! We hebben 8 dagen intens genoten! Ze stond in alles voor ons klaar en ook niks was teveel! Ook kon ik volledig mijzelf zijn! Het was een week die veel te snel ging!
  Nicole onlangs geplaatst…‘Overtijd’ lopen. | Wat te doen?My Profile

 5. Wat fijn dat het je zo goed beviel 🙂

  Ik ben in de zomervakantie bevallen en ik had twee verschillende kraamhulpen. Allebei fijn op hun eigen manier. De eerste was vooral heel erg lief en ik kon heel goed met haar praten. De tweede was heel fanatiek wat poetsen betreft en was van mijn leeftijd en had ook 3 jonge kinderen dus daarmee kon ik het weer over andere dingen hebben. Ik heb aan beide veel gehad 🙂
  Roxanne onlangs geplaatst…Springkussens en plezierMy Profile

 6. Mooi geschreven, een goede kraamhulp is zó belangrijk!

  Ps niet vervelend bedoelt maar er staan best veel tikfouten in

  • Hahaha Inge! Er staat nota bene een tikfout in je eigen commentaar. Niet vervelend bedoeld (met een d) hoor.

  • Haha,word je zelf op je plaats gezet! Ik snap niet dat je überhaupt commentaar over tikfouten aangeeft en dat over de “kraamhulp” wat kraamverzorgster is werd al benoemd maar op een vriendelijke manier!
   1-0 voor Marion.

Deel je ideeën

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Insiders list

Sta jij al op onze mailinglijst? Meld je aan en blijf op de hoogte van alle MttM updates!