Lees nu: “Disney On Ice” presenteert Magisch IJsfestival [WINACTIE]

Een bewuste geboorte dat zou elke geboorte toch zijn?


23 juni 2016


bewuste geboorte mama to the max
I

In mijn praktijk krijg ik nogal vaak de vraag of je tijdens de geboorte wel keuzevrijheid hebt of dat de medici en verloskundige bekijkt hoe de geboorte verloopt. Ik zeg altijd dat het een fijnste zou zijn als het een samenspel is tussen jullie beide. Jij kan dan in de zwangerschap  bewuste keuzes maken zodat je vol vertrouwen gaat baren.

 

image2

 

Van nature weet het lichaam wat het moet doen net als ademen, kippenvel krijgen. Dat vertrouwen is de basis voor een goede geboorte. Lichaam en geest werken samen. Moeder en kind werken in het geboorte proces samen, ondersteund door een partner. Zij samen hebben de controle. De keuzes die je maakt voor een geboorte zijn bewuste keuzes. Die je in alle rust en afgestemd op je gevoel maakt. Wat je zult ervaren is dat jullie samen de touwtjes in handen hebben om een optimale geboorte voor je kindje te realiseren.

 

Maar waarom is een goede start zo belangrijk?

Een kindje krijgen is een bijzonder aangrijpend moment in je leven. Voor zowel moeder, partner én kind is het heel belangrijk een goede bewuste start te maken. Je kunt de geboorte van je kind maar één keer doen.

Als moeder angst, zorgen en stress heeft, voelt het kindje dit ook.  Daarom ook is het heel belangrijk dat moeder en kind gesteund worden door een partner en zich samen optimaal gaan voorbereiden op een goede zwangerschap en geboorte. Vrouwen kunnen schuldgevoel, angst en schaamte voelen als de geboorte niet gegaan is zoals ze zelf wilden. Dit kan heel diepe wonden maken in de moeder kind relatie. Kinderen kunnen na een moeilijke geboorte gedrags- en emotionele problemen ervaren, hun leven lang.

 

image3 (1)

 

Natuurlijk mag je ervan uitgaan dat wat vroedvrouw, arts en andere hulpverlener voorstelt goed bedoelt is. Wij willen je wijzen op jouw keuze mogelijkheden en de voor en tegens van een voorstel. Hoe verlopen de processen op bij een natuurlijke geboorte en hoe bij interventies? Wat voelt je kindje ervan?  Schrijf deze punten voor jezelf op dit is heel belangrijk voor je verdere beslissingen. Bespreek ze met de zorgverlener en met je partner zodat hij ook weet wat jij graag wilt en vooral ook wat niet. Deze punten kan je in je  geboortevoorkeuren zetten.

 

Ik gun  iedereen een bewuste, vol vertrouwen eigen geboorte als een prachtig uniek moment!

 

Sabine

Blogster Sabine (31jaar) en moeder van twee kinderen (1 en 3)wil jou heel graag inspireren en begeleiden naar een fijne en ontspannen geboorte, samen met de geboortepartner. In mijn eerste bevalling wist ik niet wat mij overkwam en ben ik bij de tweede op zoek gegaan naar een ontspannen bevallen cursus. Ik was zo geïnspireerd hierdoor dat ik alle mama's hiermee in aanraking wil laten komen. Dus wil je graag een fijne en ontspannen geboorte of maandelijks goede tips krijgen hoe je dit bereikt? Sabine neemt je mee in de wereld van ontspanning in de zwangerschap en de naderende geboorte. Want een ontspannen geboorte zorgt voor een relaxte baby. En door is mama en papa weer gebaat bij.

Deel je ideeën

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Insiders list

Sta jij al op onze mailinglijst? Meld je aan en blijf op de hoogte van alle MttM updates!